Rajská polévka s masovými knedlíčky a těstovinami
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji zpěníme mouku, připravíme jíšku, zředíme asi 1,5 l vody a necháme 10 minut provařit. Přidáme protlak, dochutíme podle chuti, jak máme rajskou rádi. Knedlíčky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji zpěníme mouku, připravíme jíšku, zředíme asi 1,5 l vody a necháme 10 minut provařit. Přidáme protlak, dochutíme podle chuti, jak máme rajskou rádi. Knedlíčky…
Kombinace růžičkové kapusty, žampionů a smetany vytváří krémový pokrm, který skvěle poslouží jako lehký hlavní chod nebo chutná příloha. Jednoduchý recept, který spojuje…
Růžičková kapusta v hlavní roli dodá guláši originální chuť. Spolu s kořením, cibulí a kousky masa vznikne sytý pokrm, který zahřeje a překvapí svou neobvyklou, ale…
Očištěné ředkvičky nahrubo postrouháme, cibuli si pokrájíme na malé kostičky.Nejprve necháme na trošce oleje zpěnit cibulku, pak zasypeme ml.paprikou a přidáme hladkou…
Králičí hřbet naporcujeme na dvě menší porce, obě osolíme a posypeme česnekem. Do remosky vytřené olejem nadrobíme bujonovou kostku. Přidáme hřbety, zasypeme paprikami,…
Všechny suroviny, mimo chleba, smícháme a necháme chvíli propojit chutě.Chleba nakrájíme na tenké plátky. Masovou směs na ně natřeme, asi 1-1,3 cm. Překrojíme napůl.…
Krupicové nočky jsou oblíbenou vložkou do polévky jako alternativa ke klasickým nudlím. Často se používají do vývarů, ale stejně dobře zafungují i v krémových…
Plátky vepřové krkovice naložené v zajímavé marinádě s "divokým kořením" a podušené doměkka udělají radost na talíři. Přidejte vhodnou přílohu, trochu zeleninového…
Nejprve uvaříme vývar z mas ve větším hrnci - cca 1,5 hod, přidáme bobkový list a nové koření.Maso vyndáme spolu s kořením, nakrájíme ho na kousky a vložíme zpět.…
Vepřové plátky s kapií jsou vynikajícím pokrmem, který spojuje šťavnaté maso s výraznou chutí sladké papriky. Tento jednoduchý a rychlý recept je ideální pro rodinné…
Těstoviny jsou dobrou volbou ať už jako oběd nebo večeře. Hrachové těstoviny mají navíc tu výhodu, že jsou bohaté na vlákninu. Podáváme je s restovanou zeleninou,…
Jemná chuť telecího dušeného krku připraveného v pomalém hrnci. Tento pokrm kombinuje maso s aromatickými bylinkami a zeleninou, která se pomalým vařením rozpadá do…
Mrkev dáme vařit do hrnce s vodou, aby byla potopená. Přidáme Aromat, kmín, práškový bujón, pepř. Hrášek přidáme později. Brambory uvaříme, jak jsme zvyklí. Já je vařím…
Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme je. Pokrájíme cibulku a dáme ji zpěnit společně s pokrájeným česnekem na olej. Přidáme drobně nakrájená rajčata a krátce podusíme…
V hrnci na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cuketu a česnek.Necháme cuketu lehce zezlátnout a změknout.Zalijeme 750 ml vody.Do hrnce vložíme jednu kostku bujónu a…
Do větší misky s víčkem dáme kuskus, přidáme lžičku másla nebo oleje, špetku anýzu a zalijeme vroucí vodou cca 300 ml, ve které jsme rozmíchali bujon nebo zeleninu.…
Na másle restujeme na kostky nakrájenou zeleninu i s bramborem a řepou. Zalijeme vodou, přidáme bujón a necháme vařit, dokud není zelenina, zvlášť řepa, měkká. Poté…
Do většího kastrůlku dáme cibuli v sádle nebo osmažíme cibuli, hned přidáme slaninu a po chvíli rozdrobíme mleté maso. Mícháme, aby se oddělilo od sebe. Občas přikápneme…
Do vody dame rozvařit bujon, okořeníme nechame provařit, přisypeme všechny sýry a necháme je rozpustit, potom vlijeme smetanu ještě chvíli provaříme dochutíme a je…
Šoférský guláš je chutné a syté jídlo, které oceníte při každé příležitosti. Skládá se z kousků kvalitního vepřového masa z plece, které se pomalu vaří v bohaté směsi…
Troubu předehřejte na 220°C.Rajčata omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a vložíme do mísy.Stroužky česneku a cibuli oloupeme, nakrájíme a přidáme k rajčatům.Vše přemístíme na…
Kuře omyjeme, naporcujeme na kousky. Osolíme a posypeme grilovacím kořením. V misce si smícháme 5 lžic hořčice, 2 lžíce chilli omáčky, 4 lžíce kečupu a 2 lžíce worcester…
Nakrájenou cibuli v tlakovém hrnci usmažíme do růžova. Na ní krátce orestujeme naklepané plátky masa z obou stran, přidáme bujón, hořčici, mrkev a podlijeme vodou.…
Očistené a umyté václavky prekrájame ak sú väčšie a varíme v troche vody cca 25 minút. Pokrájanú cibuľu dusíme na masle alebo oleji. Pridáme pokrájané očistené zemiaky,…