Kakaová roláda - bez mouky
Recept ještě nebyl hodnocenVyšleháme bílky do husté pěny, přidáme cukr (šlehat), poté přidáme žloutky a opět šleháme (chvilku) a nakonec kakao. těsto vylijeme na pečící papír a pečeme na 180° 8-10…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vyšleháme bílky do husté pěny, přidáme cukr (šlehat), poté přidáme žloutky a opět šleháme (chvilku) a nakonec kakao. těsto vylijeme na pečící papír a pečeme na 180° 8-10…
Troubu si předehřejeme na 190 stupňů. V míse smícháme vločky, bílky, mléko a kypřící prášek. Těsto navrstvíme na dno vymazané koláčové formy a pečeme v troubě cca 10…
Jablka oloupeme a nakrouháme na plátky. Kousky jablek ihned pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Rozinky posypeme cukrem a přelijeme alkoholem. Necháme je přes noc…
Z másla, mouky a cukrů připravíme drobenku. Těsto rozdělíme na dva díly (pokud už není) a rozválíme na obdélníky, které rovnoměrně posypeme drobenkou.Drobenku mírně…
Zpracujeme všechny suroviny dohromady, těsto necháme chviličku odpočinout a tvoříme rohlíčky, které pečeme v předehřáté troubě a ještě horké obalujeme v cukru.
Žloutky s cukrem vyšleháme v mixéru nebo ručním šlehačem do pěny. Přidáme salko a mléko a znovu mixujeme (šleháme). Přilijeme rum a opět mixujeme (šleháme). Nalijeme do…
Vejce rozklepneme do misky, přidáme cukr a vlažnou vodu. Elektrickými metlami šleháme asi 5 minut. Poté do hmoty lehce vmícháme mouku a zlehka promícháme. Těsto nalijeme…
Vyšleháme si změklý tuk s cukrem a vanilkovým cukrem a postupně přidáme po 1 vejci a vždy vyšleháme.Pak se střídavě přidá mléko podle potřeby a prosetá mouka s práškem…
Těsto: Žloutky utřeme s cukrem. Přidáme olej, mléko, polohrubou mouku, prášek do pečiva. Nakonec postupně přimícháme sníh ušlehaný z bílků. Náplň: tvaroh smícháme…
Veku nebo rohlíky nakrájíme na plátky, ty namočíme do mléka. Naskládáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Na to dáme tvarohovou náplň: Tvaroh, vanilkový…
Zapněte si troubu na 200°C. V misce utři máslo s cukrem. Míchej tak dlouho, dokud nebudeš mít hladkou hmotu. Přidej vejce a utři je s máslem a cukrem. Přidej…
Z předepsaných surovin zpracujeme na vále linecké těsto a necháme ho asi 15 minut v chladu odpočinout. Po chvíli ho přendáme na vymazaný a vysypaný pekáč a opatrně ho…
Troubu předehřejte na 180°, horkovzdušnou na 160°C. Dva plechy si vyložte papírem na pečení. Žloutky a polovinu cukru s vanilkou ušlehejte v míse do pěny. V jiné míse a…
Z mouky, másla, mrkve a zbytku surovin vypracujeme těsto. Dáme ho na hodinku do lednice. Mezitím smícháme tvaroh se smetanou, žloutky, cukry, pudinku a kůrou.Těsto…
Z mouky, másla, mrkve a zbytku surovin vypracujeme těsto. Dáme ho na hodinku do lednice. Mezitím smícháme tvaroh se smetanou, žloutky, cukry, pudinku a kůrou.Těsto…
Vypracujeme těsto a necháme stát. Během toho si připravíme tvarohovou náplň: Vyšleháme si tvaroh, vejce, pudinkový prášek, vanilkový cukr a cukr moučka. Těsto…
V téměř vroucím mléce rozpustíme máslo a takto, horké, 3 minuty mixujeme (v klasickém mixéru, ale jde to i ponorným).Ke konci vmixujeme i žloutek a cukr (u tmavé…
V téměř vroucím mléce rozpustíme máslo a takto, horké, 3 minuty mixujeme (v klasickém mixéru, ale jde to i ponorným).Ke konci vmixujeme i žloutek a cukr (u tmavé…
Smícháme vejce s cukrem, jogurtem, marmeládou, ostatní věci + prášek do pečiva s moukou. Jogurt může být jakýkoliv ovocný. Nalejeme na plech a upečeme. Neměla jsme…
Listové těsto si rozdělíme napůl a z každé půlky vyválíme obdélník. Tvaroh si dáme do misky, přidáme žloutek, vanilkový cukr, skořicový cukr, skořici, hrozinky,…
Klasicky si urobim piskotove cesto, zatial bez kakaa. Dve tretiny cesta vylejem na vymasteny a vysypany plech a rozotriem po celom dne. Do ostatneho cesta si vmiesam…
Máslo rozehřejeme a do vlahého vmícháme mouku s práškem do pečiva, 200 g cukru, vanilkový cukr, 4 žloutky a tolik mléka, aby vzniklo těsto, které vypadá jako třené. …
Ryžu uvaríme v mlieku so štipkou soli na veľmi hustú kašu. Vmiešame cukor a vanilkový cukor a horúcu kašu navrstvíme na mokrú doštičku do výšky 1 cm. Necháme vychladnúť.…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Gouda promění obyčejné lasagne v delikatesu. Zárukou delší trvanlivosti tohoto oblíbeného sýra je koření
Moravské báleše podle receptu od babičky: Tyhle kynuté placky se snadno připravují a chutnají nasladko i naslano
Jak netradičně využít čerstvé kopřivy: Připravte si třeba osvěžující limonádu plnou vitaminů