Klasický hamburger
Recept ještě nebyl hodnocenKlasika americké kuchyně, kterou si snadno připravíte doma, ale ještě lépe venku na grilu! Dopřejte si hamburger s bohatou zeleninovou oblohou a pikantní omáčkou podle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 098 kJ / 263 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,75 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,75 g |
Tuky | 2,50 g |
– nasycené | 0,75 g |
– nenasycené | 1,25 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 0,75 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 638 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 50,00 g |
– cukry | 1,25 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Klasika americké kuchyně, kterou si snadno připravíte doma, ale ještě lépe venku na grilu! Dopřejte si hamburger s bohatou zeleninovou oblohou a pikantní omáčkou podle…
Kuře s nádivkou je opravdová lahůdka. Chuť nádivky a masa se prolnou a připravíme tak vynikající slavnostní oběd. Tato nádivka je s uzeným masem a pečeme ji tentokrát…
Kuře bez nádivky není tak nějak úplné. Proměňte obyčejné jídlo ve slavnostní a zkuste klasiku, kterou milovaly už naše prababičky. Je jen z několika málo surovin. Rozdíl…
Vejce Benedikt je luxusní snídaňový pokrm, který v módních kavárnách stojí spoustu peněz. Jeho domácí výroba je přitom finančně nenáročná. Skládá se ze zastřeného…
Vyzkoušejte jako přílohu k obědu připravit tyto rychlé a snadné houskové knedlíky. Nakrájené housky zalijte mlékem s vejci, zasypte hrubou moukou a 8 minut vařte. Tyto…
Máte chuť na kapustu? Upečte si k obědu kapustové karbanátky. Kapustu uvaříte a poté smícháte s cibulkou, slaninou, mletým masem a upečete. Křupavé karbanátky podávejte…
Karbanátky jsou nejjednodušším způsobem, jak zpracovat mleté maso. Poměr vepřového a hovězího masa i míru koření si každý určí dle své chuti. Pokud pak karbanátek…
Mouku smícháme s droždím, cukrem a solí. Přidáme máslo (olej), vejce a ¾ mléka. Začneme mísit těsto a podle tuhosti přidáme zbytek mléka. Když se nechytá mísy, necháme v…
Kynutý houskový knedlík je klasickým pokladem české kuchyně, který dokáže spojit tradici s jedinečnou chutí a nadýchanou konzistencí. Hodí se k omáčkám, pečeným masům…
Hovězí maso odblaníme, případný tuk je možno ponechat, na jemno umeleme na masovém strojku a dáme do přiměřené misky pro další zpracování.Do mletého masa přidáme sůl,…
Sýrová polévka krásně zasytí a ohřeje. Neplatí tu ale pravidlo, že čím víc sýra, tím líp, protože zase nechceme vytvořit polévkové fondue. Pochutnejte si na ní s…
Také si českou kuchyni neumíte představit bez knedlíků? Zkuste tuto klasickou přílohu připravit z housek a čerstvých bylinek a vyzkoušejte je uvařit netradičním způsobem…
Dříve byl prejt výhradně zabíjačkovou záležitostí, dnes jsou ale všechny potřebné přísady běžně dostupné, takže si ho můžete připravit kdykoli na něj dostanete chuť.…
Vyzkoušejte tuto skvělou roládu plnou chutí. Ve vrstvě z mletého masa se skrývají tenké plátky řízků a pod nimi vaječná směs se žampiony. Roláda má po upečení zlatou…
Chutné využití staršího pečiva třeba k večeři přináší recept na zapečené housky. Housky zapečené se směsí sýra, šunky a vajec podávejte s kečupem, posypané bylinkami a…
Houskové knedlíky z mikrovlnky jsou rychlé, chutné a při jejich přípravě ušpiníte minimum nádobí. Potřebovat budete mísu, vařečku a hrnečky, které díky mikrotenovému…
Mleté maso si umícháme se všemi surovinami, rohlík namočíme v mléce a vymačkaný přidáme k masu. Pokud se nám zdá maso řídké, přihustíme polohrubou moukou. Klobásu si…
Součástí vyváženého jídelníčku by měl být také dostatek vlákniny na kterou jsou bohaté zejména luštěniny. Jihočeská čočková polévka, podávaná s krutonky a orestovaným…
Ke Štědrému večeru neodmyslitelně patří rybí polévka. Už po celé generace se vaří z kapřích vnitřností, odřezků a kořenové zeleniny. Zahuštěná je krupičkou, osmahnutou…
Nevíte co k večeři a doma jsou jen starší housky? Nevadí, i tak dokážete vykouzlit rychlou a dobrou večeři. Stačí připravit směs sýra, šunky, kukuřice či papriky,…
Lákavé houstičky, dozlatova zapečené se sýrovou směsí z vajec a oblíbeného salámu, jsou ideální volbou pro rychlé zahnání hladu. Zatímco se pečou, zvládnete připravit i…
Houskový knedlík je typickou českou přílohou k hlavnímu chodu a receptů na jeho přípravu je nespočet. Knedlíky, které uvaříme podle tohoto receptu v hrnci na utěrce…
Zbylo vám pečivo? Nabízíme jednoduchý recept na perfektní využití starého pečiva. Rychle vykouzlíte svačinu či večeři. Stačí doplnit zeleninovým salátem a už si můžeme…
Velikonoční nádivka je jeden z tradičních jarních pokrmů. Recepty na ni si uschováváme na památku jako poklad od našich babiček. Nádivka po upečení příjemně voní kořením…