Bramborový chlebík
Recept ještě nebyl hodnocenVečer si do mísy dáme žitný kvásek, přidáme mouku a vodu. Vařečkou promícháme, přikryjeme a přes noc dáme do tepla, aby mohl kvásek pracovat. Také si uvaříme brambory ve…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			
	
Večer si do mísy dáme žitný kvásek, přidáme mouku a vodu. Vařečkou promícháme, přikryjeme a přes noc dáme do tepla, aby mohl kvásek pracovat. Také si uvaříme brambory ve…
	
			
	
V domácí pekárně program těsto. Vykynuté těsto propracujeme na vále a vytvoříme 10 žemliček, uprostřed nařízneme ostrým nožem a ještě necháme kynout asi 15 minut než se…
	
			
	
Mouky smícháme se solí. Droždí rozdrolíme do poloviny vlažné vody s cukrem. Ke zbytku vlažné vody přilijeme olej. Vajíčko rozkvrdláme, polovinu přilijeme do vody s…
	
			
	
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Po signálu přidáme…
	
			
	
Tyto lahodné a křehké sušenky s jemnou mandlovou chutí potěší malé i velké koledníky. Jejich roztomilý tvar a jemná vůně připomenou kouzlo jarních svátků. Skvěle se hodí…
	
			
	
Suroviny dáme do pekárny a použijeme program Celozrnný (s delším kynutím). Při prvním pokusu jsem použila jen Základní program a chleba byl o dost nižší.
	
			
	
Tyto kakaové tlapky se od těch tradičních odlišují použitím celozrnné mouky. Ta jim dodá na výživnosti, přičemž chuť zachová, ba i vylepší. O chuť a vůni se postará také…
	
			
	
V míse si promícháme vodu, sůl a olej. Vsypeme mouku a lžící pomalu vmícháváme. Těsto hněteme v ruce 10min, aby bylo vláčné a hladké, ale nesmí lepit. Poté ho necháme…
	
			
	
Z vajec a cukru našleháme pěnu, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, nalijem do formy a dáme péct do předehřáté trouby na cca 25-30 min. (180 stupňů) Vyrobíme…
	
			
	
Cesto robievam v domacej pekarni. Do nadoby dam 250 ml vody, zltka, olej. Pridam muku, sol, cukor a drozdie. Zapnem program cesto. Po nejakych 5 minutach miesania,…
	
			
	
Z Melty, vody, cukru a droždí uděláme kvásek. Přidáme ostatní suroviny a dobře vymícháme těsto, které necháme nakynout.Znovu propracujeme, uděláme bochník a na plechu…
	
			
	
Do mísy dáme mouku a sůl. Uděláme důlek, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažnou vodou. Promícháme a přidáme olej a na pracovní desce uhněteme saténově hladké těsto. (Pokud…
	
			
	
Mouku přesyjte přes jemný cedník. Otruby odstraňte. Do mouky můžete přidat špetku soli a lžíci oleje. Pomalu do mouky přidávejte vodu, dokud vám nevznikne středně tuhé…
	
			
	
Všechny ingredience na těsto smícháme (máslo nakrájíme na malé kousky) a vypracujeme lepivější těsto. Zabalíme ho do potravinové folie nebo do sáčku a dáme do lednice.Z…
	
			
	
Špenátové listy opereme a spaříme v osolené vodě. Propereme je ve studené vodě a vymačkáme. Poté je rozmixujeme a smícháme s moukou, vajíčky a prolisovaným česnekem.…
	
			
	
Těsto necháme udělat a vykynout v pekárně (program Těsto), pak propracujeme, nakrájíme na dílky a uděláme bagety, bulky nebo rohlíky. Ještě během vyvalování je podsypeme…
	
			
	
Dáme vše v uvedém pořadí do domácí pekárny, zapneme program "Těsto".Po ukončení uděláme rohlíky a necháme ještě na plechu asi 15 min kynout.Poté upečeme v troubě…
	
			
	
V troše vody z odváženého množství rozmícháme cukr, droždí a několik lžic mouky (taktéž z odváženého) a necháme asi 20-30 minut kynout. Přidáme zbytek všech surovin…
	
			
	
Do formy nalijeme vodu, přidáme odvážené mouky, sůl, kmín, česnek, nakonec droždí.Program základní, velikost 1. Cibuli přidáme až po zaznění signálu na přidání…
	
			
	
Do pekárny dáme suroviny nejdřív tekuté, potom sypké (běžný postup). Zapneme program Těsto. Po vykynutí těsto propracujeme, vložíme do vysypané ošatky, necháme ještě 15…
	
			
	
Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké (droždí a kvásek nahoru na mouku) a použijeme program Celozrnný. Hotový chleba z pekárny vyklepneme a necháme…
	
			
	
Uvedené suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a nastavíme program podmáslí ( u pekárny Bifinett KH 2232)
	
			
	
bábovka 1. Troubu předehřejeme na 190°C. 2. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. 3. V menší míse smícháme mouky, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a…
	
			
	
Uděláme klasický kvásek –droždí, cukr, zaprášit moukou a necháme vzejít.Do mísy nasypeme všechny suché ingredience, vylijeme kvásek, přidáme tekuté složky a řádně…