Rybí perkelt

Merylas Kuchařka: Merylas

Doba přípravy: 25 minut 2 porce Ryby 15 názorů

Suroviny

250 - 300 g rybího masa - z kapra nebo jiné sladkovodní ryby, já měla jen pangase
sůl
čerstvě mletý pepř
5 g mleté papriky
30 - 50 g uzené slaniny
lžíce oleje
1 větší cibule - 100 g
1 velká paprika - 100 g
1 vrchovatá lžíce rajčatového protlaku - 30 g,
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rybí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme.

  2. Cibuli a papriku nakrájíme na půlkolečka a slaninu na drobné kostky.

  3. Slaninu částečně rozškvaříme, přidáme trošku oleje, necháme jen velmi krátce zpěnit mletou papriku, ihned přidáme maso, promícháme a přidáme nakrájenou cibuli, papriku, rajský protlak a zalijeme malým množstvím vody.

  4. Pozvolna dusíme, velmi opatrně mícháme, spíš jen pohybujeme pánvičkou. Pokud je třeba, přidáme malé množství vody a podle potřeby dosolíme. Doporučená příloha jsou těstoviny nebo noky, já ale měla brambory. Místo čerstvé papriky a protlaku můžeme použít lečo. Dělala jsem na pánvi wok, toto jídlo bych spíš měla zařadit jako minutkové. Příprava je velmi rychlá.

Poznámka

Inspiraci jsem čerpala v kuchařce od Čiriny. Je to má oblíbená.

Čirina ale postupuje malinko jinak, na oleji osmahne slaninu, dá nakrájenou cibuli, papriku, rajčatový protlak, červenou mletou papriku, zamíchá, přidá rybí maso a zalije troškou vody. Takže bude možný i tento postup.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rybí perkelt

Tématické fráze: perkelt z kapra rybí perkelet rybí perkelet perkelt čirina kuřeci kostky perkelt z ryb rybací perkelt ryby recepty rybací paprikáš paprikas cirina perkelt zryby čiřina perkelt čiřina perkelt recept perkelt z filé čiřina recept paprikáš podle čiriny perklet z ryby pekrelt z ryby perkelt recept z ryb

Zapomněl/a jsem heslo