Hrstková houbová polévka s krupičkou
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli nakrájíme na malé proužky, zeleninu na kostičky(mrkev,celer,petržel a brambor), zelí a kapustu na čtverečky. V hrnci na oleji si osmažíme cibulku, na ní dáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli nakrájíme na malé proužky, zeleninu na kostičky(mrkev,celer,petržel a brambor), zelí a kapustu na čtverečky. V hrnci na oleji si osmažíme cibulku, na ní dáme…
Na oleji si necháme zesklovatět cibulku, přidáme nakrájenou kapustu a česnek nakrájený na plátky. Osolíme, okmínujeme, opepříme a chvíli restujeme. Pak podlijeme troškou…
Quinou jsem nechala na deset minut odstát ve vodě. Pro jistotu jsem ji aspoň na třikrát proprala. Zalila jsem ji vývarem a dala vařit, dokud se veškerá tekutina nevsákla…
Kapustu jsem nastrouhala na struhadle, přidala pečivo nakrájené na menší kousky, syrová vajíčka, nastrouhaný česnek, nadrobno nakrájené uzené, sůl, pepř. Pokud máte…
Veškeré suroviny nakrájíme na drobné kostičky, nasypeme do misky, zasypeme lžící gyrosu, zakapeme sójovkou, maggi, worcesterem a podle chuti přidáme švestkovou omáčkou…
Kapustu nakrájíme na co nejmenší kousky, cibuli, kapary a česnek nadrobno. Na tuku orestujeme polovinu cibule a česnek. Přidáme kmín, kapustu a malinko podlijeme. Dusíme…
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme 1 hodinu.Poté nakrájíme kapustu na proužky, přidáme k masu, vaříme 15 minut odkryté.Mezitím…
Hermelín jsem dala cca na 1 hodinu do mrazáku (aby se lépe krájel), pak jsem ho překrojila na dvě poloviny. Vnitřek Hermelínu jsem částečně vykrojila-vznikne taková…
Cibulky nakrájíme nadrobno, omytou kapustu pokrájíme na nudličky a omytý květák rozeberme na malé růžičky. V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět…
Kapustu si nakrájíme nadrobno, osolíme, okmínujeme, zalijeme trochou vody a dusíme doměkka. Když je měkká, zahustíme nastrounahým bramborem, ochutíme Klara sladidlem a…
Na oleji orestujeme do zlata na jemno nakrájenou cibuli a na jemná kolečka nakrájenou mrkev. Rozdrobíme dvě kostky zeleninového bujonu a zalijeme horkou vodou cca 2-3…
Obě mouky smíchejte se solí a sodou. Přidejte na menší kousky pokrájené máslo, žloutek a zpracujte těsto. Zabalte do fólie a nechte hodinu odpočívat v lednici.Kapustu…
Minestrone je tradiční hustá italská zeleninová polévka. Název Minestrone pochází z italského slova minestra - polévka. Sytou zeleninovou polévku můžete libovolně…
Vepřo knedlo zelo je absolutní česká klasika, která se těší oblibě v mnohých domácnostech i hospodách. Tento název "chlupatých" knedlíků s dvěma druhy brambor se…
Do vyššího hrnce dáme sádlo, lehce ohřejeme a vložíme na kostky nakrájenou cibuli, necháme jí zesklovatět, přidáme 3 stroužky česneku nakrájeného na plátky, na větší…
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.Cibuli a česnek orestujeme na oleji, pak přidáme pokrájenou zeleninu s houbami a pohanku, kterou taky chvilku…
Pomeleme na masovém strojku,dusíme na 250 g 100% tuku 1/2 hodiny.Vřelé se dá do sklenic a uzavře,nebo schladlé sterilovat na 80°C 20 minut.
Cibuli, šunku a kapustu nakrájíme. Cibuli si na trošce oleje orestujeme, přidáme šunku, chvilku orestujem. Přidáme nakrájenou kapustu, zalejeme vodou a až začne vřít tak…
Na oleji s máslem zpěníme cibulku, přidáme porájenou kapustu, osolíme a přiklopíme pokličkou, aby si kapusta pustila vlastní šťávu, chvilku podusíme, přidáme kari,…
Všechnu zeleninu a brambory očistíme, rozkrájíme a uvaříme ve velkém hrnci v osolené vodě do měkka. Vývar částečně slijeme (ale nevyléváme) a zeleninu s brambory…
Zeleninu nastrouháme na jemno a nakrájíme na nudličky. Osmažíme na kousku másla, zalijeme vývarem nebo vodou s bujonem a přidáme brambory nakrájené na kostičky. Chvilku…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Maso odblaníme a taktéž nakrájíme. V nádobě pomalého hrnce nebo na pánvi rozpálíme tuk, rozvoníme cibuli a česnek…
Kapustu předvařenou na skus scedíme, pokrájíme, dáme do mísy. Cibuli osmažíme na oleji. Žloutky rozmícháme v mléce, z bílků ušleháme sníh. Uzené maso pokrájíme, umeleme…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Historie vánočních tradic: Víte, že kapra v trojobalu na Štědrý večer jíme teprve sedmdesát let?
Historie chleba: Z pšenice se původně dělala jen kaše, později byl bílý chléb symbolem bohatství a ten tmavý byl určen pro chudé
Sladkokyselá meruňková omáčka: Luxusní doplněk k tvarohovým nokům, bramborovým šiškám i drůbežímu masu