Znojmo
Recept ještě nebyl hodnocenKlasická znojemská pečeně stojí na hovězím mase a nakládaných okurkách. Výborná je i variace z vepřového masa, která vykouzlí úsměv na tváři každého strávníka. Tradiční…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klasická znojemská pečeně stojí na hovězím mase a nakládaných okurkách. Výborná je i variace z vepřového masa, která vykouzlí úsměv na tváři každého strávníka. Tradiční…
Hovězí maso pokrájíme na slabší nudličky, necháme je v hlubokém talíři odležet půl hodiny v česnekovém oleji, který si připravíme z rozetřeného česneku a lžíce oleje.…
Hovězí maso dobře očistíme od všech bílých a tučných částí a nakrájíme na malinké kostičky, cca 1x1x1cm. Osolíme je, opepříme (můžeme předtím posypat směsí "Křehké maso"…
Hovězí maso nakrájíme na kostky. V hrnci na sádle osmažíme cibuli do světle hnědé barvy, přidáme maso, které zprudka opečeme, necháme vydusit případnou tekutinu. …
V kastrolu na rozpuštěném sádle necháme zpěnit cibuli (nespálit, jen nechat hodně ztmavnout), zalijeme dvěma naběračkami vývaru a necháme rozvařit. Vložíme maso,…
Maso umeleme, dáme do misky, přidáme nadrobno nakrájená vejce a nasekanou cibuli. Okurku nastrouháme najemno a také přidáme.Do pomazánky zamícháme změklé máslo, osolíme,…
Hovězí maso dejte do hrnce. Zalijte vodou a přiveďte k mírnému varu (na mírném plameni). Takto nechte maso táhnout asi 1 hodinu a v závěru seberte z povrchu všechnu pěnu…
V hrnci na tuku zpěníme nasekanou cibuli, necháme rozvonět koření a lehce zkaramelizovat cukr. Přidáme protlak, promícháme a podlijeme mírně vodou. Dobře rozmícháme,…
Nakrajime si hovezi maso na kostky, do misy si dame 3lzice mlete papriky, 1 lzice cukru, pul lzice pepre a promichame. Pote do koreni pridame maso a promichame tak, aby…
Maso si nakrájíme na nudličky. Na oleji si osmažíme cibuli do růžova a přidáme k ní maso. Smažíme dokud maso nepustí šťávu. Přisypeme houby a zalijeme vodou tak, aby…
Dáme si vařit maso na vývar. Vaříme opravdu povolna na mírném ohni a průběžně sbíráme pěnu.Osolíme a opepříme.Na pánvi si dáme nasucho opražit tyčinku skořice, badyán,…
U nás asi neexistuje svátečnější jídlo než svíčková omáčka. Pro mnoho lidí představuje obrovskou výzvu, ačkoliv její příprava není složitá. Ve své podstatě je to…
Plátky masa zlehka přejedeme po obouch stranách nožem a uděláme jemné zářezy. Naklepeme zlehka. Osolíme, opepříme po obouch stranách. Ve vyšší nádobě si rozmixujeme…
Maso nakrájíme na nudličky nebo menší kousky, posypeme pepřem a solí a "vmasírujeme". V papiňáku si dáme roztéct sádlo. Maso s cibulí restujeme zároveň, dokud pořádně…
Maso nakrájíme na drobné kousky a naložíme na 10 minut do marinády.Mezitím připravíme na vaření rýži. Nakrájíme cibuli (na měsíčky) a česnek na kolečka. Do hlubší…
Hovězí maso dáme do hrnce, nalijeme na něj vařící vodu a vaříme do poloměkka.Zatím uděláme základ: do jiného hrnce nalijeme olej, přidáme nakrájenou anglickou slaninou…
Nakrájíme si cibuli a orestujeme ji na oleji dorůžova, přidáme na malé kostičky pokrájené maso a pořádně ho orestujeme, až pustí šťávu.Pak přidáme červenou papriku a…
Na sádle promíchaném s rozškvařenou slaninou rychle opečeme na kostky nakrájené maso a odsuneme stranou. Do tuku dáme na plátky nakrájenou cibuli, mrkev, petržel a celer…
Cibuli nakrájíme a osmažíme na oleji, přidáme maso a necháme 10-12 minut smažit. Do hrnce přidáme na maso s cibulí podle chuti sůl, pepř, trochu bazalky a oregána a…
Na skvělý guláš s pěti nemusíte jen do hostince. Z hovězího masa a s pomocí multifunkčního hrnce si jej snadno připravíte i doma. A pokud takový hrnec nemáte, nevadí, s…
Mrkev a petržel nakrájíme a spolu s cibulí osmahneme. Přidáme nakrájené maso, osmahneme, zaprášíme paprikou, podlijeme hrnkem vody, přidáme koření, dusíme.Před dovařením…
Maso nakrájíme na kostky (větší, ať se uplně nerozvaří). Cibuli očistíme a nakrájíme taky na kostky. Do papiňáku nalejeme trochu oleje, přidáme cibuli a necháme…
Do většího hrnce dáme hovězí maso vcelku, zalijeme vodou, aby bylo celé ponořené a uvaříme doměkka.Uvařené maso vyndáme z hrnce a vývar scedíme.V hrnci rozpustíme kus…
Pokud si raději pečete pečivo doma, vyzkoušejte domácí bagely. Spolu s hovězím masem a medovo-hořčičnou zálivkou se skvěle doplňují. Připravte skvělý oběd nebo večeři…