Nákyp z růžičkové kapusty

Antonie123 Kuchařka: Antonie123

Zeleninová jídla 1 názor

Suroviny

1 špetka muškátového oříšku
1 špetka soli
1 špetka černého mletého pepře
1 vejce
120 g másla
150 g sýra gouda
1 polévková lžíce mouky hladké
200 g mouky hladké
300 g uzeného masa (vařené)
400 ml mléka
800 g růžičkové kapusty
Na formu :
1 polévková lžíce tuku
1 polévková lžíce hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravte těsto - mouku prosejte na vál, uprostřed kopečku vytvořte důlek, rozklepněte do něj vejce. Přidejte 100 g změklého másla a dvě lžíce studené vody. Vypracujte hladké těsto, které nechte v chladu přibližně 40 minut odpočinout.

  2. Růžičkovou kapustu očistěte, 8 minut vařte v osolené vodě a sceďte.

  3. Uzené maso nakrájejte na kostky. V pánvi rozehřejte zbylé máslo, maso na něm osmahněte. Poté maso poprašte 2 lžícemi mouky, promíchejte a zalijte mlékem. Povařte 5 minut a ochuťte muškátem, pepřem a solí. Pak vmíchejte kapustu a polovinu goudy. Krátce poduste.

  4. Těsto rozválejte a vyložte jím vymazanou a vysypanou formu. Přidejte směs masa a zeleniny. Zapečte v troubě při 180 °C. Asi 5 minut před dokončením nákyp posypte zbylým sýrem a dopečte. Ozdobte paprikou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Nákyp z růžičkové kapusty

Tématické fráze: kapustový nákyp z ruzickove kapusty růžičková kapusta recepty recepty z růžičkové kapusty kapusta recepty jak připravit růžičkovou kapustu recept na růžičkovou kapustu růžičková kapusta recept recepty z kapusty recepty kapusta ruzickova polévka z růžičkové kapusty růžičková kapusta růžičková kapusta s uzeným masem nákyp z kapusty a uzeného masa nákyp z kapusticek růžičkove kapustové karbanátky jídla z růžičkové kapusty recepty na růžičkovou kapustu recepty z růžičkové kapusty a uzeneho masa nákyp z růžičkové kapusty a uzeného masa koláč z růžičkové kapusty

Zapomněl/a jsem heslo