Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krupky - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Polévka Dobračka

Polévka Dobračka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Na drobno nakrájenou cibuli si orestujeme v hrnci na oleji a paprice(tu jen chvilinku), přidáme nakrájenou kapustu a chvíli také orestujeme a mícháme, pak přidáme vodu a…

Bibinka

50 min

Vánoční kuba

Vánoční kuba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Snad žádné jídlo nebylo s šumavskými Vánocemi spjato tak, jako kuba. Tradičně se připravuje z krupek a hřibů modráků, které pokrmu dávají charakteristickou tmavou barvu.…

Hella

80 min

Houbový kuba s krupkami

Houbový kuba s krupkami

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Houbový kuba je tradiční české jídlo, které se obvykle podává jako oběd na Štědrý den. Kroupy opečené na sádle, voňavé lesní houby, česnek a majoránka tvoří výbornou…

poslirecept

120 min

Jelítko s nastavovanou kaší

Jelítko s nastavovanou kaší

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Nastavovaná kaše s kroupami je netradiční a velmi dobrá příloha k pečenému masu, ale skvěle se hodí i ke smažené jitrnici v tomto receptu. Pak už stačí jen zeleninová…

Handour

50 min

Kroupy s hráškem a hlívou

Kroupy s hráškem a hlívou

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Kroupy patří mezi klasické suroviny české kuchyně. Mají velký podíl vlákniny a mnoho vitamínů, proto určitě stojí za to zařadit je do našeho jídelníčku. Ochutnejte je s…

poslirecept

45 min

Polévka z hřibů s řeřichou

Polévka z hřibů s řeřichou

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Pokud si z lesa nosíte plné košíky hub, hodí se každý nápad, jak je zpracovat. Chuť hříbků skvěle vynikne v této vydatné voňavé polévce s kroupami. Polévku na talíři…

poslirecept

90 min

Černý Kuba

Černý Kuba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Černý kuba z hub a ječných krupek je chutným pokrmem nejen na Štědrý den. Použít můžete čerstvé i sušené houby. Zapečené krupky voní kmínem, česnekem a majoránkou.…

filip30

95 min

1 2

Naposledy jste si prohlédli