Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Zapečené houby se zeleninou

Zapečené houby se zeleninou

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Zapečené houby se zeleninou jsou lahodný pokrm plný chutí. Kombinace hub, rajčat, papriky a lilku, doplněná o vejce a sýr, vytváří ideální harmonii mezi jemnou zeleninou…

poslirecept

50 min

Špagety s kuličkami z lilku

Špagety s kuličkami z lilku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Lilky propícháme vidličkou, potřeme olejem a upečeme v troubě nebo v remosce doměkka. Pak je oloupeme a dáme do mísy. Přidáme vařenou cizrnu, vejce, ochutíme a…

Roládka s chorizem na lilku

Roládka s chorizem na lilku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Váleček masa rozřízneme na plát, naklepeme, osolíme, opepříme, namažeme křenem, poklademe plátky Choriza a kousky cibule nakrájené na malé proužky, zavineme do roládky,…

Pikantní lilková pomazánka

Pikantní lilková pomazánka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Lilky oloupeme, podlejeme vodou a dáme na 30 minut péct při 180°C. Nesolíme!! Po upečení vyloupneme semena - jde to snadno. Lilky vložíme do robota a sekacím nožem…

Obalený lilek

Obalený lilek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

LILEK oloupeme, nakrájíme na slabší plátky a osolíme. Připravíme si hladkou mouku, vajíčko, které rozmícháme s troškou mléka a strouhanku. Pak lilek obalíme klasickým…

savlinka

30 min

Lilkový koláč

Lilkový koláč

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Lilek nakrájíme na kolečka, dáme na plech, vyložený pečícím papírem, mírně osolíme a zakápneme olejem. Vložíme do vyhřáté trouby / cca 200°C / pečeme 10 minut a necháme…

Lilek po indicku

Lilek po indicku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Omytý lilek nakrájíme na kostičky velikosti sousta, posolíme a necháme asi 30 minut vypotit. Poté ho opláchneme a osušíme. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a necháme na…

Lilek à la Jean z remosky

Lilek à la Jean z remosky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Lilek omyjeme, rozpůlíme a nožem v něm naděláme příčné i podélné zářezy až ke slupce, ale tak, abychom ji neprořízli. Do zářezů nastrkáme plátky česneku a ze stonků…

1 13 14 15 16 17 27