Bílá houbová omáčka s dušeným hovězím masem (bez tuku)
Recept ještě nebyl hodnocenJemně nakrájenou cibuli vložíme do hrnce, přidáme maso vcelku, okořeníme a osolíme, mírně podlijeme vývarem a dusíme, až maso změkne. Během dušení podléváme podle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jemně nakrájenou cibuli vložíme do hrnce, přidáme maso vcelku, okořeníme a osolíme, mírně podlijeme vývarem a dusíme, až maso změkne. Během dušení podléváme podle…
Maso nakrájíme na tenké nudličky, promícháme s kořením a necháme odležet.Sušené houby uvaříme v osolené vodě.Sušené švestky namočíme do vody, jen na chvilku, než…
Maso nakrájíme na tenké nudličky. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém másle.Přidáme mletou papriku, mrkev, celer a maso. Promícháme, zaprášíme moukou,…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opečeme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a přidáme k masu.Okmínujeme, přidáme provensálské koření, rajský…
1.V miske zmiešame citrónovú alebo limetkovu šťavu, pridame cast sladkej sójovej omáčky ( ketchup Manis )a trochu medu alebo palmoveho cukru. 2. Do woku dame…
Červenou řepu předem uvaříme doměkka. Necháme vychladnout, oloupeme a polovinu nakrájíme na kousky. Druhou polovinu můžeme schovat do mrazničky na příště.Hovězí maso…
Maso omyjeme a prošpikujeme. Dáme do studené vody i s ostatními přísadami a necháme pomalu vařit. Vývar použijeme na polévku (proto morkové kosti).Podáváme s vařeným…
Plátky hovězího masa rozklepeme na tenké větší plátky. Rozprostřeme je a posypeme kořením „Roštěnky“ a potřeme hořčicí dle chuti a zvyku. Na takto potřené plátky masa…
Maso a kosti vložíme do hrnce a uvaříme doměkka. Kořenovou zeleninu, kterou jsme očistili, spolu s červenou řepou nakrájíme na nudličky.Na polovině dávky másla a troše…
Na noc si naložíme na malé kostičky nakrájené hovězí maso do marinády z chilli, pepře, soli, balsamica a oleje. Koření a balsamica si dejte dle chuti (my máme rádi hodně…
Cibuli očistíme a nakrájíme na půlměsíčky (ne na nadrobno). Maso odblaníme, nakrájíme na kostky. Buď přímo v nádobě pomalého hrnce, pokud je určený na plotnu nebo v…
Dno kastrolu poklademe kousky sádla. Přidáme hovězí kousky, cibuli nakrájenou na kolečka a celé stroužky česneku. Všechno promícháme a přikryté dáme péct do trouby na…
Do tlakového hrnce dáme lžíci oleje a na něj osmažíme drobně nakrájenou cibuli. Jakmile začne sklovatět, přidáme na drobné kousky pokrájené maso a společně smažíme ještě…
Do kastrolu dáme na kousky nakrájené sádlo tak, aby pokrylo dno. Přidáme maso, cibuli nakrájenou na půlkolečka a prolisovaný česnek.Osolíme, okmínujeme a posypeme…
Cibuli nakrájíme a osmažíme na oleji, přidáme maso a necháme 10-12 minut smažit. Do hrnce přidáme na maso s cibulí podle chuti sůl, pepř, trochu bazalky a oregána a…
Cibulku nakrájíme nadrobno a na sádle jí osmažíme do růžova, přendáme jí na dno PH, na ní maso na kostky nakrájené a prosolené, pak česnek na plátky, posypeme zázvorem,…
Predehrejeme si troubu na 180 °C.Do vetsi panve dame polovinu masla s 1 lzici oleje a ohrivame na stredne vyssi teplote. Pridame houby a orestujeme je, az jsou svetle…
Zaječí maso omyjeme a rozdělíme na menší kousky. Pórek a mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka. Smícháme ocet, vodu a víno, přidáme zeleninu, celé koření a 10…
Oloupejte cibuli, česnek, brambor a kedlubny. Cibuli překrojte na půl a nakrájejte na půl kolečka. 5 stroužků česneku rozmáčkněte čepelí nože. Brambor nakrájejte na…
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme.Na drobně pokrájeném špeku osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i…
Kloboučky hlívy nakrájíme na proužky, šalotku a okurky na kolečka. Plátky masa nakrájíme do misky na nudličky.Do rozehřáté pánve dáme polovinu tuku, přidáme šalotku.…
Rozpálíme sádlo a osmažíme na něm maso nakrájené na kostky. Musí se zatáhnout. Pak přidáme nakrájenou cibuli, stačí na půlměsíčky. Přidáme kmín a římský kmín, česnek,…
Maso naklepeme, opepříme, osolíme a z jedné strany potřeme česnekem ( nastrouhaným ). Poklademe anglickou slaninou a svážeme ( jako brabce ). Potom maso dáme asi 30 min…