Boloňský květák
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Květák očistíme a rozebereme na růžičky. V kastrolu přivedeme k varu vodu a osolíme ji. Krátce v ní povaříme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Květák očistíme a rozebereme na růžičky. V kastrolu přivedeme k varu vodu a osolíme ji. Krátce v ní povaříme…
Sóju namočíme do vody aspoň na 12 hodín. Potom ju uvaríme (v tlakovom hrnci 25 minút).Na oleji orestujeme na kolieska nakrájaný pór. Pridáme malé ružičky karfiolu a…
Kuře vykostíme, a maso nakrojíme tak aby bylo rovnoměrně rozloženo. V misce smícháme mleté maso s 1 vejcem, solí a pepřem. Masovou směs rozetřeme na vykostěné kuře.…
Ružice karfiolu 5 min povaríme v osolenej vode. Na oleji orestujeme nadrobno narezanú cibuľu. Rozdrobíme droždie a za stáleho miešania necháme rozpustiť. Pridáme…
Květák si rozebereme na menší části a předvaříme v osolené vodě. Květák nerozvaříme, musí zůstat pevnější, nastrouháme ho pak na slzičkovém struhadle nebo jemně nasekáme…
Karfiol rozoberieme na ružičky a povaríme 10 minút. Potom scedíme a popučíme.Zemiaky makrájame na malé kocôčky, rovnako aj mäso.Na oleji orestujeme narezanú cibuľu,…
Nejprve uvaříme brambory ve slupce, květák v osolené vodě. Zatím co se vše vaří, dáme trochu másla na pánvičku, přidáme červenou cibuli, jarní cibulku, orestujeme a po …
Z vajec, múky, mlieka, soli a čierneho korenia pripravíme cestíčko. Pridáme nastrúhaný karfiol a nastrúhané tofu, Dobre premiešame. Na lievanečníku pečieme lievance z…
Opraný květák nakrájíme na drobno, na vyšší pánvi zpěníme na oleji nahrájenou cibulku, přidáme nakrájený květák a mírně podlijeme vodou, dusíme až je květák měkký, pak…
Do vývaru s masoxem(nebo do vody), nakrájíme zelí a kapustu jako když děláme zelí na proužky, cibule na malé kousky, mrkev, petržel, celer a brambory také na malé kousky…
Filé nakrájame na kocky, pokvapkáme šťavou a necháme v chlade postáť 1 hodinu. Karfiol rozoberieme na menšie ružičky, premiešame s filé. Osolíme. Smotanu premiešame s…
Karfiol nasekáme na menšie kúsky. Do vymastenej zapekacej misky dáme polovicu karfiolu, posypeme tvarohom a zakryjeme druhou polovicou karfiolu. V smotane rozmiešame…
Na olivovém oleji osmažím drobně nakrájenou mrkev,pórek a přidám hl.mouku,krátce osmažím.Zaliju studenou vodou,přidám všechnu zeleninu,bujón.5minut před dokončením…
Na oleji mírně osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme nadrobené droždí, které necháme roztavit a zpěnit, na něj dáme ovesné vločky, chvilku je osmažíme a pak vysypeme…
Květák rozebereme na malé růžičky a v osolené vodě necháme projít varem (aby se nerozvařil). Slijeme a necháme pořádně okapat. Mezitím si na másle osmažíme najemno…
Květák nakrájíme na malé růžičky. Připravený vývar dáme do připraveného hrnce a dáme vařit květák do měkka a jako zásmažku použijeme rozpuštěné máslo..
Brambory a veškerá zelenina se nakrájí na malé kostičky, cibuli na proužky a tu osmažíme na sádle, pak přidáme papriku, necháme jí krátce zpěnit a dáme všechnu zeleninu…
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě na skus. Papriku a cibuli nakrájíme na proužky, párky na kolečka a česnek na drobno.Na oleji zpěníme cibuli a…
Bramboru, květák a žampiony nakrájíme na menší kousky, mrkev a sýry nastrouháme a necháme na později.Na másle osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme…
Karfiol uvaríme do polomäkka. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Vložíme narezaný karfiol, na kocky nakrájanú paradajku, na pásiky narezanú papriku a…
Květák uvaříme v osolené vodě s kmínem. Necháme vychladnout, rozebereme na růžičky. Rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce, utřený česnek se solí, muškátový květ, špetku…
Květák a pórek nakrájíme na menší kousky. Ostatní zeleninu nastrouháme na struhadle -na hrubší slzy.Zeleninu osolíme, opepříme a smícháme se zakysanou smetanou. Nakonec…
Květák rozebereme na růžičky a mrkev rozkrojíme podélně na půlky. Květákové růžičky, mrkev a fazolové lusky povaříme skoro doměkka v lehce osolené vodě. Povařenou…
Zemiaky uvaríme v šupke, prelisujeme a zmiešame s ohriatym mliekom. Necháme vychladnúť. Zapracujeme 3 lyžice smotany, vajcia, okoreníme, osolíme a necháme pol hodiny…