Ratatouille a kachní prsa

Drahos z kamene Kuchař: Drahos z kamene

Drůbeží maso 1 názor

Suroviny

kachní prsa
1 větší lilek
1 cuketa
2 cibule
3 stroužky česneku
hrst posekaných čerstvých bylinek (tymián, oregano bazalka)
sůl
olivový olej
8 bobkových listů
4 rajčata
pepř
2 nové koření
jalovec
citronová kůra
citronová šťáva
kmín
máslo
4 dcl červeného vína
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu nakrájíme na přibližně stejně velké díly, česnek na plátky.

  2. Nejprve rozpálíme na pánvi olej a opečeme dohněda cibuli, kterou nakrájíme na kolečka. Vyjmeme ji do připravené misky.

  3. Opečeme papriku, lilek, cuketu.

  4. Nakonec přidáme na pánev nakrájená rajčata a vrátíme tam osmaženou cibuli.

  5. Přihodíme česnek, posypeme bylinkami, osolíme, opeříme a přidáme bobkový list.

  6. Promícháme a dusíme. Zelenina musí zůstat na skus křupavá, nesmíme ji rozvařit.

  7. Kachní prsa jsem si den předem naložil,máslo, bobkový list, pepř, nové koření, jalovec, citronovou kůru i šťávu posolil mořskou solí a zalil olejem.

  8. Druhý den jsem je vytáhl z lednice, dal na chvíli do pokojové teploty, ať maso nedostane šok, když ho zprudka na másle osmahneme na pánvi.

  9. Co zbylo na pánvi, nalijte do pekáčku. Podlijete červeným vínem.

  10. Potom vložíme do trouby na 30 minut přikryté a potom maso odkryjeme, aby prsa měla křupavou kůrčičku a pečeme ještě 15 min. Maso nakrájíme a podáváme s pečenými bramborami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ratatouille a kachní prsa

Tématické fráze: ratatouille recept kachni prsa recept kachní prsa kachna recepty recept ratatouille#utm_content=lista recepty kachní prso recepty kachní prsa kachni prsa lilek paprika salat

Zapomněl/a jsem heslo