Focaccia podle Emanuele Ridi (Italský chléb)
Recept ještě nebyl hodnocenKlasický italský chléb připravíme velmi jednoduše z pár surovin. Po vykynutí těsto potřeme olivovým olejem, vytvoříme v něm dolíčky a posypeme solí. Do těsta můžeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klasický italský chléb připravíme velmi jednoduše z pár surovin. Po vykynutí těsto potřeme olivovým olejem, vytvoříme v něm dolíčky a posypeme solí. Do těsta můžeme…
Podle tohoto podrobného návodu zvládne upéct výborné křupavé houstičky i úplný začátečník. Budou se hodit namazané máslem a džemem nebo jako příloha k syté polévce nebo…
Ačkoli langoše původně pocházejí z Maďarska, jedná se o velmi oblíbené jídlo i u nás. Langoše z kynutého těsta stačí osmažit a poté potřít česnekem, kečupem a zasypat…
Nenáročné buchty jsou beztak ty nejlepší. Těsto jednoduše vyšleháme ručním mixérem, necháme odstát a poté jej vlijeme do formy. Hojně jej poklademe ovocem, v tomto…
Rajskou omáčku můžete buď milovat nebo nenávidět. Pokud jste jejím milovníkem, uvařte si ji právě takhle, z rajčatové šťávy, cibulové jíšky a vonící kořením. Nejlepší je…
Ovocné moučníky jsou skvělou příležitostí jak využít přebytky zavařeného nebo mraženého ovoce. Můžeme libovolně střídat různé druhy ovoce a pokaždé bude moučník chutnat…
Španělští ptáčci - to je doslova česká klasika, kterou nám pravidelně vařily maminky či babičky. Pokud vás však od jejich přípravy odrazuje pracné zamotávání, pak…
Kynuté těsto je pro někoho hračka a pro někoho vyšší dívčí. Vyzkoušeli jste spousty receptů, poměrů surovin, postupů a stále to není ono? Máme pro vás recept na…
Celý rok se těšíme na podzimní úrodu švestek. Sladké švestky jsou oblíbenou náplní koláčů a mák k nim bezpochyby patří. Tato kombinace ve spojení s nadýchaným těstem…
Karamelové větrníky jsou klasickým oblíbeným zákuskem slavnostního charakteru. Recept vyžaduje nějaké zkušenosti s pečením, ale postup je popsán dostatečně podrobně,…
Receptů na bramboráky jsou stovky. Každá kuchařka pokládá ten svůj za nejlepší a taky záleží na zvyku každého z nás. Přesto je dobré si občas zkusit něco nového, co vás…
Křupavý smažený řízek je klasika, kterou si občas dáme rádi všichni. Avšak i tomuto tradičnímu jídlu můžete dát nový švih. Zkuste recept na řízky obalené v pikantní…
Milovníky této polévky odrazuje od její přípravy nelibý odér při vaření drštěk. Ale i když je už dnes možné koupit tuto polévku jako polotovar, mnozí nedají dopustit na…
Kuřecí prsa jsou velmi oblíbená pro svou jemnou chuť, rychlou přípravu a příznivou cenu. Při pečení však mají tendenci se vysušovat. Když k nim přidáte smetanu, sýr a…
Rolády jsou oblíbeným pokrmem, zvlášť pro svou variabilnost, kdy můžeme použít různé náplně podle našich chutí. My máme nejoblíbenější tuto vepřovou s náplní z uzenin,…
Klasické, jemné a tenké palačinky podle snadného receptu plníme na sladko nebo na slano. Palačinky jsou rychle připravené i usmažené, vhodné k naplnění či zapékání.
Koprová omáčka je klasika českých jídelen, která rozděluje lidi na dva tábory – na ty, co ji milují, a ty, co ji nesnášejí. Aby byla koprovka opravdu dokonalá, nesmíte…
Zajímavá chuť rebarbory je ideální pro přípravu koláče. Tenké vláčné těsto pokryjeme sladkou tvarohovou náplní, která vyváží kyselost rebarborové vrstvy nad ní. Na…
Vláčný hrníčkový koláč pro všední den, doplněný osvěžujícím tvarohovým krémem. Je rychlý, nedusivý, těsto je na velký plech, takže pokud potřebujete upéct moučník pro…
Velmi jednoduchá buchta, rychlá na přípravu - to je domácí perník na plech. Těsto připravíme v jedné míse, bez váhy, hrnečkovou metodou. Přidáme ořechy, díky kterým je…
Skvělé křehoučké domácí vafle přijdou k chuti nejen v neděli k snídani. Dozlatova vypečené, ještě horké je můžete jen lehce pocukrovat nebo navíc doplnit ovocným džemem,…
Karbanátky jsou klasikou, se kterou se setkáte v různých obdobách po celém světě. Máme pro vás recept na poctivé české karboše, které zvládnete levou zadní. Pokud je…
Kulajda patří mezi vydatnější polévky, které si můžeme dát i jako samostatný chod třeba k večeři. Co rodina, to jiná verze a univerzální recept neexistuje. My pro vás…
Fazole, kukuřice a chilli, to jsou charakteristické suroviny pro mexickou kuchyni. Pikantní červené fazole dušené v rajčatovo-paprikové omáčce jsou velmi oblíbené, proto…