Popelčina hrachová polévka
Recept ještě nebyl hodnocenV pohádce Tři oříšky pro Popelku musela Popelka místo plesu přebírat hrách a čočku. Dnes už naštěstí nemusíte trávit tolik času přebíráním, proto je lahodná hrachová…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 459 kJ / 349 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,00 g |
| Tuky | 1,40 g |
| – nasycené | 0,20 g |
| – nenasycené | 1,20 g |
| –– mononenasycené | 0,40 g |
| –– polynenasycené | 0,80 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 24 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 54,00 g |
| – cukry | 6,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
V pohádce Tři oříšky pro Popelku musela Popelka místo plesu přebírat hrách a čočku. Dnes už naštěstí nemusíte trávit tolik času přebíráním, proto je lahodná hrachová…
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a na střední teplotě restujeme do zesklovatění.Přidáme na kostičky nakrájené ingredience - anglickou, česnek, klobásu a chvíli…
Hrachová polévka dokáže zahřát i zasytit v zimních dnech. Obohaťte ji o kousek uzeniny, uzenou papriku a máslovou jíšku. Získáte tak plnou a lahodnou chuť, kterou v…
Přebratý a přes noc vymáčený hrách dáme vařit s brambory, prolisovaným česnekem a mrkví, přidáme vývar nebo bujon. Jakmile nám změknou brambory, vše rozmixujeme. Osolíme…
Nasládlá vydatná kaše vonící majoránkou a česnekem, zasypaná na talíři dozlatova osmaženou cibulkou. Přidáním libového plátku uzeného masa vykouzlíme výborný oběd pro…
Krémová hrachová polévka s mrkví, sterilovaným hráškem a česnekem zahřeje i zasytí. Klíčky z mungo fazole dodají spoustu vitamínů a živin. Příprava polévky je snadná, a…
Fazole a hrách si namočíme přes noc. Ráno luštěniny slijeme, přisypeme čočku, zalijeme 1 a 1/2 litrem vody a vaříme do změknutí. Mezitím si očistíme zeleninu a nakrájíme…
Napustíme si do hrnce vodu a dáme si vařit hrách.Poté až se hrách uvaří do měkka tak ho buď to rozmixujeme nebo propasírujeme přes síto.Poté dochutíme česnekem…
Hrách dáme do rána namočit a druhý den ve stejné vodě uvaříme doměkka, ale nerozvaříme. Do vody k hrachu dáme vařit i bobkový list, nové koření a celý pepř, nejlépe v…
Do tlakového hrnce dáme rozehřát olej nebo máslo, osmahneme omytou a oloupanou zeleninu, přidáme hrách, podlejeme vodou, mírně osolíme a vaříme deset minut. Necháme…
Hrách dáme do mísy a zalijeme vodou, aby byl ponořený. Necháme aspoň 2 hodiny bobtnat. Poté vodu slijeme a hrách uvaříme v čerstvé vodě do měkka.V pánvi zahřejeme olej a…
Hrách přes noc namočíme a následující den uvaříme v čerstvé vodě doměkka (cca 30-40 minut). Můžeme až mírně rozvařit, kašovitá konzistence pomůže lépe držet placičky…
Hrachová kaše nemá moc příznivců. Ale i proto, že hrách má pozitivní účinky na růst a kvalitu našich vlasů, bychom ho měli vzít na milost. Třeba touto velmi jemnou kaší…
Krémová kaše ze žlutého hráchu s exotickým nádechem thajského kari. Jemně pikantní, plná chuti a vůně. Skvělá alternativa ke klasickým přílohám. S dušenou cuketou bude…
Hrachová kaše s uzeným patří mezi klasiku české domácí kuchyně. Zkuste ji uvařit netradičně, s mrkví a libečkem a kousky uzeného masa vmíchejte přímo do kaše. Klasika v…
Hrachová kaše: Hrách propláchneme a dáme vařit s masoxem. Až je hrách měkký, polovinu hrachu vytáhneme a rozmixujeme do hladka. Vrátíme zpět do hrnce a zahustíme…
Hrachová kaše: Hrách propláchneme a dáme vařit s masoxem. Až je hrách měkký, polovinu hrachu vytáhneme a rozmixujeme do hladka. Vrátíme zpět do hrnce a zahustíme…
Hrách předem namočíme aspoň na 2 hodiny (případně přes noc) do studené vody. Vodu slijeme a v nové vodě uvaříme hrách do měkka. Vodu slijeme.Hrách dáme do mixéru,…
Alternativní verze čočkového dhalu je tento hrachový s tofu a zakysanou smetanou. Na přípravu je velmi snadný. Žlutý hrách stačí uvařit a poté spojit s restovaným tofu a…
Hrachová kaše s dýní je lahodné a syté jídlo. Tato kombinace je skvělá jak pro chladné dny, kdy zahřeje, tak i jako zajímavý pokrm. Vyzkoušejte netradiční variantu…
Tymián je úžasná bylinka s nádherným aroma. Skvěle se hodí do polévek, omáček i k masitým pokrmům, protože podporuje trávení tuků. Vyzkoušejte ho třeba s vepřovými…
Hrách namočíme, nejlépe přes noc, ale stačí i na několik hodin, rýži propláchneme. V hlubším hrnci rozehřejeme olej, vhodíme do něj římský kmín (a případně hořčičné…
Do hrnce dejte 3 hrnky vody, 1 hrnek hrášku a bobkový list. Přiveďte k varu a na středním plameni vařte asi 30 minut. Mezitím v pánvičce rozehřejte olej a asi 5 minut na…
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, klobásu a zeleninu na kostičky.. Na oleji vše společně mírně opražíme, přidáme mouku a uděláme zelenino-klobásovou jíšku.Přidáme…