Houbový salát
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěné houby nakrájíme na menší kousky, svaříme cca 5-7 minut v osolené vodě, zvážíme a dáme do mísy. K nim přidáme podle chutí na proužky nakrájenou cibuli a papriku.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očištěné houby nakrájíme na menší kousky, svaříme cca 5-7 minut v osolené vodě, zvážíme a dáme do mísy. K nim přidáme podle chutí na proužky nakrájenou cibuli a papriku.…
Zeleninu umeleme, smícháme s ostatními surovinami a povaříme asi 40 minut. Na masomlýnku umeleme salám a sýr, přidáme k zelenině a vaříme ještě 20 minut. Naplníme do…
Feferony očistíme, odkrojíme stonky a nakrájíme na kousky asi 2-3 cm. Po částech je vkládáme do sklenic a vždy mezi vrstvy dáme trochu brusinek. Zalijeme teplým lákem,…
Do 5-litrového pohára si naukladáme uhorky,ktoré poprekladáme kúskami chrenu,kôpru a feferóniek.Vo vode si rozpustíme sacharín,pridáme ocot a Deko.Zalejeme uhorky a…
Deko rozpustíme v octu.Všechnu očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, zasypeme cukrem a zalijeme octem s Dekem. Promícháme, necháme uležet 24 hodin.Naskládáme do…
Umeleme paprik, feferonky, rajčata a česnek. Směs promícháme, přidáme olej, cukr a prosátý přípravek Deko.Vše vaříme 10 minut a ještě horké plníme do skleniček. Uzavřeme…
Maso upečeme a pomeleme.Zeleninu pomeleme, přidáme Deko a vaříme cca 1 hod.Smícháme s masem a plníme do sklenic, sterilujeme jako maso 90°C - 3/4 hod.
Svaříme lák a necháme vychladnout.Houby obalíme a osmažíme.Do přiměřeně velké sklenice navrstvíme houby a cibuli.Zalijeme nálevem, zaděláme a dáme do chladna rozležet…
Na spodek sklenice dáme 2 - 3 kolečka mrkve, petržele, cibule a kousek kopru, naskládáme očištěné okurky do půlky sklenice a znovu dáme zeleninu, ale už bez kopru,…
Okurky vydrhneme kartáčkem. Do každé sklenice na dno dáme kousek kopru, kolečko mrkve, kolečko křenu a po jednom bobkovém listu.Dále přidáme do každé sklenice 3 kuličky…
Oloupané cukety zbavíme měkkého středu a nahrubo nastrouháme, přidáme očištěnou a nahrubo nastrouhanou mrkev, dále přidáme na nudličky očištěné papriky, na nudličky…
Do fliaš striedavo plníme zeleninu,huby a zeler. Zalejeme nálevom a sterilizujeme 10 min.
Očištěné hříbky podle velikosti překrojíme, menší necháme vcelku. Vložíme je do hlubšího hrnce, zalijeme 1a1/2litrem horké vody a velice slabým varem necháme bez…
Naložené papriky beraní rohy se hodí k nedělnímu obědu, víkendovému grilování nebo jen k večeru s přáteli. Udělejte si je po svém a zkuste více sladké, pálivější nebo s…
Kozí rohy naložené ve sladkokyselém nálevu chutnají skvěle, můžeme si je vychutnat k masu, či je jíst jen tak. Díky vykrojeným tvarům z celeru vypadají pěkně na pohled a…
Zavařte si do zásoby z letní čerstvé zeleniny cuketový salát, který je ideální jako lehká pikantní příloha po celý rok. Cuketový salát je lehký, osvěžující a plný chutí,…
Máte už dostatečnou zásobu sterilovaných okurek a stále se rodí nové? Zkuste sterilovanou čalamádu z okurků a cibule, která je velmi pikantní díky použitému koření.…
Pro tento způsob zavařování se hodí houby spíše tvrdší, aby se při vaření nerozpadly nebo nebyly nevzhledně kašovité. Jejich použití je celkem široké, například jako…
Kyselé zelí je výsledkem každoročního podzimního rituálu v mnoha rodinách. Dobře prokysané, uložené v sudu, proložené jablky pro ještě lepší chuť. Takové, které si s…