Maminčina vánoční rybí polévka
Recept ještě nebyl hodnocenKe Štědrému večeru neodmyslitelně patří rybí polévka. Už po celé generace se vaří z kapřích vnitřností, odřezků a kořenové zeleniny. Zahuštěná je krupičkou, osmahnutou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 098 kJ / 263 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,75 g |
| Tuky | 2,50 g |
| – nasycené | 0,75 g |
| – nenasycené | 1,25 g |
| –– mononenasycené | 0,50 g |
| –– polynenasycené | 0,75 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 2,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 638 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 50,00 g |
| – cukry | 1,25 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Ke Štědrému večeru neodmyslitelně patří rybí polévka. Už po celé generace se vaří z kapřích vnitřností, odřezků a kořenové zeleniny. Zahuštěná je krupičkou, osmahnutou…
Poctivý soukenický řízek podle ČSN si nyní můžete podrobného postupu připravit i doma. Jemně mleté vepřové masíčko ve směsi zjemněné mlékem stačí vytvarovat do podoby…
Kuře bez nádivky není tak nějak úplné. Proměňte obyčejné jídlo ve slavnostní a zkuste klasiku, kterou milovaly už naše prababičky. Je jen z několika málo surovin. Rozdíl…
Kuře s nádivkou je opravdová lahůdka. Chutě nádivky a masa se prolnou a vznikne vynikající slavnostní oběd. Tato nádivka je s uzeným masem, pečená na pekáčku vedle masa,…
Klasika americké kuchyně, kterou si snadno připravíte doma, ale ještě lépe venku na grilu! Dopřejte si hamburger s bohatou zeleninovou oblohou a pikantní omáčkou podle…
Dříve byl prejt výhradně zabíjačkovou záležitostí, dnes jsou ale všechny potřebné přísady běžně dostupné, takže si ho můžete připravit kdykoli na něj dostanete chuť.…
Také si českou kuchyni neumíte představit bez knedlíků? Zkuste tuto klasickou přílohu připravit z housek a čerstvých bylinek a vyzkoušejte je uvařit netradičním způsobem…
Karbanátky jsou nejjednodušším způsobem, jak zpracovat mleté maso. Poměr vepřového a hovězího masa i míru koření si každý určí dle své chuti. Pokud pak karbanátek…
Na oleji orestujeme cibuľu, petržlenovú vňať a necháme úplne vychladnúť. Vo vode namočené žemle vyžmýkame a pridáme s rozklepnutými vajcami a cibuľovo-petržlenovou…
Velikonoční nádivka je jeden z tradičních jarních pokrmů. Recepty na ni si uschováváme na památku jako poklad od našich babiček. Nádivka po upečení příjemně voní kořením…
Tuto elegantní snídani, která v kavárnách často stojí nemalé peníze, si snadno připravíte i doma za zlomek ceny. Dozlatova opečená houska s plátky kvalitní šunky,…
Nakrájené housky okořeněné muškátem a osolené zalijeme horkým mlékem a necháme 5 minut přikryté. Na másle zpěníme cibulku a přidáme do mísy s houskami. Pak dáme petržel…
Kdo miluje houby a zároveň vyhledává rychlé, jednoduché a dobré recepty, je tu správně. O pečení se postará remoska, vy už pak jen můžete servírovat. Hodí se k němu jak…
Vyzkoušejte k obědu připravit tyto rychlé a snadné vídeňské knedlíky. Mají jemnou chuť a nadýchanou texturu, kterou si zamilujete na první sousto. Výborně doplní masové…
Zbylo vám pečivo? Nabízíme jednoduchý recept na perfektní využití starého pečiva. Rychle vykouzlíte svačinu či večeři. Stačí doplnit zeleninovým salátem a už si můžeme…
Máte chuť na kapustu? Upečte si k obědu kapustové karbanátky. Kapustu uvaříte a poté smícháte s cibulkou, slaninou, mletým masem a upečete. Křupavé karbanátky podávejte…
Knedlíčky jsou vždy ozdobou poctivé domácí polévky. Vyzkoušejte je připravit ze zbylého masa z vývaru, které spojíte se základními ingrediencemi a uvaříte ve vodě.…
Plátky masa si rozklepeme natenko, osolíme, opepříme. Rohlíková náplň: Rohlíky si nakrájíme na kostičky, mléko rozmícháme s vejcem, roztopeným máslem a vlejeme do…
Houskový knedlík je typickou českou přílohou k hlavnímu chodu a receptů na jeho přípravu je nespočet. Knedlíky, které uvaříte podle tohoto receptu v hrnci na utěrce,…
V pohádce Tři oříšky pro Popelku musela Popelka místo plesu přebírat hrách a čočku. Dnes už naštěstí nemusíte trávit tolik času přebíráním, proto je lahodná hrachová…
Z másla a krupice osmahneme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, přidáme očištěnou, nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, osolíme a při mírné teplotě za občasného…
Houskové knedlíky z mikrovlnky jsou rychlé, chutné a při jejich přípravě ušpiníte minimum nádobí. Potřebovat budete mísu, vařečku a hrnečky, které díky mikrotenovému…
Kynutý houskový knedlík je klasickým pokladem české kuchyně, který dokáže spojit tradici s jedinečnou chutí a nadýchanou konzistencí. Hodí se k omáčkám, pečeným masům…
Oloupeme, nastrouháme mrkve, nakrájíme na jemno cibuli. Necháme zpěnit asi 2 lžíce másla, potom přidáme cibuli, mrkev, bujon, sůl, pepř, trochu drceného kmínu a šálek…