Hlíva s kapustou a klobásou
Recept ještě nebyl hodnocenHlívu i kapustu očistíme a nakrájíme na proužky. V hlubší pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, vložíme houby a kapustu, jemně pokrájený česnek a krátce orestujeme. Mírně vše…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hlívu i kapustu očistíme a nakrájíme na proužky. V hlubší pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, vložíme houby a kapustu, jemně pokrájený česnek a krátce orestujeme. Mírně vše…
Cibuli a rohlík nakrájíme na kostičky, houby na kousky, kapustu na proužky.Na másle zesklovatíme cibuli, přidáme rohlík, houby, orestujeme a poté kapustu.Osolíme,…
Mleté maso si dáme do mísy, osolíme ho a pokapeme malým množstvím vody-necháme odpočívat, rohlík nakrájíme do další misky a přelijeme mlékem. Nakrájíme si cibuli…
Hovězí srdce zbavíme loje, naporcujeme na přijatelné kusy a prošpikujeme slaninou. V tlakáči rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, srdce na ni zprudka orestujeme,…
Kapustu necháme rozmrazit a přebytečnou vodu vymačkáme. Bulgur povaříme ve vodě s bujonem doměkka, vodu necháme vsáknout. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na troše…
kapustu nakrájíme na nudličky a spaříme vroucí vodou. vložíme do PH promícháme s nadrobno nakrájenou slaninou. Na kapustu dáme na kostky nakrájenou plec posypeme najemno…
Maso osolíme, opepříme a v pánvi zprudka opečeme na másle dohněda. Na posledních pár minut přidáme klobásky. Vše vyjmeme a ve výpeku opečeme na větší kusy nakrájenou…
Na másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme na proužky pokrájenou kapustu, namočené houby, rajský protlak, těstoviny, sladkou papriku a osolíme. jakmile je vše…
Kelové listy povaríme 5 min vo vode, scedíme, necháme dobre otiecť. Vývar odložíme. Na oleji opražíme narezanú cibuľu, pridáme narezanú brokolicu a ostatnú zeleninu,…
Zeleninu pokrájíme na kostičky, cibuli najemno, mangold na proužky. Na másle zpěníme cibuli, přidáme veškerou zeleninu kromě mangoldu, orestujeme, okořeníme a zalijeme…
Nejdříve si nakrájíme slaninu na malé kostičky, které orestujeme na pánvi, přidáme k nim rozmíchaná vejce a usmažíme omeletu. Dáme do hrnce podusit kapustu, jakmile je…
Na oleji s máslem zpěníme cibulku, přidáme porájenou kapustu, osolíme a přiklopíme pokličkou, aby si kapusta pustila vlastní šťávu, chvilku podusíme, přidáme kari,…
Z peknej hlávky kelu oddelíme asi 10 vrchných listov, zvyšok hlávky rozpolíme a vyberieme hlúbik.Všetko dáme na 3 minúty blanšírovať do veľkého hrnca s osolenou vriacou…
Kapustu, maso, cibuli a polovinu oloupaného česneku nakrájíme na kousky, vše dáme do pekáče, nasypeme mzaženou zeleninu, utřeme zbylou polovinu česneku a přidáme.…
Zeleninu nastrouháme na jemno a nakrájíme na nudličky. Osmažíme na kousku másla, zalijeme vývarem nebo vodou s bujonem a přidáme brambory nakrájené na kostičky. Chvilku…
Směs z čočky velkozrnné, čočky červené a bílé fazole nasypeme na sítko a propláchneme vodou, vsypeme do hrnce. Přidáme 2,5 l vody a necháme stát cca 3 hodiny. Pak vše…
Dáme společně vařit květák, kapustu a mrkev. Ovesné vločky nasypeme do půl litrového hrnku, zalijeme vroucí vodou a necháme je nabobtnat.Jakmile je zelenina uvařená,…
Uvaříme kroupy do měkka (asi 40 minut) . Vařené kroupy důkladně několikrát propláchneme na cedníku studenou vodou. Kapustu nakrájíme na kousky a spaříme vroucí vodou …
Očištěnou kapustu krátce povaříme v osolené vodě, slijeme a vodu necháme odkapat. Vychladlou rozebereme na listy a paličkou na maso naklepeme žebra listů, aby se daly…
Kapustu nakrájíme na nudličky, cibuli a slaninu na kostičky. Na kousku sádla zpěníme cibuli a přidáme hlívu. Chvíli orestujeme a přidáme kapustu s kořením. Přilijeme…
Na malém množství oleje osmažíme nakrájenou cibuli, dáme fazole, zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme, přivedeme k varu a přepneme na co nejmenší teplotu. Zatím si…
Kapustu nakrájíme na slabší proužky a vaříme asi půl hodiny ve vodě. Mezi tím si umícháme světlejší jíšku, kterou zalijeme studenou vodou a rozmícháme. Přidáme kapustu,…
Koleno si vykostíme, nakrájíme na kousky a dáme dusit na cibuli, kterou jsme před tím orestovali na oleji a přidáme kmín, sůl, špetku šafránu, pepře, rozmarýn, zalijeme…
Brambory uvaříme den předem ve slupce. Oloupeme a rozmačkáme šťouchadlem (pokud chcete jemné hladké knedlíky, tak brambory nastrouhejte, ale já mám raději s kousky…