Rychlá hrachová polévka s krutony
Recept ještě nebyl hodnocenPřebratý a přes noc vymáčený hrách dáme vařit s brambory, prolisovaným česnekem a mrkví, přidáme vývar nebo bujon. Jakmile nám změknou brambory, vše rozmixujeme. Osolíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 459 kJ / 349 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,00 g |
Tuky | 1,40 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 1,20 g |
–– mononenasycené | 0,40 g |
–– polynenasycené | 0,80 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 24 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 54,00 g |
– cukry | 6,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Přebratý a přes noc vymáčený hrách dáme vařit s brambory, prolisovaným česnekem a mrkví, přidáme vývar nebo bujon. Jakmile nám změknou brambory, vše rozmixujeme. Osolíme…
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a na střední teplotě restujeme do zesklovatění.Přidáme na kostičky nakrájené ingredience - anglickou, česnek, klobásu a chvíli…
V pohádce Tři oříšky pro Popelku musela Popelka místo plesu přebírat hrách a čočku. Dnes už naštěstí nemusíte trávit tolik času přebíráním, proto je lahodná hrachová…
Hrachová polévka dokáže zahřát i zasytit v zimních dnech. Obohaťte ji o kousek uzeniny, uzenou papriku a máslovou jíšku. Získáte tak plnou a lahodnou chuť, kterou v…
Nasládlá vydatná kaše vonící majoránkou a česnekem, zasypaná na talíři dozlatova osmaženou cibulkou. Přidáním libového plátku uzeného masa vykouzlíme výborný oběd pro…
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, klobásu a zeleninu na kostičky.. Na oleji vše společně mírně opražíme, přidáme mouku a uděláme zelenino-klobásovou jíšku.Přidáme…
Fazole a hrách si namočíme přes noc. Ráno luštěniny slijeme, přisypeme čočku, zalijeme 1 a 1/2 litrem vody a vaříme do změknutí. Mezitím si očistíme zeleninu a nakrájíme…
Krémová hrachová polévka s mrkví, sterilovaným hráškem a česnekem zahřeje i zasytí. Klíčky z mungo fazole dodají spoustu vitamínů a živin. Příprava polévky je snadná, a…
Hrachová kaše s uzeným patří mezi klasiku české domácí kuchyně. Zkuste ji uvařit netradičně, s mrkví a libečkem a kousky uzeného masa vmíchejte přímo do kaše. Klasika v…
Napustíme si do hrnce vodu a dáme si vařit hrách.Poté až se hrách uvaří do měkka tak ho buď to rozmixujeme nebo propasírujeme přes síto.Poté dochutíme česnekem…
Tymián je úžasná bylinka s nádherným aroma. Skvěle se hodí do polévek, omáček i k masitým pokrmům, protože podporuje trávení tuků. Vyzkoušejte ho třeba s vepřovými…
Do tlakového hrnce dáme rozehřát olej nebo máslo, osmahneme omytou a oloupanou zeleninu, přidáme hrách, podlejeme vodou, mírně osolíme a vaříme deset minut. Necháme…
Hrách namočíme v hrnci, v kterém budeme vařit. Dáme tam tolik vody, aby byl hrách ponořený, ne víc. Necháme asi hodinu odležet.Dáme vařit na mírný oheň asi hodinu až…
Hrách dáme do rána namočit a druhý den ve stejné vodě uvaříme doměkka, ale nerozvaříme. Do vody k hrachu dáme vařit i bobkový list, nové koření a celý pepř, nejlépe v…
Hrách dáme do mísy a zalijeme vodou, aby byl ponořený. Necháme aspoň 2 hodiny bobtnat. Poté vodu slijeme a hrách uvaříme v čerstvé vodě do měkka.V pánvi zahřejeme olej a…
Hrách předem namočíme aspoň na 2 hodiny (případně přes noc) do studené vody. Vodu slijeme a v nové vodě uvaříme hrách do měkka. Vodu slijeme.Hrách dáme do mixéru,…
Hrách si namočíme a druhý den uvaříme s oreganem, cibulkou nakrájenou najemno, česnekem na plátky a masoxem. Až je uvařeno, tak přidáme vegetu, majoránku, oregano a…
Krkovičku vložíme do kastrůlku, přikryjeme pokličkou a necháme ohřívat na cca 110°C. Hrách jen lehce propereme a necháme cca 15 minut vařit (do změknutí). Až je měkký,…
Hrách propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme 2 litry vody a vaříme přibližně hodinu do měkka. Mezitím si rozpálíme troubu a připravíme krůtí stehno, které vložíme do…
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, zeleninu na kostičky. Na oleji vše společně mírně opražíme, přidáme mouku a uděláme jíšku.Přidáme předvařený hrách, koření a zalijeme…
Krémová kaše ze žlutého hráchu s exotickým nádechem thajského kari. Jemně pikantní, plná chuti a vůně. Skvělá alternativa ke klasickým přílohám. S dušenou cuketou bude…
Hrách namočíme, nejlépe přes noc, ale stačí i na několik hodin, rýži propláchneme. V hlubším hrnci rozehřejeme olej, vhodíme do něj římský kmín (a případně hořčičné…
Hrachová kaše: Hrách propláchneme a dáme vařit s masoxem. Až je hrách měkký, polovinu hrachu vytáhneme a rozmixujeme do hladka. Vrátíme zpět do hrnce a zahustíme…
Hrachová kaše: Hrách propláchneme a dáme vařit s masoxem. Až je hrách měkký, polovinu hrachu vytáhneme a rozmixujeme do hladka. Vrátíme zpět do hrnce a zahustíme…