Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
Recept ještě nebyl hodnocenMálokterý z moučníků je pro Čechy typičtější než bábovka - sváteční, voňavá, podávaná ke kafíčku o nedělní siestě. Nejlepší jsou samozřejmě ty vláčné, žádné suché…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Málokterý z moučníků je pro Čechy typičtější než bábovka - sváteční, voňavá, podávaná ke kafíčku o nedělní siestě. Nejlepší jsou samozřejmě ty vláčné, žádné suché…
Grundle propláchneme a osušíme, mírně osolíme, mouku smícháme se solí a pepřem.Rybičky postupně v mouce obalujeme. Rozehřejeme olivový olej a osmažíme dozlatova. To trvá…
Všichni je známe, milujeme a všichni je doma připravujeme. O čem je řeč? No přece o palačinkách. Někdo je má rád s marmeládou, jiný se šlehačkou a ovocem. My vám ukážeme…
Karbanátky jsou klasikou, se kterou se setkáte v různých obdobách po celém světě. Máme pro vás recept na poctivé české karboše, které zvládnete levou zadní. Pokud je…
Vynikající broskvové řezy z piškotového těsta, které jsou vláčné a šťavnaté. Vychlazené jsou osvěžujícím moučníkem v létě, v zimě zase jako řezy ke kávě a pro návštěvu.…
Tradičně se tyto vdolky připravovaly jako příloha k hustým polévkám, jako je zelňačka nebo gulášová. Ale lze je samozřejmě konzumovat i bez polévky. Je to osvědčený…
Hutná a sytá polévka z luštěnin a zeleniny, kterou milovali už naši předci. Tradiční hrstková polévka je vhodná zejména pro chladné období. Na této polévce vás kromě…
Pokud se vám letos urodilo na zahrádce hodně jablíček a pomalu se jim už scvrkává slupka, připravte si z nich výborný tažený štrúdl. Příprava těsta je snadná a nezabere…
Vláčný hrníčkový koláč pro všední den, doplněný osvěžujícím tvarohovým krémem. Je rychlý, nedusivý, těsto je na velký plech, takže pokud potřebujete upéct moučník pro…
Mřížkový koláč z křehkého lineckého těsta patří mezi nostalgické vzpomínky na mléčné bary. Nejčastěji se prodávaly s tvarohovou nádivkou a pikantní marmeládou.…
Omáčka s vepřovým masem, ozvláštněná rajčatovým protlakem, částečně připomíná kuře na paprice. Díky pozvolnému dušení je maso krásně měkké a rozplyne se v ústech.…
Někdo tomuto jídlu říká frankfurtská pečeně, děti ji obvykle shání jako párkovou omáčku. Patří do tradiční kuchyně, kterou máme spojenou s obědy u babičky. Příprava je…
I když lze na domácí pizzu koupit těsto v prášku nebo dokonce hotové a chlazené, stačí nemnoho času a můžeme si dobré těsto na pizzu udělat v domácích podmínkách. Postup…
Sýrové špízy s cuketou v křupavém těstíčku jsou jednoduchým a přitom chutným pokrmem, ideálním jako oběd nebo originální pohoštění. Lahodná kombinace rozteklého sýra a…
Španělští ptáčci - to je doslova česká klasika, kterou nám pravidelně vařily maminky či babičky. Pokud vás však od jejich přípravy odrazuje pracné zamotávání, pak…
Co si dáme dnes k obědu? Někdy bohatě stačí hustá, silná polévka. Zvlášť když je to lákavě barevná bramboračka, doplněná spoustou zeleniny a provoněná sušenými houbami,…
Mouku smícháme se solí, cukrem a droždím, přidáme mléko, vodu a olej a vymísíme těsto, které necháme kynout asi hodinu.Pak těsto vyndáme na pomoučněný vál a rozdělíme na…
Kysané zelí je klasikou české kuchyně a mnoho jídel se bez něj prostě neobejde. Podle starého receptu připravíme ve své kuchyni milované zelňáky - placky ze…
Milujete klasické zákusky? Punčák, špička nebo větrník, to už je vysoká cukrařina, ale i kuchař amatér to může zvládnout! Vyzkoušejme skvělý karamelový větrník na plech,…
Jídlo které zbožňují nejen děti, ale i dospělí, to jsou palačinky. Jeden z nejsnazších receptů, který zvládne jakýkoliv začátečník a jejich sladká náplň se dá v podstatě…
Dozlatova upečený křupavý mletý řízek se sýrem je jednoduchý a osvědčený nápad na oběd. Šťavnaté karbanátky chutnají nejlépe s bramborovou kaší. A se svěžím okurkovým…
Chcete připravit sladkou snídani, která je bez cukru a vhodná i pro děti? Upečte banánové vafle. Těsto slazené banánem snadno připravíte ručním šlehačem. Po upečení ve…