Jednoduché kotlety na paprice podle H. Zagorové
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduchý a časově nenáročný recept na šťavnaté vepřové kotlety, okořeněné sladkou paprikou. Kotlety nejprve osmažíme a poté dopečeme v troubě. Pokud jako přílohu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jednoduchý a časově nenáročný recept na šťavnaté vepřové kotlety, okořeněné sladkou paprikou. Kotlety nejprve osmažíme a poté dopečeme v troubě. Pokud jako přílohu…
Maso z kotlet naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a z každé strany zprudka opečeme na oleji.Vyndáme z pánve, položíme na desku a kolem kotlet uděláme tunýlek…
Cibulku a česnek oloupeme. Cibulky spaříme vřelou vodou a necháme je v ní 5 minut. Potom je opláchneme studenou vodou a otřeme. Kotlety naklepeme, u kostí nařízneme.…
Vepřové plátky omyjeme a osolíme. Na pánvičce rozpálíme olivový olej a plátky zprudka z obou stran opečeme.Přidáme na proužky nakrájené papriky, podlijeme vodou a dusíme…
Na oleji si orestujeme cibuli dosklovita, přidáme na kostičky nakrájenou papriku, na kostičky nakrájená rajčata, kozí rohy a žampiony nakrájené na plátky. Na tento…
Kotletu nařežeme na tenké plátky, opatrně je lehce rozklepneme, potřeme hořčicí, osolíme a opepříme. Do mletého masa vmícháme teplou vodu nebo mléko, sůl, rozetřený…
Kotletky omýt, odkrojit tučné. Naklepeme a nařízneme. Osolíme, opepříme, potřeme česnekem, hořčicí a poprášíme moukou. Rozpálíme olej a orestujeme, potom pomalu dopékáme…
Osolené a opepřené plátky masa naklepeme a krátce opečeme na sádle. Opečené maso naskládáme do vymazaného pekáče, proložíme cibulí,uzeným a plátky česneku, okořeníme…
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme a potřeme olejem. Necháme uležet min. 2 hodiny.Připravíme omáčku - na trošce oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme…
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a prudce osmahneme. Po vysmahnutí podlijeme trochou vody, vložíme 2 malé bobkové listy a dusíme do změknutí. Během dušení později…
Kotlety naklepeme. Do mísy dáme vejce, sůl, Maggi, worcester, pepř, Solamyl, hořčici a rozetřené stroužky česneku. Vše řádně rozšleháme. Kotlety naložíme do mísy a…
Kotlety na okrajích mírně nařízneme a z obou stran popepříme. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky.Na rozpálené pánvi zesklovatíme cibulku, přidáme maso a z obou stran rychle…
Vychladlé brambory oloupeme a pomocí mřížky krájíme stylem cik-cak, ze strany na stranu, abychom místo kostiček vytvořili spíše plátky. V míse je osolíme a necháme…
Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem a zakápneme olejem. Necháme chvíli odpočinout.Pórek nakrájíme na drobno a mrkev nastrouháme na drobno.…
Vepřové maso se řadí v naší gastronomii mezi nejčastěji připravovaný druh masa. V tomto receptu najdete inspiraci na vepřové kotlety s rajčaty, paprikou, houbami a…
Zapečené kotlety jsou sázka na jistotu. Použití šlehačky jim zajistí šťavnatost, šikovné okořenění pak tu správnou chuť. Brambory pro chuť osmažíme ještě na oleji.…
Maso pokrájíme na kostky o něco větší než sádlo. Do dvou litinových nebo nerezových hrnců o objemu cca 9 litrů rozdělíme kostky sádla a pomalu je rozpouštíme. Když sádlo…
Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Z vajec, utřeného česneku, hořčice, kečupu, majoránky a sýra vyšleháme marinádu, do které maso naložíme,…
Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přebytečnou vodu slijeme, přidáme vejce, mouku, sůl, pepř, kmín a vymícháme hustší těsto. Kotlety naklepeme, osolíme,…
Kotlety nakrájíme na 2 cm vysoké plátky, anglickou slaninu nakrájíme na jemné kostičky zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou cibulku a zázvor a též osmahneme. Zaprášíme 2…
Vepřové maso mírně naklepeme, osolíme,(víc, než jsme zvyklí), potřeme česnekem, pokapeme z obou stran worcesterem a sojovou omáčkou, opepříme, okořeníme majoránkou.…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a naskládáme do olejem vymazaného pekáčku. Cibuli a papričky nakrájíme nadrobno, salám nakrájíme na malé kostičky, sýr nastrouháme…
Do hrubších kotlet řízneme a vytvoříme kapsu. Osolíme zevnitř i zvenku a přes sáček naklepeme. Kolečko cibule, plátek jablka bez jadřince zabalíme do kousku moravského…
Plátky jemně poklepeme, okořeníme a obalíme v mouce. Naskládáme do pekáčku, podlejeme 2 dcl vody. Pečeme cca 20 minut na 200 °C v přiklopeném pekáčku. Pak podlejeme…