Vánoční okurky
Recept ještě nebyl hodnocenDo 5-litrového pohára si naukladáme uhorky,ktoré poprekladáme kúskami chrenu,kôpru a feferóniek.Vo vode si rozpustíme sacharín,pridáme ocot a Deko.Zalejeme uhorky a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do 5-litrového pohára si naukladáme uhorky,ktoré poprekladáme kúskami chrenu,kôpru a feferóniek.Vo vode si rozpustíme sacharín,pridáme ocot a Deko.Zalejeme uhorky a…
Jemně nakrouhané zelí, drobně pokrájenou cibuli a ostatní přísady důkladně smícháme a necháme asi 2 hodiny odležet, aby zelenina pustila dost šťávy.Pak napěchujeme do…
Deko rozpustíme v octu.Všechnu očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, zasypeme cukrem a zalijeme octem s Dekem. Promícháme, necháme uležet 24 hodin.Naskládáme do…
Umeleme paprik, feferonky, rajčata a česnek. Směs promícháme, přidáme olej, cukr a prosátý přípravek Deko.Vše vaříme 10 minut a ještě horké plníme do skleniček. Uzavřeme…
Plody opereme a přelijeme 90 °C teplou vodou. Necháme je v ní 5 minut, pak je vyjmeme a dvakrát ochladíme ve studené vodě. Plody na jedné straně nakrojíme, vyškrábneme…
Svaříme lák a necháme vychladnout.Houby obalíme a osmažíme.Do přiměřeně velké sklenice navrstvíme houby a cibuli.Zalijeme nálevem, zaděláme a dáme do chladna rozležet…
Hlavičky podpňoviek ( václavek ) povaríme 3 minúty v slanej vode. Scedíme a uložíme do fľaštičiek s kolieskami cibule, mrkvy a kúskami papriky. Nálev pripravíme podľa…
Nachystáme si sklenici do které budeme utopence nakládat. Toto množství odpovídá asi na sklenici od okurek o objemu 1,5 litru , ale můžeme použít i jiné. Špekáčky…
Okurky vydrhneme kartáčkem. Do každé sklenice na dno dáme kousek kopru, kolečko mrkve, kolečko křenu a po jednom bobkovém listu.Dále přidáme do každé sklenice 3 kuličky…
Oloupané cukety zbavíme měkkého středu a nahrubo nastrouháme, přidáme očištěnou a nahrubo nastrouhanou mrkev, dále přidáme na nudličky očištěné papriky, na nudličky…
Zeleninu pomeleme na masomlýnku nebo postrouháme na robotu nadrobno a vaříme ji s olejem, octem, cukrem, Dekem, kečupem a hořčicí, až do odpaření většiny tekutiny.…
Do fliaš striedavo plníme zeleninu,huby a zeler. Zalejeme nálevom a sterilizujeme 10 min.
Přerostlé okurky nakrájíme se slupkou na tenká kolečka, přidáme nakrájenou cibuli, 3 lžíce soli, necháme 1 hodinku odležet.Po hodině přidáme do odležených okurek tyto…
Zeleninu očistit, nakrájet, zamíchat a nechat 24 hod stát, deko nasypat rovnou.Naložit do horkých sterilizovaných sklenic a sterilovat na 85°C asi 20 min.
Na výborné utopence potřebujeme kvalitní špekáčky a dobrý nálev. V tomto receptu navíc špekáčky potřeme feferonkovou pastou, díky kterým budou utopenci příjemně pikantní…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 22 hodinami