Naložená zelenina v soli
Recept ještě nebyl hodnocenNevíte jak zpracovat velkou úrodu zeleniny? Zkuste ji jednoduše naložit do soli. Vzniklá zeleninová směs má opravdu širokou škálu využití, hodí se do rýže, těstovin,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nevíte jak zpracovat velkou úrodu zeleniny? Zkuste ji jednoduše naložit do soli. Vzniklá zeleninová směs má opravdu širokou škálu využití, hodí se do rýže, těstovin,…
Zapečená růžičková kapusta se sýrem cottage a vajíčky je výborným jídlem z jednoho pekáčku. Její lehce nasládlá chuť doplněná chutí a vůní česneku bude výborná v…
Růžičková kapusta je důležitá pro posílení našeho imunitního systému. Vyzkoušejte lehce pikantní kapustičky, restované na přepuštěném másle, s paprikou, mrkví a jarní…
Růžičková kapusta na slanině je vhodná jako samostatný pokrm nebo jako příloha k masu spolu s bramborem. Příprava je jednoduchá a v kombinaci s uzenou slaninovou chutí a…
Velmi snadná krémová polévka z růžičkové kapusty vás překvapí svou lahodnou chutí. Příprava je velmi rychlá, polévka je hotová do 20 minut a určitě vám zachutná. Pokud…
Z vepřového masa připravíme kdejaký chutný pokrm. Kousky šťavnatého masa spojíme se slaninou a spolu s růžičkovou kapustou podusíme. Omáčku z vývaru dochutíme ještě…
Růžičková kapusta má svoji sezónu v zimě. Pokud ji pěstujete, tak si můžete jít čerstvou natrhat ze stonku. Zelené kuličky pak přidejte k bramborám, doplňte šunkou,…
Maso nakrájíme na malinké plátky, popaprikujeme, popepříme a osolíme, necháme odpočinout naskládané na sebe. Zatím si očistíme kapustičky, omyjeme a dáme do vařící slané…
Den dopredu, vypitvanu sliepku dobre ocistime, umyjeme. Udenu krkovicku uvarime. Pripravime si plnku : Uvarenu a vychladnutu udenu krkovicku pomelieme v robote na…
Kuřecí čtvtrky vykostíme, zbavíme kůže, opláchneme, osušíme a každou čtvrtku překrojíme na 4 kusy. Kapustičky, cibuli a česnek očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno,…
Kuře rozčtvrtíme, osolíme, opepříme a osmahneme na pánvi ze všech stran, aby dostalo kůrčičku.Nakrájíme cibuli, slaninu, smícháme v pekáčku a dáme do trouby, aby pustila…
Na pánev nalijte javorový sirup, přidejte ocet a za stálého míchání 10 minut povařte. Odstavte z tepla a vmíchejte hořčici. Vepřovou panenku nakrájejte na 8 plátků,…
Brambory uvaříme ve slupce. Růžičkovou kapustu očistíme - odkrojíme kousek košťálu a odstraníme škaredé svrchní lístky. Překrájíme na půlky. Pár plátků slaniny nakrájíme…
Maso rozřežeme na porce. Oloupané brambory oškrábeme, opláchneme a překrojíme na půlky. Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky a česnek na tenké plátky. Z růžičkové…
Zeleninu očistíme, omyjeme. Z kukuřice oloupeme zrna - lze i uvařit a oloupat, nebo použít sterilovaná zrna. Z každého druhu zeleniny si odložíme asi třetinu stranou na…
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme všechnu zeleninu a houby pokrájené na drobné kousky a zalijeme vodou tak, aby sahala asi 1 cm nad zeleninu. Přidáme…
Na maslo alebo olej dáme pokrájané šampiňóny, osolíme, keď pustia vodu prihodíme očistené, umyté a prekrojené kapustičky a malé kocky zemiakov. Okoreníme a pretlačíme…
Umyté mäso osušíme, pokrájame na malé kúsky. Obalíme v múke a opekáme na oleji. Podlejeme vodou, osolíme, okoreníme, pretlačíme cesnak. Keď je mäso polomäkké, pridáme…
Z uzeného masa a cibule si uvaříme vývar, pak vyndáme a maso použijeme k dalšímu zpracování. Do vývaru dáme malé růžičky brokolice, mrkev na malé kousky, kapustu na…
Očistené ružičky prekrojíme, s kockami očistených zemiakov dáme variť do vody, toľko vody aby bolo zakryté, osolíme, okoreníme čiernym korením, rascou.Na masti speníme…
Do hrnce si dáme olej a přidáme osmažit na drobno nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme pórek nakrájený na polokolečka a růžičkovou kapustu nakrájenou na čtvrtinky,…
Karfiol rozoberieme na ružičky, zalejeme vriacou vodou a necháme 5 minút blanšírovať. Potom ho vyberieme z vody a necháme odkvapkať.Cesto vyvaľkáme do kruhu a vložíme do…
Srdce si nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, česnek na plátky a kapustičky na čtvrtinky a necháme je zatím stranou. Do hrnce si dáme plátek sádla a přidáme slaninu…
1)Cibulku nadrobno nakrájíme a na pánvi orestujeme. Přidáme hlívy a zalijeme smetanou na vaření. 2)Brokolici a kapustu necháme v páře změknout a spolu s hlívou smícháme…