Kuřecí čtvrtky na zelenině, dušené v papiňáku
Recept ještě nebyl hodnocenKapustičky očistíme, odřízneme zaschlé konce košťálů a dáme je do hlubšího hrnce s osolenou vařící vodou na 10minut povařit. Poté je dáme do studené vody, aby si udržely…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kapustičky očistíme, odřízneme zaschlé konce košťálů a dáme je do hlubšího hrnce s osolenou vařící vodou na 10minut povařit. Poté je dáme do studené vody, aby si udržely…
Slaninu nakrájíme na dlouhé proužky silné 0,5 cm, dáme na pánev spolu s gnocchi (nevařené, suché rovnou ze sáčku). Pomalu restujeme přibližně 7-10 minut, dokud nejsou…
Růžičková kapusta je důležitá pro posílení našeho imunitního systému. Vyzkoušejte lehce pikantní kapustičky, restované na přepuštěném másle, s paprikou, mrkví a jarní…
Směs dušeného mletého masa, rajčat a chilli zapečená s bramborami a růžičkovou kapustou, přelitá smetanou a posypaná parmezánem, to je symfonie chutí, která způsobí, že…
Podzimní uzená polévka s houbami, růžičkovou kapustou a další zeleninou je velmi bohatá a sytá. Dala by se použít i jako samostatný hlavní chod. Díky uzenému masu a…
Brambory uvaříme ve slupce. Růžičkovou kapustu očistíme - odkrojíme kousek košťálu a odstraníme škaredé svrchní lístky. Překrájíme na půlky. Pár plátků slaniny nakrájíme…
Krémová polévka z růžičkové kapusty a brambor se do chladného počasí skvěle hodí. Je jemná a smetanová a křupavé krutony a opečená slanina k ní pěkně ladí. Na přípravě…
Růžičková kapusta má svoji sezónu v zimě. Pokud ji pěstujete, tak si můžete jít čerstvou natrhat ze stonku. Zelené kuličky pak přidejte k bramborám, doplňte šunkou,…
Pomalu pečené kuře s nádivkou a kapustičkami je dobrota na nedělní oběd. Díky nízké teplotě a pomalému pečení zůstane v mase více šťávy. A díky mřížce se maso nikde…
Na pánvi osmahneme čínskou směs, po chvilce přidáme na nudličky nakrájený salám a na čtvrtiny pokrájenou růžičkovou kapustu. Na plech nakrájíme brambory na kousky,…
V hrnci na oleji orestujeme mírně cibuli, pak přidáme veškerou zeleninu, chvilku podusíme, přidáme vodu, koření, kostky vývarů a vaříme. Až je všechno měkké přidáme…
Kapustičky očistíme z vrchných listov, umyjeme, väčšie prekrojíme. Dáme variť spoločne s očistenými a nakrájanými zemiakmi do slanej vody. Z oleja a múky si pripravíme…
Na malém množství olivového oleje osmahneme na kostičky pokrájenou cibuli, poté přidáme zeleninový vývar, dále na malé kostičky nakrájenou zeleninu - mrkev, celer a…
Nevíte jak zpracovat velkou úrodu zeleniny? Zkuste ji jednoduše naložit do soli. Vzniklá zeleninová směs má opravdu širokou škálu využití, hodí se do rýže, těstovin,…
Zapečená růžičková kapusta se slaninou a vejci je vhodná jako hlavní chod k obědu nebo jako teplá večeře. Příprava je velmi jednouchá a pokrm je hotový do 30 minut.…
V chladných dnech přijdou vhod zeleninové polévky, které příjemně zahřejí. Krémová polévka z kapustiček je velmi chutná a zvládneme ji připravit snadno a během chvíle.…
Recept, který je náročný na čas, ale vše vynahradí plnou chutí. Pomalu pečený vepřový hřbet získá za 9 hodin v troubě koncentrovanou chuť a šťavnatost. Podávejte se…
Růžičková kapusta je skvělá zelenina, ale ne moc oblíbená. Pokud však hledáte způsob, jak ji servírovat, aby chutnala celé rodině, vyzkoušejte tento recept. Drobné…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.Pridáme ružičkový kel rozrezaný na polovice, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a 10 min zakryté dusíme.Pridáme nahrubo…
Zeleninu nakrájíme - růžičkovou kapustu pouze rozpůlíme, a vše restujeme na lžíci sádla. K restované zelenině přidáme ovesné vločky. Poté vše zalijeme vodou, osolíme a…
Kapustičky očistíme a opereme. Cibuli orestujeme na oleji a přidáme i překrájené kapustičky, přelijeme vývarem a při střední teplotě asi 15 minut vaříme. Na suché…
Kapustičky očistíme, opláchneme, necháme oschnúť. Vajce rozšľaháme, vmiešame soľ, čierne korenie, sušený cesnak, papriku. Kapustičky obalíme v múke, potom vo vaječnej…
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a okořeníme. V rozpálené pánvi na sádle z obou stran opečeme, vyndáme z pánve a uchováváme v teple. Do výpeku dáme kostičky cibule a…
Lahodná variace italského klasického pokrmu, kde pomalu dušené hovězí koleno s kostí v morku propojuje lehce nahořklou chuť kapustiček. Dlouhé pečení dodává masu hloubku…