Celozrnné majolkové houstičky
Recept ještě nebyl hodnocenVše dáme do domácí pekárny a zapneme na program- těsto. Potom uděláme housky nebo jiné tvary. Na plechu necháme ještě tak 20 min kynout. Potom potřeme vajíčkem, můžeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vše dáme do domácí pekárny a zapneme na program- těsto. Potom uděláme housky nebo jiné tvary. Na plechu necháme ještě tak 20 min kynout. Potom potřeme vajíčkem, můžeme…
Vykynuté těsto propracujeme a rozválíme na spíš menší plech. Nakrájíme nožem nebo pomocí rádýlka čtverečky. Necháme asi 30 minut kynout. Pomašlujeme bílkem, posypeme…
Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké (droždí a kvásek nahoru na mouku) a použijeme program Celozrnný. Hotový chleba z pekárny vyklepneme a necháme…
Večer předem si rozkvasím kvas - smíchám lžíci žitného kvásku, který mi odpočíval v lednici mezi pečením chlebů, a žitnou moukou s vodou. Jen promíchám v míse, zabalím…
Uvedené suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a nastavíme program podmáslí ( u pekárny Bifinett KH 2232)
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a nastavíme program Těsto. Pak těsto vyndáme, dobře propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu. …
Vejce, cukr, olej, koření, sušenou i čerstvou kůru z pomeranče pořádně vyšleháme. Do směsi přidáme mrkvičku na jemno a ještě prošleháme. Na ořechovou směs si na…
Uděláme klasický kvásek –droždí, cukr, zaprášit moukou a necháme vzejít.Do mísy nasypeme všechny suché ingredience, vylijeme kvásek, přidáme tekuté složky a řádně…
Do formy pekárny nejdříve dáme tekuté suroviny a poté zbytek. Domácí pekárnu nastavíme na program Klasic, střední kůrka a velikost chleba 2.
Do mísy dáme mléko, máslo a fruktosu. Ohřejeme na vlažnou teplotu a přidáme droždí a vejce. Promícháme a vmícháme mouku a sůl. Propracujeme a těsto dáme přikryté kynout…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Přidáme zbytek ingrediencí na piškot a zlehka promícháme. Na plech vyložený pečícím papírem…
Suroviny na omládek jen umícháme a v teple necháme 50-60 minut kynout. Zároveň namočíme celozrnnou mouku do kyšky, aby trochu změkla, než vykvasí omládek.K hotovému…
Nejprve jsem připravila náplň. Datle bez pecek jsem dala do misky a zalila je vroucí vodou. Zakryla jsem je a nechala půl hodiny odpočívat. Poté jsem vodu slila a datle…
Suroviny dát do pekárny v uvedeném pořadí a péct na základní program (1), velikost střední (1000g), kůrka střední (2).
Vyšleháme tvaroh s máslem a poté postupně zašleháme všechny zbývající ingredience. Nakonec zlehka vmícháme ovoce, jako do bublaniny. Těsto vylijeme na hlubší plech a…
Do vody s cukrem jsem rozdrobila droždí a nechala vzejít kvásek. V kastrůlku jsem nechala rozpustit máslo. Do mísy jsem si vsypala odměřené mouky a sůl. Ale pro…
Múku zmiešame so soľou a sušeným droždím. Do nádobky pekárne vlejeme vlažné mlieko,acidko,olej a žĺtka. Vsypeme múku, cukor a necháme vymiesiť cesto. Cesto vyklopíme…
Asi polovinu mléka odlejeme do mističky a přidáme droždí se lžící cukru, rozmícháme a dáme na teplé místo kynout. Mezitím nakrájíme máslo na menší kousky a dáme do mísy,…
Do mísy dáme mouku, uděláme důlek, do kterého nadrobíme kvasnice a posypeme cukrem. Zalijeme částí vlahého mléka a necháme vzejít kvásek. Po vykynutí kvásku přidáme olej…
Před pečením potřít vodou a posypat drceným kmínem.
Do velké mísy prosejeme mouku se solí. Uprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme vejce. Do menší misky nalijeme vlažné mléko, přidáme cukr a droždí. Jakmile kvásek…
Do velké mísy prosejeme mouku se solí a uprostřed uděláme důlek. Smícháme droždí s mlékem, pak vmícháme vodu a olej. Rozpuštěné droždí vlijeme do důlku v mouce a…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, suché (brynzu nalámeme do tekutin) a zapneme program Základní (Klasik).Hotový chlebík z formy vyklepeme a necháme vychladnout…
Lilek nakrájíme na cca 1 cm silné plátky, lehce osolíme z obou stran a necháme asi 15 minut vybrečet. Předehřejeme troubu na 200 °C. V misce rozmícháme mouku s vodou,…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Který sýr je nejlepší do česnečky: Správný výběr sýra zajistí dokonalou chuť i konzistenci, vsaďte na tyhle druhy
Valašské pečáky: Dozlatova upečené křupavé brambůrky potřené česnekovou směsí, to je jednoduchý a levný oběd
Hostina na svatého Martina: Uvařte si husí polévku kaldoun podle Marie-Janků Sandtnerové!