Lilkové placičky
Recept ještě nebyl hodnocenLilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a povaříme 10 minut v osolené vodě. V míse smícháme na kostičky nakrájený rohlík, slitý vychladlý lilek, vejce, kostku bryndzy, cca…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a povaříme 10 minut v osolené vodě. V míse smícháme na kostičky nakrájený rohlík, slitý vychladlý lilek, vejce, kostku bryndzy, cca…
Omytý lilek pokrájeíme na silnější kolečka a ta pak na čtvrtiny. Osmažíme v oleji z obou stran a dáme odsát na papírový ubrousek. Na trošce oleje lehce osmahneme…
Baklažány si vydlabeme tak, aby nám ostal, čo najtenší obal z nich. Spravíme si mahshi nasledovne: 1. ryžu umyjeme, prípadne preberieme a dáme do nádobky/hrnca 2.…
Těsto necháme rozmrznout - jsou to tři plátky zrníčkového těsta. Dalším krokem je pokrájení lilku na tenké cca půlcentimetrové plátky. Ty posolíme, necháme min. 15 minut…
Lilek omyjeme a nakrájíme na 1 cm kolečka. Každé kolečko osolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Pak je otřeme papírovou útěrkou a pomažeme utřeným česnekem. Mleté maso…
Pečivo si nakrájejte na plátky tlusté asi centimetr. Polovinu plátků naskládejte do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací nádoby. Na každý kousek pečiva…
Chléb nakrájíme a osmahneme po obou stranách. Poté osolíme a dostatečně očesnekujeme . Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a pórek na kolečka, přidáme na přiměřené…
Mouky smícháme s ostatními sypkými surovinami, pak přilijeme olej a vodu. vytvoříme kompaktní těsto, poprášíme moukou, přikryjeme je utěrkou a necháme hodinu kynout. …
Maso nakrájejte na kousky. Opečte je v arašídovém oleji. Můžete použít i klasický rostlinný olej, ale arašídový olej má svou specifickou vůni. A již při opékání masa…
Lilek omyjeme a dáme pod gril. Po upečení lilek sejmeme z grilu, odstraníme slupku a dužinu najemno pokrájíme. V misce vše promícháme a zakapeme olivovým olejem s…
Filé narežeme na kocky asi 2,5x2,5 cm, baklažán a papriku na väčšie kocky, cibule na kolieska. Na ihly napichujeme striedavo kúsky ryby, papriky, baklažánu, paradajky…
Lilek pečeme asi půl hodiny při 190 °C , dokud není zcela měkký. Vyndáme ho z trouby a necháme vychladnout. Po vychladnutí sundáme slupku, která se po upečení "svléká…
Lilek vložíme do zapékací misky a necháme ho péci asi 20 - 25 minut ve středně rozehřáté troubě. Upečený lilek necháme zchladnout, pak z něj sloupneme slupku a…
Lilky omyjeme a nakrájíme na centimetrová kolečka. Opečeme z obou stran na pánvi na olivovém oleji dočervena a jednu vrstvu naklademe do zapékací misky. Na stejné…
Lilek nakrájíme na kolečka ( cca cm široká, ale toto záleží na Vás), osolíme a necháme vyplakat a usušit v ubrousku.Poté obalíme v hladké mouce a na velmi rozpáleném…
Lilek, pokrájený na plátky, osolíme a necháme cca 20 minut vypotit. Opláchnutý ho společně s hrstí bylinek a česnekem posekáme, například v nádobce ručního mixéru.Mleté…
Maso ze stehen nakrájíme na větší kousky. V nádobě tajine necháme zahřát olej a maso ze všech stran necháme opéct. Když je ze všech stran lehce zlatavé, vyndáme z…
Nudle uvaříme 3 minutky v horké osolené vodě. Panenku očistíme a nakrájíme na pláty silné na dva prsty, okořeníme grilovacím kořením s tymiánem a zprudka opečeme v…
Lilek podélně rozkrojte. Do každé poloviny udělejte ostrým nožem hlubší zářezy do mřížky. Posolte, sůl vetřete i dovnitř. Lilek nechte 20 – 30 minut vybrečet. Tekutinu…
Porce lososa osolíme, posypeme čerstvě mletým barevným pepřem a pokapeme citrónovou šťávou. Necháme krátce odležet v chladu.Cibuli nakrájíme na klínky, větší stroužky…
Z dobře opláchnutého lilku odřízneme špičku a lilek nakrájíme na tenké plátky. Plátky po obou stranách osolíme, vložíme do většího cedníku a necháme cca 15minut vypotit…
Z uvedených surovin zaděláme těsto. Já ho zadělávám v pekárně tak, že ho nechám pouze umíchat, potom pekárnu vypnu a nechám cca 10 minut zavřenou. Poté těsto vyklopím do…
Lilky omyjeme, dobře osušíme a nakrájíme na plátky silné ½ - 1 cm. Dáme je nasolené do mísy a necháme asi 20 minut vypotit. Troubu předehřejeme na 180°C. Mozzarellu…
Baklažán ošúpeme, pokrájame na drobno, osolíme a necháme vypotiť cca hodinu. Potom na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme vyžmýkaný baklažán, cesnak, drobno…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Retro okénko: Šuměnky aneb perlivá limonáda v prášku stála za socialismu 20 haléřů. Koupit si je můžete i dnes
Žvýkačka je tu od starověku. Dnes si ji můžete snadno koupit, anebo vyrobit doma podle našeho receptu
Hitem internetu je květákový steak s rajčaty a mozzarellou: Chutná skoro jako pizza, ale je mnohem zdravější