Vepřová roláda s brusinkami, švestkami a jablky

vjeuka Kuchařka: vjeuka

Doba přípravy: příprava 10 minut, vaření 5 minut, pečení 90 minut 4 porce Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

1 kg vepřové plece vkuse rozříznutá na motýlka
2 střední jablka na menší kostky
2 kL skořice
1 hrnek bujónu nebo vývaru nebo vody
2 PL kokosového oleje či jiného tuku
1/2 hrnku sušených brusinek
1/2 hrnku sušených švestek
hrst čerstvé šalvěje nadrobno
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejte si v libovolné nádobě tuk a poté na něj dejte jablka a šalvěj.

  2. Restujte 4-5 minut a poté vmíchejte brusinky a švestky, odstavte z tepla.

  3. Rozřízněte si plec do ¾ nožem, případně naklepejte či odkrojte přebytečný tuk, osolte a opepřete a potřete skořicí, zevnitř i zvenku.

  4. Vyplňte vnitřek co nejvíce směsí Vám půjde a poté zavažte kuchyňskou nití.

  5. Dejte do předehřáté trouby na 180°C na 90 minut. Podlijte trochou vody a pečte odkryté. Nemusíte obracet, ale občas zkontrolujte a polijte výpekem.

  6. Vyndejte z trouby a nechte chvíli odstát, poté nakrájejte na plátky a servírujte.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vepřová roláda s brusinkami, švestkami a jablky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: roláda veprova na brusinkách vepřová roláda a švestky recept veprova rolada plnena jablky plněná vepřová roláda s brusinkami veprova rolada z plece se švestkami vepřová roláda s jablky recept hovězí maso na brusinkách a švestkách