Grilovaný sladkokyselý lilek s mátou

Danca Kuchařka: Danca

Grilování 1 názor

Suroviny

1 větší lilek
2 PL olivového oleje
5 stroužků česneku
150 ml bílého vinného octa
4 lžíce cukru
sůl
pepř
čerstvá máta
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme na plátky nakrájený česnek, přidáme ocet a cukr a nálev svaříme zhruba na polovinu. Osolíme, přidáme čerstvé mletý pepř a necháme zchladnout. Vmícháme nasekanou mátu.

  2. Lilek nakrájíme na plátky asi 0,5 cm silné a nasucho je ogrilujeme z obou stran. Horký lilek přendáme do mísy a zalijeme nálevem. Můžeme jíst teplé, ale výborný je i druhý den, proleželý v ledničce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Grilovaný sladkokyselý lilek s mátou

Tématické fráze: brambory s matou ocet pečený lilek v nálevu lilek v sladkokyselém nálevu lilky s mátou lilek ve sladkokyselem nalevu grilovaný lilek v troubě na špejli