Sváteční křenový źur - Chrzanowy żur świąteczny.
Recept ještě nebyl hodnocenJe to velikonoční polévka takříkajíc z jednoho hrnce. Vývar (původně ze šunky, když se ještě v domácnostech vařila) nakrmíme různorodými kousky mas, klobás. Doplníme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Je to velikonoční polévka takříkajíc z jednoho hrnce. Vývar (původně ze šunky, když se ještě v domácnostech vařila) nakrmíme různorodými kousky mas, klobás. Doplníme…
Čočku uvaříme a vodu slijeme. Cibuli nakrájíme najemno, dáme na olej, přidáme 1-2 stroužky nasekaného česneku, nahrubo nastrouhanou mrkev a zarestujeme. Přidáme…
Dáme do mísy žloutky, rozpuštěné máslo, mléko, citronovou šťávu, hořčici a trochu sladké papriky.Promícháme a postavíme do hrnce s horkou vodou (vodní lázeň) a šleháme…
Kuskus připravíme podle instrukcí na obalu.Osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a po chvíli přidáme opékat osolené a opepřené maso nakrájené na kousky.Po opečení masa…
Maso z králičího předku dáme do mixovací nádoby, osolíme, opepříme, přidáme smetanu. Tyčovým mixérem rozmixujeme.Plátky pupku z obou stran osolíme a opepříme, přidáme…
Maso nařežeme na kousky, osolíme, opepříme a na pánvi rychle opečeme. Pak dáme do jiné nádoby, na zbylém omastku opečeme cibuli do sklovata. Potom přidáme brambory,…
Rybí maso používáme čerstvé nebo rozmrazené, bez kostí a bez přidané vody. Maso rozmixujeme v kutru, přidáme vejce, osolíme a okořeníme pepřem a chilli papričkami dle…
1. Maso omyjeme, 2-3 minuty povaříme a opláchneme pod vodou. 2. Přidáme koření, bujon a vegetu podle chuti. Také vložíme očištěnou zeleninu: mrkev, petržel, celer a…
Těsto se dělá tradičním - jistě všem známým způsobem a nechá se chvíli uležet - NE v chladu. Rozválí se na potřebnou placku a přenese na válečku na vymazaný a vysypaný…
Maso si pokrájíme na malé kousky , okořeníme kořenící směsí MEXIKO , promícháme a dáme na hoďku do ledničky proležet. Pórek si nakrájíme na slabá půlkolečka, stejně…
Příprava: Vezmi ty krumple a dej je do vlažné vody, pak vezmi kartáč a odrbej je. Když jsou čisté, dej je vařit se slupkou a vař to asi 25 minut. Musí být ještě tuhé,…
Vepřové maso se rozmixuje na jemnou pastu (kaši), přidá se podle chuti: tavený sýr, máslo, nadrobno nasekaná sladkokyselá okurka, cibule, česnek, sůl, pepř, hořčice a…
Do vyšších plátků masa (mohou být vepřové, kuřecí, krůtí) prořízneme nožem kapsu, do které vložíme plátek uzeného sýra a proužek hermelínu obalený v červené paprice…
Směs na masové kuličky spojíme a vytvarujeme cca 2-3 cm kuličky odložíme je bokem.Do vyšší nádoby přendáme všechny ingredience na toskánská rajčata a vše důkladně…
Cuketu omyjeme a nakrájíme na silnější kolečka, středy cukety vykrojíme a nakrájíme na kostičky. Z uvedených surovin (maso, rukola, směs na masa, vejce, sýr, strouhanka…
Ze skeletů a odřezků masa z kuřat si připravíme vývar. Vývar: Několik kuřecích skeletů se zbytky masa, několik odřezků z kuřat s masem, 1 mrkev, 1 petržel, vykrojený…
Den před vařením: očistěte 500-600 g vepřové plece od tuku a od chrupek a nakrájejte na tenké nudličky. Klademe do misky a každou vrstvu posypeme přípravkem Křehké maso …
Maso promícháme s najemno nasekanou papričkou, solí a pepřem. Cibule nasekáme najemno a vmícháme do masa. Pak ho pořádně propracujeme rukama, v masu by neměl zůstat…
Střídavě napichujeme na špejle nebo jehly maso (pokud máme krájenou plátkovou anglickou slaninu, maso obalíme v ní), čtvrtky cibule, kostky anglické slaniny a čtvrtky…
Hovězí maso vybere dle vlastní chuti a oblíbenosti. Vybereme vyšší kus, který na několika místech ostrým nožem, s dlouhou úzkou čepelí propíchneme a nožem uvnitř masa…
Očištěného kapra stáhneme z kůže. Zadní část odřízneme a nařežeme si 1 a1/2 cm široké hranolky. Posolíme, opepříme, posypeme tymiánem a jemně chilli. Polohrubou mouku…
V tlakovém hrnci na středním plameni rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a restujeme dosklovita, pak přidáme maso, česnek, chilli papričku a koření a restujeme…
V hlubší misce smícháme obě omáčky a všechny ostatní ingredience, důkladně promícháme.Na rozpáleném oleji ve wok pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku a česnekové…
Po celém světě je treska obecná velmi oblíbená pro své chutné jemné maso. Většinou se ještě na moři zpracovává jako mražené filé, které je pak možné doma upravit na…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Proč je jídlo v letadle vždycky bez chuti a bez zápachu? Může za to hluk!
Dokonalé mandlové košíčky podle receptu Ivety Fabešové: S jemným vanilkovým krémem zachutnají každému
Jídla z filmů: Připravte si ratatouille z pohádky, špagety pro Lady a Trampa nebo pizzu, kterou milovala Julia Roberts!