Rychlá hrachová polévka s krutony
Recept ještě nebyl hodnocenPřebratý a přes noc vymáčený hrách dáme vařit s brambory, prolisovaným česnekem a mrkví, přidáme vývar nebo bujon. Jakmile nám změknou brambory, vše rozmixujeme. Osolíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Přebratý a přes noc vymáčený hrách dáme vařit s brambory, prolisovaným česnekem a mrkví, přidáme vývar nebo bujon. Jakmile nám změknou brambory, vše rozmixujeme. Osolíme…
Oloupeme, nastrouháme mrkve, nakrájíme na jemno cibuli. Necháme zpěnit asi 2 lžíce másla, potom přidáme cibuli, mrkev, bujon, sůl, pepř, trochu drceného kmínu a šálek…
Zadělávaná mrkev je klasika české kuchyně, která v sobě spojuje jednoduchost, jemnou nasládlost zeleniny a krémovou omáčku. Skvěle se hodí jako lehký oběd nebo příloha k…
Uvaříme klasickou krůtí polévku se zeleninou. Krůtí maso pak obereme, pokrájíme na menší kousky a dáme bokem. Na lžíci oleje orestujeme maso, pokud je třeba, přidáme 1…
Mléko s vodou a bujonem dáme do hrnce a přivedeme k varu. Poté přisypeme polentu, vypneme plamen a dřevěnou vařečkou stále mícháme dokud se směs nezačne odlepovat od…
Kuřecí maso nakrájet na kostičky, dát do misky, zalít 1 lžící olivového oleje, přidat koření na grilované kuře, 4 pepře a nechat alespoň 1 hodinu v chladu marinovat…
Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Z každé strany mírně posypeme kořením Divočina, pokapeme olejem, maso…
Recept na vepřovou plec v zeleninové omáčce s kořením adžika. Měkké vepřové maso, spolu s omáčkou, můžeme podávat s hranolkami, rýží či bramborovou kaší. Omáčku…
Cibuli si nakrájíme nadrobno, brambory po očištění na manší kousky, česnek na plátky, kapustičky na půl a na ozdobu můžeme některé nechat celé, zeleninu kterou použijete…
Všechny suroviny dáme vařit do jednoho hrnce.Až budou brambory měkké, zahustíme světlou jíškou.Nakonec ozdobíme majoránkou.
Vepřová kolena se dostala zpět na výsluní zájmu kuchařů. Jsou levná, při koupi z dobrého zdroje je na nich spousta chutného masa. A dají se připravit na mnoho způsobů.…
Polévky skvěle zaženou malý i velký hlad a v české kuchyni jsou prostě nezastupitelné. Česnečka podpoří obranyschopnost organismu a navíc je jednoduchá a rychlá na…
Velké fazole propláchneme a v hrnci si rozpustíme asi 150 g másla. Na jemno nakrájenou cibuli společně s nasekaným česnekem orestujeme na rozpuštěném másle ke kterému…
Tato krásná barevná polévka potěší i ty nejmenší strávníky. Je plná zeleniny a díky krupičce a ovesným vločkám dostatečně zasytí. Na přípravě není nic složitého a…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek, kopr, petrželku a nakrájené okurky.Přilijeme vodu se zeleninovým bujónem, necháme vařit, dokud okurky nezměknou.Přidáme tavený…
Maso opláchneme a nakrájíme na širší kousky, slaninu na delší špalíčky, cibuli na půlměsíčky a česnek na plátky. Rajčata spaříme vařící vodou, sloupneme a nakrájíme na…
Do vody nalejeme nálev z oboch konzerv, pridáme pokrájané zemiaky, posolíme, pridáme 3-4 lístky bobkového listu a necháme zovrieť. Ke´d polievka začne vrieť pridáme oba…
Kaše připravená z mraženého hrášku má svěží zelenou barvu a skvělou chuť. Zahustit ji stačí strouhankou a dochutit špetkou muškátového oříšku. Nakonec přidejte plátek…
Nedělní oběd pro bohatýry se může skládat z pořádného kusu vepřového, knedlíků a podušeného zelí. Maso nakořeňte a nechte ho odležet. Pak teprve tepelně upravte. S…
Jemná sýrová omáčka, vonící bazalkou a oreganem, s kousky vařeného kuřete, je jednoduché jídlo, které vás dokonale zasytí. Vděčný recept na rychlý a snadný oběd plný…
V hrnci si necháme zahřát olej. Přidáme zelenimovú směs a osmahneme. Zalijeme horkou vodou a přidáme bujón a koření. Přidáme očištěné, omyté a na kostičky nakrájené…
maso nakrájíme na nudličky a rajčata na kousky. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm zprudka osmahneme. Potom osolíme, opepříme a přidáme rajčata vše spolu ještě asi…
Cibuli nakrájíme na drobno a dáme osmahnout, mrkev na malé kostičky a dáme k cibulce. Přidáme koření, papriku, česnek a krátce osmahneme a podlijeme vodou, dáme bujon a…
Zeleninová polévka se strouhanou mrkví a kedlubnou má ten správný šmrc díky zelenině orestované na másle. Voní majoránkou, sypaná je čerstvou pažitkou a sytost dodávají…