Hovězí řízky dušené na zelenině

Hovězí maso Doba přípravy: 90 minut 2 názory

Hovězí maso Doba přípravy: 90 minut 2 názory

Suroviny 4 porce

1 kg hovězího masa z kýty
20 g hladké mouky
70 g tuku
2 velké cibule
1 kg sezonní zeleniny:
mrkev
celer
kedluben
1 dcl smetany
sůl
pepř
mletá sladká paprika
bobkový list
nové koření
zelená petrželka
kopr

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na 5 řízků, naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a na tuku po obou stranách opečeme.

  2. Opečené maso a očištěnou nastrouhanou zeleninu dáme střídavě do kastrolu. Osolíme, pepříme, posypeme paprikou, přidáme koření a polijeme tukem ze smažení, přidáme vodu a zvolna dusíme do změknutí.

  3. Potom zahustíme zbytkem mouky a smetanou. Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu Hovězí řízky dušené na zelenině

  • Lenka R. Lenka R.(neregistrovaný)

    :yes: moc nám chutnalo . nejdřív se všichni doma ksichtili,a nakonec oblizovali až za ušima .

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    To se mi líbí :-p:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: dušený řízek hovězi řizky dušené řízky hovězí řízky v papiňáku hovězí řízek na na zelenině řízky z hovězí kýty hovězí řízek na zelenině řízky se zeleninou dusene hovezi maso v zelenine řízky dušené duseny hovezi rizek hovězí maso dušené na zeleném pepři recept videa o vareni