Kapustové placky
Recept ještě nebyl hodnocenKel (kapustu) a cibuľu zomelieme na mäsovom mlynčeku.Pridáme nastrúhaný zemiak, nahrubo nastrúhanú mrkvu, vajcia, vločky, prelisovaný cesnak, rascu, mleté čierne korenie…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kel (kapustu) a cibuľu zomelieme na mäsovom mlynčeku.Pridáme nastrúhaný zemiak, nahrubo nastrúhanú mrkvu, vajcia, vločky, prelisovaný cesnak, rascu, mleté čierne korenie…
Nejdříve dáme vařit kolínka do vařící a osolené vody. Mezitím vyškvaříme špek nakrájený na kostičky. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova.Vyzkoušíme…
Kapustu očistíme, odstraníme košťál a listy nakrájíme na proužky, cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, ostatní zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky.Ve…
Cibuli nakrájíme na malé proužky, zeleninu na kostičky(mrkev,celer,petržel a brambor), zelí a kapustu na čtverečky. V hrnci na oleji si osmažíme cibulku, na ní dáme…
Koleno si vykostíme a necháme na něm kůži (je důležitá pro tento pokrm) nakrájíme na 5 cm kostky. Kůži můžeme jemně nařezat, aby se sosík dostal víc do masa. Kostky si…
Na lžíci oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme dvě kostjy čerstvého droždí a necháme ho rozpustit a zase srazit.Vmícháme lžíci kmínu, ovesné vločky a…
Mrkev a kedlubnu si nastrouháme na slzičkovém struhadle, pórek na půlkolečka a kapustu na malé kousky.Do hrnce dáme olej s máslem, zahřejeme a dáme všechnu připravenou…
Mrkev, celer a petržel nastrouháme na jemno. Rozpustíme máslo a nastrouhanou zeleninu na něm lehce orestujeme.Trochu osolíme, může být i malinko pepře, hustě posypeme…
Domácí zeleninová polévková směs v soli je úžasná specialita. Každá polévka je s ní plná chuti. Není potřeba dlouhé vaření, zelenina předá svou chuť prostřednictvím tuku…
Sytých polévek není nikdy dost. Kapusta je ideálním základem husté svačinové polévky, která může doplněná pečivem klidně zasuplovat i večeři. Na másle orestované…
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.Cibuli a česnek orestujeme na oleji, pak přidáme pokrájenou zeleninu s houbami a pohanku, kterou taky chvilku…
Kapusta je plná vitamínů a zároveň chutná skvěle. Oblíbeným způsobem, jak ji připravit, jsou karbanátky nebo čevapčiči. Smažené čevapčiči z vařené kapusty a mletého masa…
Křupavé, voňavé a zlatavé bramboráčky známe a milujeme všichni. Zkuste přidat najemno nakrájenou čerstvou kapustu a získáte tím novou, neotřelou a vynikající chuť této…
Kapustové listy se skvěle hodí pro přípravu různě plněných závitků. Tentokrát je naplníme lahodnou směsí z vinné klobásy. Celý závitek ještě obalíme do slaniny a…
Rčení, že polévka je grunt, jste dozajista už slyšeli. V tomto receptu to platí do posledního písmene. Vydatná polévka z jemně nakrájené kapusty, mletého masa a brambor,…
Kapusta dušená na špeku s míchanými vejci je oblíbené české jídlo, které spojuje křupavý špek, jemně dušenou kapustu a vláčná míchaná vejce. Tento recept je ideální…
Kapusta bývá i přes skvělé výživové hodnoty docela opomíjená. Ve formě sekané ale může zachutnat i těm, kteří ji příliš v lásce nemají. Kapustová směs ochucená česnekem,…
Pokud máte rádi kapustu, máme pro vás recept na kapustový prejt. Kapusta se před pečením lehce předvařuje ve vývaru, takže krásně vynikne její chuť. Směs na prejt je…
Kdo by neznal klasické čevabčiči. Šišky z mletého masa, které musí být servírovány s vařeným bramborem, hořčicí a cibulí. V tomto receptu doplní maso i kapusta, kterou…
Poctivý domácí kuřecí vývar patří mezi základní kuchařské dovednosti každého kuchaře. Je součástí slavnostních obědů i pokrm pro nemocné, které postaví na nohy. S naším…
Karbanátky patří mezi klasiku a rychle připravený pokrm. K mletému masu kromě jiného můžeme přidat třeba kapustu. Tu předem povaříme a nasekáme. Spolu s nastrouhaným…
Lahodná polévka z mletého masa s kapustou a kořenovou zeleninou je rychlou alternativou k taženým vývarům. Kombinace s kapustou se může zdát netradiční, ale věřte, že…
Kapustové karbanátky jsou chutné a výživné jídlo, které si získalo oblibu v mnoha domácnostech. Tyto zlatavé placičky z čerstvé zeleniny, můžete připravit i bez masa,…
Pečené kapustové karbanátky jsou voňavou a lehčí alternativou těch klasických smažených. Kombinují šťavnaté mleté maso s kapustou a česnekem. Výborně je doplní…