Bábovkové babovičky
Recept ještě nebyl hodnocenVše smíchat jako na bábovku... dávat do formy na mafíny světlé a navrch tmavé kakaové těsto. Nebo světlé s kousky čokolády nastrouhané nahrubo. Pečeme při 180st v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vše smíchat jako na bábovku... dávat do formy na mafíny světlé a navrch tmavé kakaové těsto. Nebo světlé s kousky čokolády nastrouhané nahrubo. Pečeme při 180st v…
Z mléka, vajec, mouky a vanilkového cukru ušleháme metličkou (strojem ke šlehání) hladké těsto, do kterého přidáme špetku soli. Do těsta přidáme lžíci potravinářského…
Olej, vejce, cukr a vanilkový cukr smíchám. Mléko dám svařit s mákem - 3 minuty provařit. Přidám mouku s kypřícím práškem do pečiva a přiliji makovou hmotu. Umíchám…
Celá vejce se špetkou soli a oběma cukry vyšleháme do husté pěny. Poté zašleháme olej a nakonec mouky s pudingem a skořicí, které nejprve vzájemně promísíme.Těsto…
Z mouky, cukru, vajec, mléka, másla, prášku do pečiva, citrónové kůry a vanilkového cukru umícháme těstíčko husté asi jako na palačinky. Na dno vymaštěné formy naklademe…
Do mísy dáme mouku, přidáme ¼ lžičky soli, oba cukry, citronovou kůru a promícháme. Dále přidáme žloutky, rozdrobené droždí, rum, změklé, na kousky nakrájené máslo a jen…
Vše smícháme a smažíme lívance. Na talíř k nim přidáme to, co máme rádi. Chutnají ale i samostatně. Dají se tak využít i zbylé těstoviny a je to rychlovka. Zkoušela…
Rebarboru očistíme, lehce sloupneme tužší vlákna a nakrájíme na centimetrové kousky.V míse prošleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, po chvíli přišleháme…
Uvaříme 300 g brambor, nastrouhaných najemno. Do mísy přidáme mouku, cukr, vanilkový cukr, máslo, které nastrouháme, brambory, žloutky, kypřící prášek, lžíci rumu,…
Uvaříme 300 g brambor, nastrouhaných najemno. Do mísy přidáme mouku, cukr, vanilkový cukr, máslo, které nastrouháme, brambory, žloutky, kypřící prášek, lžíci rumu,…
Všechny suroviny na těsto postupně smícháme, vymícháme těsto a upečeme na vymazaném a vysypaném plechu na 170 stupňů. Z mléka, pudinků a vanilkového cukru uvaříme…
Z bílků a 3 lžic vody ušleháme sníh do kterého zašleháme 100 g cukru a vanilkový cukr. Opatrně vmícháme žloutky, mouku, solamyl, kakao a pr. do peč. Na plech dáme…
Z bílků a 3 lžic vody ušleháme sníh do kterého zašleháme 100 g cukru a vanilkový cukr. Opatrně vmícháme žloutky, mouku, solamyl, kakao a pr. do peč. Na plech dáme…
Suroviny na těsto smícháme, dáme na vymazaný moukou vysypaný plech, pečeme. Uděláme si krém, ten vychladnutý dáme na upečené těsto, na to čokoládovou polevu a dáme…
Těsto uhněteme z mouky, 1 lžíce kakaa, 75 g cukru, 1 vanilky, špetky soli, másla a 1 vejce. Dortovou formu o průměru 26 cm vymastíme (nevysypáváme)a vložíme těsto.…
Jedlé kaštany vložíme do mírně osolené vody a vaříme asi 30 minut. Ještě horké kaštany oloupeme jak z horní lesklé slupky, tak i z té vnitřní. Pracujeme tak, že kaštany…
Žloutky oddělíme od bílků. Oba cukry se špetkou soli vyšleháme do pěny a postupně přidáváme zašlehat měkký tvaroh a změklé máslo Opatrně přidáváme mouku s krupičkou,…
Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Primiešame striedavo múku s práškom a sneh z bielkov.Cesto vylejeme na vymastený plech a pečieme 25 - 30 minút…
Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Primiešame striedavo múku s práškom a sneh z bielkov.Cesto vylejeme na vymastený plech a pečieme 25 - 30 minút…
Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady a vlijeme na vymazaný a strouhankou vysypaný menší plech.Tvaroh rozšleháme s mlékem vejcem, pudingem a cukrem. Podle hustoty…
Vejce ušleháme s cukrem a postupně přišleháme olej.Mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, solamyl smícháme v misce a zamícháme do vyšlehaných vajec.Přimícháme vaječný…
Jablka oloupeme nakrájíme na čtvrtky, vyjmeme jádřinec a nakrájíme na dílky, přidáme cukr, kůru z citronu, skořici a zalijeme vodou.Přivedeme k varu a několik minut…
Mouku smícháme se sodou, přidáme kakao a Caro kávu. Vejce ušleháme s cukry a přidáme šťávu z ananasu, pramínkem i sypkou směs. Dobře promícháme a nalijeme na plech s…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Pažitková omáčka podle staročeského receptu: Základem lahodné chuti je domácí vývar a smetana, pažitka dodá svěžest
Jak na výborný máslový krém: Základ lze ochutit pudinkem, vyšlehaným sněhem z bílků, ale i čokoládou, kávou či oříšky
K masopustu patří škvarky a ty domácí jsou nejlepší. Stačí mít jen správné sádlo na škvaření a kostičky nepodlévat jen vodou