Králičí nebo kuřecí řízečky k obědu i na cesty
Recept ještě nebyl hodnocenZ vykostěných králičích nebo kuřecích stehen nakrájíme menší kusy, velké asi jako dlaň. Vyšší části masa můžeme přes fólii naklepat.Řízky osolíme, opepříme nebo podle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z vykostěných králičích nebo kuřecích stehen nakrájíme menší kusy, velké asi jako dlaň. Vyšší části masa můžeme přes fólii naklepat.Řízky osolíme, opepříme nebo podle…
I z méně kvalitní části vepřového masa můžeme z trochou šikovnosti vytvořit hned tři samostatné pokrmy. Vyškvařené sádlo využijeme nejen na chleba, ale i později při…
Pokud máte zbytek hotového kuřecího masa a nevíte co z něj připravit, pak je kuřecí pomazánka jasnou volbou. Navíc je nenáročná na přípravu, takže rychlou večeři máte…
Upravit kuřecí prsní maso trochu jinak, než je obvyklé, nemusí být žádný problém. Stačí mít po ruce oblíbené koření a zkusit naši verzi řízků. Kupička zapečeného sýra s…
Zbylé maso umeleme nebo jemně usekáme (pokud je maso hodně libové, spojte ho bešamelem, aby náplň nebyla suchá).Slaninu nakrájenou na kostky rozpečeme a usmažíme na ní…
Masové rolády mají u nás dlouholetou tradici. Jsou podávány jako hlavní chod, ale také jako studené pohoštění. Stejně tak můžete připravit a servírovat tuto masovou…
Původně čistě zeleninové jídlo z květáku, brokolice a romanesca můžete ozvláštnit dalšími přidanými surovinami. Nebude pak sice potom tolik výrazně barevné jako původní…
Jednoduché, chutné a velice nápadité je toto pohoštění, které připravíme z mletého kuřecího masa. Na plátek bagetky je položena osmažená placka, kterou dochutíme pálivou…
Dozlatova usmažené kousky kuřecího masa, přelité sladkokyselou omáčkou, podávané s jasmínovou rýží a příjemně osvěžujícím fenyklovo-okurkovým salátem, to je skvělý oběd,…
Rychlý a chutný recept na testovaná kuřecí prsa na špeku s tymiánem a liškami, je vhodný pro diabetiky, ale pochutná si celá rodina. Přílohu si můžete zvolit dle…
Patisony jsou velmi zdravé a můžeme je připravit na mnoho způsobů. Skvělé jsou plněné mletým masem a zapečené v troubě. Podávat je můžeme s omáčkou z pečených rajčat a…
S kvalitním hovězím masem pracujte opatrně. Bylo by škoda jej znehodnotit špatným kuchařským postupem. S naším receptem je úspěch zaručen. Jemné maso s rafinovaně…
Krůtí maso patří mezi zástupce jemného masa, které nepotřebuje dlouhou dobu úpravy. Prsní řízky naložíme do jogurtu, necháme přes noc zkřehnou a poté je na drobné kousky…
Rolky z kuřecích prsou, plněné okořeněným vepřovým mletým masem, slaninou, čerstvou paprikou a sýrem, jsou výborným pokrmem k obědu či večeři, ale mohou posloužit také…
Když zbude kousek pečeného masa, je čas na rychlý a chuťově bohatý "segedín"! Spojení jemného masa, kysaného zelí a smetany vykouzlí lahodný pokrm, který připravíte…
Dozlatova osmažené karbanátky jsou klasická dobrota. Tentokrát je ochutíme bylinkami a podáváme s lahodnou nasládlou omáčkou z červené cibule, červeného vína a…
Chlodnik je studená polévka, která pochází z Litvy, ale zdomácněla také v Polsku. V tomto receptu se skládá z masa, klobásy, šunky, a také vařených vajec. Pikantnost a…
Rychlý, chutný a sytý jarní oběd můžete vykouzlit jen z pár kvalitních surovin. Kombinací voňavého uzeného masa, žemlí, vajíček a kopřiv nebo jiných zelených bylinek…
Velikonoční polévka z jednoho hrnce má původ v dobách dávno minulých. Když se ještě dříve vařila v domácnostech šunka, vzniklý vývar se použil jako základ polévky,…
Tradiční velikonoční nádivka neboli hlavička je plná masa, vajec a čerstvých bylinek. Tato voňavá a sytá pochoutka je oblíbeným jarním pokrmem a často bývá součástí…
Jemný kuskus spojený se šťavnatými krůtími kostičkami, restovanou cuketou a česnekem. Výborná kombinace sezónní zeleniny a bílkovin tvoří ideální letní oběd či večeři.…
Rolka ze strouhané cukety vypadá i chutná skvěle. Směs z mletého masa tvoří na řezu krásnou mozaiku. Podávat ji můžete jako slané pohoštění nebo se salátem jako…
Poctivý recept z poválečné kuchařky slavné české herečky Jiřiny Šejbalové. V době nedostatku dokázala vykouzlit chutné jídlo ze zbytků masa, sýra a čerstvých hub. Voňavá…
Kančí maso je libové, ale pevnější než vepřové. Na talíř nám přinese chuť a vůni lesa. V kombinaci se zelím, červenou paprikou a fazolkami z něj připravíme chutný guláš.…