Pikantní koleno
Recept ještě nebyl hodnocenOmyté koleno dáme do hrnce s vodou, přidáme očištěnou cibuli, česnek, sůl a všechno koření.Vaříme dvě hodiny, koleno vyndáme a necháme zchladnout.Z hořčice, medu,trochu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Omyté koleno dáme do hrnce s vodou, přidáme očištěnou cibuli, česnek, sůl a všechno koření.Vaříme dvě hodiny, koleno vyndáme a necháme zchladnout.Z hořčice, medu,trochu…
Přichystáme si směs na naložení - olej, 3 ks rozdrceného jalovce, 1/4 lžičky tymiánu, 2 ks bobkového listu na kousky, 2 ks nového koření rozdrceného, 6 ks pepře…
O tom, jestli se šípkovou nebo se zelím, se nemusíme hádat. Jistě vás v tomto receptu osloví křehké a jemné kančí maso v lahodné šípkové omáčce s knedlíky dle vlastní…
Koření jsem roztloukla v hmoždíři,přidala olej.Kýtu jsem nakrájela na plátky,lehce naklepala a dala na noc do oleje s kořením.V pánvi na oleji jsem zesklovatěla cibuli…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka opečeme, osolíme, zaprášíme paprikou, promícháme a podlijeme trochou vývaru nebo vody. Necháme asi 15…
Nejprve maso naložíme aspoň den dopředu do marinády z oleje, soli, pepře a bylinek. Připravíme větší kastrol a rozehřejeme olej. Na něm zprudka osmahneme maso ze všech…
Kuře omyju, naporcuji, málo osolím a potřu směsí na kuře. Pekáč vystelu cibulí a česnekem, posypu kořením, jako na divočinu, viz rozpis, a trochou oleje a osmahnu. Pak…
Dáme vařit vývar+fazole,koření podle chuti sůl a masox,když jsou fazole skoro uvařené přidáme na kostičky nakrájené brambory.Když jsou fazole i brambory uvařené…
Z výše uvedených surovin do hlubší uzavíratelné nádobky připravíme a dobře promícháme marinádu, do které nejlépe přes noc namočíme odblaněné a na silnější plátky…
Králíka rozporcujeme a přes noc marinujeme v nálevu, který přpravíme takto: přidáme lžičku octa, bílé víno, bobkový list, jalovec, celé pepřové kuličky, jemně pokrájenou…
Rozpustíme sádlo a cibuli, nakrájenou na drobno, orestujeme do hněda. Přidáme maso, nakrájené na větší kousky a necháme zatáhnout.Přidáme protlak a po krátkém…
Cibule nakrájíme nahrubo, koleno vykostíme, česnek prolisujeme. Kůži na kolenu na několika místech nařízneme, osolíme a do zářezů dáme prolisovaný česnek.Do pekáčku dáme…
Panenku osolíme a opepříme a opečeme ji na rozpálené pánvi s olejem ze všech stran. Měla by zůstat uvnitř šťavnatá, takže ji opékáme cca 2 minuty z každé strany .…
Na oleji zpěníme cibulku se slaninou. Do základu přidáme utřený česnek a nakrájenou mrkev na půlkolečka. Přidáme koření, rajský protlak a maso. Orestujeme a podlijeme…
Hovězí líčka jsou krásně libová a díky kolagenu, který je v nich v hojné míře obsažen, budou po tepelné úpravě šťavnatá a křehká. Dají se připravovat na mnoho způsobů.…
Jestli nevíte, jak připravit kuřecí maso k nedělnímu obědu, vyzkoušejte recept na způsob bažanta. Výsledný pokrm nádherně voní po divokém koření a rozmarýnu. Podávat jej…
Přípravu bigosu začínám večer před dnem vaření. Začnu namočením hub do menšího množství vody. Potom je lehce povařím a dám do hrnce i s vodou ve které byly povařeny.Na…
Slávky omyjeme a očistíme kartáčkem. Nasypeme do mísy a zalijeme studenou vodou. Ty slávky, které zůstanou otevřené, vyhodíme.Na pánvi restujeme na drobno nakrájenou…
Porce králíka prošpikujeme, osolíme, posypeme tlučeným jalovcem a opečeme ze všech stran na sádle.Opečená stehna přendáme do zapékací nádoby a do výpeku na pánev přidáme…
Cibule nakrájíme nadrobno. Jendu mrkev a celer nastrouháme na hrubých slzičkách. Z druhé mrkve nakrájíme dlouhé špalíčky a společně s párkem prošpikujeme opláchnutou a…
Maso lehce naklepeme, osolíme a posypeme kořením divočina. Můžeme dát odležet, ale není to potřeba.V hrnci rozehřejeme na špalíčky nakrájenou slaninu a každý plátek masa…
Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Vložíme do zapékací misky a obložíme kořením, kousky mrkve, celeru, šalotkou a plátky česneku. Olivový olej trochu…
Do hrnce dáme olej a vložíme pokrájenou cibulku, opečeme do skoro hněda a přidáme překrájené kysané zelí, trochu cukru, soli, kmínu a dusíme do měkka. Do hmoždíře dáme…
Plátky masa naklepeme, osolíme, vydatně opepříme, na každý rozprostřeme lžíci červeného kysaného zelí, půl nožičky párku a zavineme. Sepneme párátky nebo upevníme pomocí…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Chia semínka v akci: Připravte si po vzoru mexických indiánů dokonalý a levný domácí „energeťák“, nápoj chia fresca
Jak udělat z libečku „maggi“? Kromě svazku aromatické bylinky stačí jen voda, sůl a olej a postup, který zvládne každý
Jak připravit kávu jako z kavárny? Vyzkoušejte french press