Bagety z kefíru
Recept ještě nebyl hodnocenZ trochy vody, cukru, mouky a všeho droždí (vše z odvážených surovin) uděláme kvásek a necháme ho asi 20 minut vykynout.Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z trochy vody, cukru, mouky a všeho droždí (vše z odvážených surovin) uděláme kvásek a necháme ho asi 20 minut vykynout.Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které…
Sous-vide úprava ponechá masu jeho šťavnatost, chuť se výrazně zintenzivní. Pokud maso naložíte pár dní dopředu, výsledný pokrm bude opravdu lahodný. Brambory, vykoupané…
Meteník je slaný koláč původem ze Slovenska. Jeho základem je kynuté těsto se zelím a uzené maso. Příjemná vůně tohoto koláče vám již během pečení provoní celou kuchyň.…
Milovníci pokrmu z vnitřností určitě zajásají při pohledu na výsledek tohoto receptu. Křehké a jemně obalené plátky z jater se výborně hodí k obědu i sytější večeři.
Řepná roláda je barevná, jemná a chuťově vyvážená. Z pečeného plátu z červené řepy, vajec a sýra vznikne základ, který se naplní česnekovým krémem, posype pažitkou a…
Kuřecí špízy získají v bylinkové marinádě svěží vůni a jemnou chuť, která se při opečení krásně rozvine. V kombinaci s grilovaným patizonem vznikne dokonale vyvážený a…
Výborné jídlo vznikne, když se při přípravě potkají suroviny, jako jsou kysané zelí, brambory a kuřecí maso. Podle rychlého receptu můžete uvařit plnohodnotnou večeři…
Maso, knedlík a zelí jsou už léta českou klasikou. Zkusme si ale kysané zelí připravit trochu jinak, zjemněné smetanou a provoněné koprem. Podávat ho pak můžeme klasicky…
Pomazánky mají v kuchyni mnohostranné využití. Používají se jako hlavní ingredience pro přípravu chlebíčků a jednohubek, které nesmí chybět na žádné párty či oslavě.…
Pod názvem bramborová sláma, se skrývají snad všemi oblíbené hranolky, která však nejsou smažené, nýbrž pečené. Využít je můžete jako přílohu, nebo jako samostatný pokrm…
Hlávku zelí rozpulte a nakrájejte na plátky. Opatrně pomocí obracečky dejte do hrnce, zalijte osolenou vodou a povařte - 5 minut od doby varu. Pak opět obracečkou…
Brambory oškrábeme a nastrouháme na hrubším struhadle.Promícháme se solí, pepřem a česnekem.Na pánev dáme olej a brambory rozprostřeme na asi 0,5-1 cm placku po celé…
Koření smícháme se solí, makrely posypeme směsí a ve vnitřku, klademe do kastrolu/pekáče pěkně vedle sebe, pocákáme olejem, přikryjeme a dáme do lednice. V lednici je…
Do mísy nalijeme jogurt a rozšleháme ho s vejcem, solí, pepřem, kari, mletou paprikou, sušeným česnekem. Pak přidáme trošku hladké mouky a dle potřeby rozředíme mlékem.…
Játra očistíme a necháme větší kousky. Smícháme mouku, strouhanku a koření. Měla jsem půl hrnku mouky, hrnek strouhanky, lžičku uzené papriky, půl lžičky pepře a česneku…
Opranou pohanku krátce (cca 1 minutu) povaříme ve vodě, do které jsme přidali šťávu z 1/2 citronu. Uvařenou necháme 30 minut dojít v kastrolu v teple do měkka. Poté ji…
Sýr nastrouháme na jemno. Pórek a slaninu nakrájíme na drobno. V míse smíchejte mouku s práškem, vejci a mlékem. Vše důkladně promícháme a přidáme sýr, kukuřici a…
Do pekárny nalijeme odměřené množství vody. Přidáme ocet, sůl, mletý kmín, celý kmín, obě mouky, nastrouhané brambory najemno, cukr, droždí a mletý česnek . Zapneme…
V hrnci na oleji osmažíme na jemno nakrájenou cibuli, až zesklovatí, poté přidáme slaninu a smažíme, dokud nepustí tuk. Nakonec přilijeme polovinu vývaru a odstavíme.V…
Bůček nakrájíme na proužky a naložíme do směsi zázvoru, česneku a oleje. Pokud máme čas, necháme maso marinovat přes noc. poté celou směs i s marinádou zprudka opečeme…
Kolínka uvaříme v osolené vodě podle návodu. Bůček nakrájíme na kostky a necháme vyškvařit dokřupava. Opečené kostky vytáhneme a odložíme.Scezené těstoviny přidáme do…
Maso nakrájíme na malinké kostičky. Jogurt smícháme s vejcem, hořčicí a zbytkem surovin bez solamylu. Přidáme maso a promícháme.Směs necháme uležet nejméně dvě hodiny (v…
Maso nakrájíme na přes vlákno na 1cm plátky, slabě rozklepeme, osolíme a opepříme, poklademe lístky bazalky, na ní plátek šunky, kolečko salámu a kousek Mozarelly.…
Nejprve uvaříme sójové maso ve vývaru. Asi 10 minut. Necháme vychladnout a okapat.Rozpálíme olej na pánvi a přidáme sójové maso. Osolíme, opepříme, přidáme sojovou a…