Celozrnné linecké
Recept ještě nebyl hodnocenKlasické křehké linecké cukroví můžeme připravit i z celozrnné mouky, což mu na lahodné chuti vůbec neubírá. Cukroví je křehké a pěkně voní po citronu i po vanilce. Po…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klasické křehké linecké cukroví můžeme připravit i z celozrnné mouky, což mu na lahodné chuti vůbec neubírá. Cukroví je křehké a pěkně voní po citronu i po vanilce. Po…
Jednoduché linecké cukroví slepované pikantní marmeládou, polité čokoládovou polevou a dozdobené na povrchu podle vaší fantazie upečete podle tohoto receptu. Nemusíte…
Lehké, křehké trubičky plněné osvěžujícím ovocným krémem jsou dokonalou sladkou tečkou ke kávě nebo čaji. Tento elegantní dezert nadchne svou jemnou chutí i vzhledem a…
Těsto plné rozinek, kandovaného ovoce a mandlí, to je tvarohová štola bez kynutí. Příprava není nikterak složitá, ovšem po upečení je nejlepší štoly zabalit do alobalu a…
Štóla má mnoho variant. Většinou v ní ale nechybí množství rozinek, ořechů, mandlí a kandovaného ovoce. Tato z našeho receptu je navíc ovoněná vínem, které je součástí…
Pokud máte alergii na lepek, mléko či vejce nebo dokonce kombinované alergie, tento recept je právě pro vás. Je sice náročný na ingredience, ale na přípravu je velmi…
Receptů na oblíbené pracny je nepřeberné množství. Tento je s přidanou čokoládou, hřebíčkem a skořicí. Při pečení úžasně provoní celý dům. Pečte je v dostatečném…
TIP
Karkulčina bábovka potěší nejen vaši babičku, ale úplně celou rodinu. Upečte si spolu s dětmi bábovku jako z pohádky O Červené Karkulce. Strávíte společně krásné chvíle…
Pokud máte málo připraveného cukroví, vyzkoušejte tyto skvělé nepečené košíčky, které zvládnete připravit raz dva. Košíčky z bílých ledových kaštanů, s krémem vonícím po…
Plněné košíčky se hodí pro různé příležitosti. Ať už jako vánoční cukroví, nebo jako pohoštění na narozeninové oslavě. Dle tohoto receptu připravíte krásně měkké košíčky…
Vánoční stromečky z kakaového těsta, slepené máslovým krémem a namočené do čokoládové polevy z Ledových kaštanů, můžete dozdobit cukrářským zdobením, čokoládovými…
Tak akorát sladká, vláčná a chuťově perfektně vyvážená. Navíc je její příprava opravdu snadná. Řeč je o bábovce s povidly a zakysanou smetanou. Klasické lité těsto…
Koblihy jsou dokonalou pochoutkou, která potěší každého milovníka sladkých moučníků. S jemným a nadýchaným těstem, které se rozplývá na jazyku a lahodnou náplní, si…
Troubu v dostatečném přdstihu předehřejeme na 180 stupňů. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva a promícháme…
Tvarohový mazanec uvítají všichni, kterým se nechce pracovat s kynutým těstem. Příprava je jednoduchá a výsledek výborný. Mazanec zůstane pod cukrovou krustou kyprý a…
Šťavnatá a kyprá bábovka se základem z mrkve má nejen spousty vitamínů, ale taky skvělou chuť. Spojení vanilkového cukru a citronové šťávy dodává bábovce lehce exotický…
Nadýchané jablečné vdolky jsou dokonalým spojením jemného kynutého těsta a šťavnatých kořeněných kousků jablek. Sladká pochoutka, nenáročná na přípravu, která nikdy…
Vláčné těsto s náplní z pudingu a tvarohu, ozdobené kompotovanými meruňkami a zalité želatinou. To je ovocný dortík, který je lehký a chutná po ovoci. Připravit jej…
O Velikonocích by na stole neměl chybět tradiční mazanec. Zkuste letos upéct zdravější variantu z tvarohu a špaldové mouky. Mazanec je vláčný, plný brusinek a jeho…
Zlatavý nadýchaný mazanec se tradičně připravuje k snídani na velikonoční neděli. Jeho přípravu usnadní domácí pekárna, ve které připravíme těsto. Z něj vytvoříme dva…
Díky použití kvásku získává tento velikonoční moučník zvláštní a jedinečnou chuť. Mazanec je nejen lahodnou pochoutkou k čaji či kávě, ale také symbolizuje pohodu a…
Jistě každý rok přemýšlíte, čím obdarovat malé velikonoční koledníky. Upečte jim mini verze klasického kynutého mazance. Těsto můžete péct v košíčcích nebo formě na…
Velikonoční stůl můžeme vyzdobit krásnými kynutými věnečky, do kterých položíme malovaná vajíčka. Těsto lze připravit i v domácí pekárně. Po upečení věnečky ozdobíme…
Pomletý mák přelijeme horkým mlékem a necháme vychladnout.Heru utřeme s cukrem.Potom postupně vmícháváme žloutky, vychladlý mák, ořechy rozinky, vanilkový cukr, hladkou…