Srnčí kýta se šípkovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenSrnčí kýtu vykostíme a následně maso osolíme, opepříme a prošpikujeme slaninou. Maso svážeme za pomoci režného provázku do válečku.Do pomalého hrnce (dále jen PH) dáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Srnčí kýtu vykostíme a následně maso osolíme, opepříme a prošpikujeme slaninou. Maso svážeme za pomoci režného provázku do válečku.Do pomalého hrnce (dále jen PH) dáme…
Češi jsou národem houbařů, nejenom, že je rádi sbírají, ale ještě raději s nimi pracují v kuchyni. Kuřecí prsíčka dušená s divokým kořením a houbami, podávaná s…
Ze špeku nakrájíme klínky a maso prošpikujeme. Osolíme a opepříme. Potravinařským provázkem svážeme, aby udrželo pěkný tvar. Necháme chvíli odležet.Mezitím nakrájíme…
Pokud se chystáte pozvat rodinu na sváteční oběd, takhle jelení kýta je pro tuto příležitost jako stvořená. Pomalu pečené maso s omáčkou z kořenové zeleniny, divokého…
Zaječí maso bez kosti nakrájíme na kousky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, najemno nakrájenou zeleninu, všechno koření, podlijeme 1 l vody a dusíme. V průběhu…
Maso nakrájíme na kousky. Oloupanou a nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso a prudce orestujeme. Přidáme sladkou papriku, rajče na kostičky, papriku na…
Králičí maso prošpikujeme slaninou.Na drobno nakrájenou část slaniny dáme do kastrolu a přidáme pokrájenou cibulku-lehce orestujeme,přidáme zeleninu,koření,sůl a do…
Maso omyjeme, pečlivě osušíme, potřeme kořením Divočina a osolíme. V brutvanu nebo jiné, vhodné nádobě, rozpálíme máslo s olejem a maso opékáme ze všech stran asi 10…
Cibule nakrájíme nahrubo, koleno vykostíme, česnek prolisujeme. Kůži na kolenu na několika místech nařízneme, osolíme a do zářezů dáme prolisovaný česnek.Do pekáčku dáme…
Špek nakrájíme na kostičky a rozškvaříme v kastrolu, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme, dáváme pozor, aby se nepřipalovalo. Pak přidáme (pokud je potřeba, trochu…
Máte- li chuť na vepřové plátky s nádechem přípravy "na divoko", vyzkoušejte náš recept. Víno a šípková marmeláda v omáčce skvěle doplní chuť marinovaného masa. Vůně a…
O tom, jestli se šípkovou nebo se zelím, se nemusíme hádat. Jistě vás v tomto receptu osloví křehké a jemné kančí maso v lahodné šípkové omáčce s knedlíky dle vlastní…
Guláš ze zvěřiny je doménou podzimu a zimy. Dostane-li se k vám kousek kančího masa, vyzkoušejte připravit poctivý kančí guláš s brusinkovou marmeládou. Vůně divokého…
Slávky na víně jsou specialitou, která vás hned při prvním soustu přenese na břehy Normandie. Lahodná máslovo-vínová omáčka s vůní česneku a slaná, mořská chuť slávek je…
Maso si den předem naložím do uvedeného koření /kromě majoránky/ a česneku. Druhý den osmahnu na oleji cibulku a maso nakrájené na větší kousky, zaleju vývarem nebo…
Slaninu nakrájíme na úzké proužky a kýtu hustě prošpikujeme. Rozpustíme si polovinu másla, maso ním polijeme a necháme přes noc v chladu. Druhý den kýtu zprudka opečeme…
Králíka rozporcujeme a přes noc marinujeme v nálevu, který přpravíme takto: přidáme lžičku octa, bílé víno, bobkový list, jalovec, celé pepřové kuličky, jemně pokrájenou…
Vykuchané makrely naložíme do svařeného a vychladlého nálevu. Necháme naložené 18-24 hodin. Udíme 4 hod.při + - 60 stupních
Telecí krk i s kostí marinujeme ve směsi koření, kterou si připravíme tak, že do hmoždíře dáme 8 kuliček jalovce, trochu sušeného rozmarýnu, tymiánu, kmínu, soli a oleje…
Předvařte vepřové koleno v kořeněném láku a upečte v troubě do zlatavé a křupavé kůrčičky. Když ho položíte na stůl před pánskou část domácnosti, spolu s vychlazeným…
Na tuku zesklovatíme cibulku, přidáme maso, které zcela orestujeme, velmi lehce osolíme a přidáme mletou papriku, kterou zarestujeme. Pak přidáme rajčata, zelenou…
Carpaccio z chobotnice je rafinovaná delikatesa, která zaujme nejen svou jemnou chutí, ale i atraktivním vzhledem. Tenké plátky chobotnice jsou podávány s lehkým…
Milovníky zvěřiny jistě potěší recept na pomalu dušenou srnčí plec na divokém koření. Příprava je sice pracnější, ale odměnou bude lahodné, křehké a rozpadající se maso…
Zeleninu očistíme nakrájíme na silnější kousky, slaninu na kostky a zprudka orestujeme na lžíci másla a trošce oleje. Do Pomalého hrnce dáme žebírka, osolíme a…