Fazole na mrkvi a celeru
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninu očistíme a nakrájíme na menší kostičky.V kastrůlku roztopíme máslo a mrkev s celerem na něm krátce orestujeme.Směs osolíme, opepříme, podlijeme asi 150 ml vody…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kostičky.V kastrůlku roztopíme máslo a mrkev s celerem na něm krátce orestujeme.Směs osolíme, opepříme, podlijeme asi 150 ml vody…
Mleté maso důkladně promícháme s ostatními ingrediencemi, aby se všechny přísady dobře spojily. Vytvarujeme 2 masové šišky.V pekáčku, ve kterém budeme maso péct,…
Pečená zelenina se dá v parném létě jíst i studená, čímž nás příjemně osvěží. Ať už zvolíte jakoukoli kombinaci zeleniny, vždy si pochutnáte. Je to prostě takové skvělé…
Správně připravené jehněčí maso je velmi jemné a chutná lahodně. Skvěle se hodí pro slavnostní příležitosti. Ochutnejte ho ve výborné kombinaci s kořenovou zeleninou,…
Celer oloupejte a omyjte. Oddělte asi 1/4, nakrájejte ji na silnější, asi centimetrové plátky a z těch poté postupně škrabkou po zahnuté části oškrábejte tenké plátky.…
Hovězí žebro dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Vaříme na mírném ohni a sbíráme z hladiny sraženou bílkovinu. Jakmile bílkovina přestane vytvářet pěnu,…
Jazyky dobře opláchneme a s kořením a zeleninou dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme. Já jsem použila papiňák - doba vaření 35 minut, obyčejný hrnec - 50 minut a…
Maso pokrájíme na plátky a po stranách nařízneme, aby se nám nekroutilo při tepelné úpravě. Naklepávat nemusíme, stačí osolit a opepřit.Na trošce oleje osmažíme plátky…
Očištěnou mrkev nakrájíme na silnější šikmá kolečka a očistěný celer a cibuli na větší kostky, vložíme do pekáčku, přidáme překrojená rajčátka, osolíme, opepříme,…
Syrovou řepu nastrouháme, stejně tak celer a jablko, promícháme s tatarskou omáčkou, množství tak, aby se salát netopil. Nemusíme ani solit, necháme uležet a je hotovo.
Rohlíky nakrájíme na kostičky a opečeme je ze všech stran na polovině másla. Mrkev a celer očistíme a nastrouháme nahrubo. Zbylé máslo rozpustíme v pánvi a zpěníme na…
V hrnci na sádle zpěníme nejprve najemno nakrájenou cibuli, poté přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a restujeme cca 5 minut.Poprášíme paprikou, promícháme a…
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme mouku a usmažíme cibulovou jíšku. Zalijeme ji studenou vodou a rozšleháme ji a vaříme. Vsypeme na kostičky nakrájený celer, pokrájený…
Mäso pokrájame na kocky, kapustu na rezance, cibuľu na drobno, všetku zeleninu na kocky cca 1x1 cm. Dáme do PH, osolíme, okoreníme - opatrne! Pridáme bobkový list,…
Čočku namočíme do studené vody nejméně na 2 hodiny. V průběhu namáčení vodu dvakrát vyměníme a před tepelnou úpravou čočku propláchneme čistou vodou. Na oleji zpěníme…
Celer a mrkev oloupeme.Celer nastrouháme na jemném struhadle a zakapeme citronovou šťávou vymačkanou z polovičky citronu (pokud nemáme vymačkávač, dělejme to přes ruku,…
Očištěný celer jemně nastrouháme a smícháme s citrónovou šťávou a medem. Majolku spojíme se smetanou, osolíme, opepříme a postupně přimícháme jemně nakrájenou cibuli,…
Naloženou kořenovou zeleninu dáme do mísy, přidáme nakrájený celer, mrkev, petržel a cibuli a zalejeme vodou. Lehne promícháme a do směsi naložíme maso. Necháme 24 hodin…
Stehna nasolíme, opepříme a zalijeme celým množstvím olivového oleje. Přidáme bobkové listy a necháme několik hodin odležet v chladu. Troubu rozehřejeme na 130°C,…
Do mísy dáme mouku a sůl. Uděláme důlek, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažnou vodou. Promícháme a přidáme olej a na pracovní desce uhněteme saténově hladké těsto. (Pokud…
Celer postrouhám na struhadle s velkými oky. Ovařím ve vodě se lžičkou soli cca 5 minut. Udělám si nálev. Ocet, vodu, cukr, vavřín, nové koření, lžičku soli povařím cca…
Fazolky zalijte vodou a nechte je ideálně přes noc namočené. V hrnci orestujte na přepuštěném másle nadrobno nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek.Po chvilce přidáme na…
Kuřecí maso a brokolici nakrájíme na drobné kousky. Mrkev a menší brambor nastrouháme na hrubém struhadle, kousíček celeru a petržele na jemném struhadle. Maso a…
Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) nastrouháme na hrubém struhadle a podusíme s cibulí. Naklepeme si kotlety, osolíme, dáme kmín, nové koření, celý pepř,…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Léto na záhoně: Koncem července můžeme vysévat polníček, rukolu, dubáček i klasický hlávkový salát
Jak uvařit poctivý zeleninový vývar? Zeleninu předem osmažte na másle, s bylinkami to nepřehánějte a čirý bude vývar díky rajčeti