Chřestovo-špenátová polévka s medvědím česnekem

maris Kuchařka: maris

2 porce Polévky 12 názorů

Suroviny

350 g zeleného chřestu
2 velké hrsti baby špenátu
8-10 listů medvědího česneku
2 vejce
500 ml zeleninového vývaru
mořská sůl
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z chřestu odkrojíme zdřevnatělé konce, ulomíme špičky a stonky nakrájíme.

  2. Vývar přivedeme k varu, vložíme do něho špičky, necháme velmi krátce povařit - cca 1 minutu, vyjmeme je a dáme vařit kousky chřestu. Vaříme doměkka.

  3. Krátce před koncem přidáme špenát a medvědí česnek a necháme přejít varem.

  4. Mezitím si připravíme vejce - pošírovaná nebo natvrdo - podle chuti.

  5. Polévku rozmixujeme a dochutíme solí.

  6. Rozdělíme na talíře, přidáme do každého vejce a doplníme chřestovými špičkami.

Poznámka

Zelený chřest se nemusí loupat.

Inspirace : magazín Albert

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 48 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Chřestovo-špenátová polévka s medvědím česnekem

  • spagetka spagetka

    rozmarynaH: tak to teda taky nevím, že magnesie zvýrazní zelenou barvu:-O:-O:-O, hm, jak píše maruška, furt a furt se učíme, to schválně vyzkouším, máme ji stále doma k pití. Díky za tip, navíc je to i zdravé :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    rozmarynaH: Marcelko díky:-), po Magnesii polévka zezelená:-O, no to jsou mi věci, člověk se pořád učí;-):-))

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Teda Maruško, ta polévka vypadá fantasticky:-K a musí i tak chutnat:-p:-p Já když někdy doháním zelenou barvu v pokrmu (tady nebylo třeba), tak přidám pár deci magnesie. +9

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Děkuju vám,:-) teď je sezona chřestu, třeba se vám bude hodit;-):-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Moc pěkná polévka, dala bych si :-p:-p

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    No vida! Ja to rikam furt ze skvela polevka se da udelat bez kapky oleje nebo masla:-p bodik uz leti. Podobnou jsem delala z cukety, bez oleje a vselijakych zbytecnosti, a byla skvela. Az bude na sleve chrest tak podniknu:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Jitkas vraví : "opravdu zdravi na taliri!", ja súhlasím a obdivujem aj tie nádherné farby.:yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Anna Kocikova: Aničko, děkuju, ale můžeš dát česnek normální, ten je i v původním receptu z Alberta, já jsem si to upravila:-).

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Maruško,mít ten medvědí česnek,tak do tohu okamžitě jdu:-*To je nádhera,mňam:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Děkuju vám;-):-)

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Uzasna delikatesa, opravdu zdravi na taliri!

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Zajímavá kombinace zdravých chutných jarních dobrůtek ;-):-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: medvědí česnek polévka s medvědím česnekem špenátová polévka chrestovo spenatovy krem pokrmy s medvědím česnekem špenátová polévka s kopřivy

Zapomněl/a jsem heslo