Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami
Recept ještě nebyl hodnocenŽampiony i kuřecí prsa mají jemnou chuť a o to více se s nimi dá v kuchyni čarovat. Spojte je se smetanou a připravte si houbovou omáčku, která bude mít příjemnou chuť a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žampiony i kuřecí prsa mají jemnou chuť a o to více se s nimi dá v kuchyni čarovat. Spojte je se smetanou a připravte si houbovou omáčku, která bude mít příjemnou chuť a…
Na másle nebo oleji osmažíme na kousky nakrájenou cibulku, osmažíme do zlatova, přidáme na plátky nakrájený česnek a ješte chvíli smažíme. Přidáme mouku, promícháme a…
Květáková polévka s knedlíčky je lahodná a vydatná polévka, která v sobě spojuje jemnou chuť květáku s nadýchanými knedlíčky. Tento recept je oblíbený pro svou…
Vepřová panenka je fantastické maso, které doma běžně připravujeme jako steak. Tentokrát jsme pro vás vybrali trochu jinou úpravu - dušení. V kombinaci se špekem a…
Zapomeňte na složité smažení a užijte si nadýchanou palačinku, kterou upečete rovnou na plechu. Ideální jako rychlá snídaně, sladká svačinka nebo dezert pro celou rodinu…
Milovníky této polévky odrazuje od její přípravy nelibý odér při vaření drštěk. Ale i když je už dnes možné koupit tuto polévku jako polotovar, mnozí nedají dopustit na…
Jednoduchý a voňavý zeleninový guláš, ve kterém se snoubí letní chutě se špetkou tradiční domácí kuchyně. Rychlý na přípravu a doslova ideální pro dny, kdy chcete využít…
Rozlítaní ptáčci jsou oblíbená varianta přípravy hovězího masa. Zvlášť pokud použijeme tlakový hrnec, lze tento recept lehce připravit a mít během hodinky na stole. …
Koláče s ovocem a drobenkou jsou evergreenem našich domácností. Inspirujte se tímto receptem, připravte jemné kynuté těsto, doplňte jej kousky kyselkavých meruněk a…
Pokud se vám letos urodilo na zahrádce hodně jablíček a pomalu se jim už scvrkává slupka, připravte si z nich výborný tažený štrúdl. Příprava těsta je snadná a nezabere…
Halušky rozhodně patří do slovenského národního bohatství. Jemné noky z brambor, zlatavá a křupavá slanina a pořádně kyselé zelí. Že byste hned ochutnali? Vyzkoušejte…
Rybízová bublanina je lehký a chutný dezert, který díky kombinaci sladkého těsta, osvěžujícího rybízu a křupavé drobenky nikdy neomrzí. Snadná na přípravu a ideální ke…
Hovězí krk patří mezi tužší kus masa, který si žádá delší pomalé vaření. Pojivová tkáň se rozpustí a maso získá dokonalou strukturu, která se rozplývá na jazyku. My jsme…
Jedno z tradičních českých jídel je bezesporu knedlo-zelo-vepřo. Ale nebojte, zas tak náročné na přípravu to být nemusí. Podle tohoto receptu zvládne připravit dokonalou…
Ačkoli langoše původně pocházejí z Maďarska, jedná se o velmi oblíbené jídlo i u nás. Langoše z kynutého těsta stačí osmažit a poté potřít česnekem, kečupem a zasypat…
Nadýchaný korpus, tvarohová náplň s vůní vanilky a kapkou aromatického rumu, a pak už jen plno ovoce. Snadný recept na báječný koláč k letnímu posezení, zimnímu čaji,…
Hovězí maso a červené víno k sobě výborně ladí a chuťově se krásně doplňují. Tyto křehké kousky hovězího masa pomalu dušené na víně se zeleninou, bylinkami a česnekem…
Výrazně pikantní pochoutka nenáročná na přípravu. Pepř několika barev je nejrozšířenějším kořením na světě. Zelený pepř se sklízí jako první, když ještě nejsou jeho…
Oblíbený jablečný koláč z lineckého těsta je klasikou našich babiček a maminek. Pokud toužíme po změně, můžeme jablka nahradit marmeládou a šťavnatým tvarohem. Moučník…
Pamatujete na školní jídelnu a dušenou mrkev s plátkem vysušeného masa? Pomůžeme vám zapomenout a jídlu napravit reputaci. Ochutnejte šťavnaté vepřové maso s kousky…
Nadýchané a vláčné lívanečky jsou tím pravým, čím chcete začínat svůj den. Velmi rychlá a snadná příprava těsta, chvilka smažení na pánvi, nazdobit čím máte rádi a…
Dva pláty křehkého těsta a mezi nimi šťavnatá náplň z tvarohu a marmelády, ideálně pikantnější a osvěžující chuti. Není třeba mnoho práce a už nás na stole čeká lákavá…
K jemnému kuřecímu masu se pórek velice hodí. Výraznější chuti dosáhneme přidáním hořčice, muškátového květu a česneku a nakonec směs zjemníme trochou smetany. Podáváme…
Všechny suroviny smícháme a vytvoříme kompaktní těsto. Podle potřeby přidáme trochu mouky, nebo naopak trochu mléka. Těsto by se nemělo lepit. Necháme cca 8-10 minut…