Langoše nadýchané
Recept ještě nebyl hodnocenAčkoli langoše původně pocházejí z Maďarska, jedná se o velmi oblíbené jídlo i u nás. Langoše z kynutého těsta stačí osmažit a poté potřít česnekem, kečupem a zasypat…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ačkoli langoše původně pocházejí z Maďarska, jedná se o velmi oblíbené jídlo i u nás. Langoše z kynutého těsta stačí osmažit a poté potřít česnekem, kečupem a zasypat…
Může být voňavější a lahodnější dezert než čokoládový? Tento možná působí složitě, ale zvládne ho i začátečník. Pokud vydržíme a necháme ho odležet do druhého dne, stane…
Smetanová houbová omáčka ze sušených hub vás v chladnějších podzimních dnech dokonale zasytí. Můžete ji podávat ve verzi bez masa, ale klidně také s plátkem libového…
Smažený sýr, alias smažák, je stále jedno z nejoblíbenějších jídel českých hospod i restaurací. Říká se, že u přípravy tohoto pokrmu vlastně není co zkazit, snad jen…
Koláče z křehkého těsta patří k nejoblíbenějším moučníkům. Těsto vonící máslem se na jazyku rozpadá a koláč je plný tvarohové a makové náplně. Chutný vydrží i několik…
Restované a poté dušené kotlety jsou perfektním pokrmem pro milovníky lahodného masa. Díky pečlivému restování získávají kotlety zlatavou kůrčičku a šťavnatý vnitřek,…
Krásná, barevná a jako Himaláje vlnitá buchta s tvarohovou náplní, která sladce provoní celý dům, je ten pravý nedělní moučník ke kávičce s rodinou i přáteli. Je…
Do voňavých houbových karbanátků použijeme koupené žampiony nebo houby nasbírané v lese. Houby podusíme, přidáme namočený rohlík, vejce a koření. Z hmoty pak tvarujeme…
Klasikou českých Vánoc a nedělních obědů je křupavý kuřecí řízek v trojobalu. Pokud s vařením teprve začínáte a nejste si s postupem přípravy jistí, vyzkoušejte tento…
Květák je velmi oblíbená a u nás snadno dostupná zelenina. Pokud hledáte změnu od tradičně smaženého květáku, vyzkoušejte tyto placičky. Nadrobno nakrájený květák…
Máte naspěch a potřebujete uvařit pro hladovou rodinu? Vyzkoušejte křenovou omáčku. Jemnou a typicky chutnající. S plátkem uzeného masa a dobrým houskovým knedlíkem.…
Mini koláčky podle našeho receptu jsou sice z těsta, ve kterém je droždí, ale kynout se nenechávají. Přijdou k chuti jako moučník k nedělní kávě, ale i jako občerstvení…
Patříte mezi milovníky masa, bůčku a řízků? Tak musíte vyzkoušet soukenický řízek. Recept je jednoduchý a pokrm je to opravdu lahodný. Stačí pár minut na pánvi a voňavý,…
Bavorské vdolky. Jídlo, které nás v dětství smiřovalo s existencí školních jídelen. Oblíbené napříč generacemi. Zkuste je připravit podle tohoto podrobného receptu i…
Kaiserky jsou oblíbeným pečivem ze supermarketů. Ovšem domácí pečivo je domácí. Peříčkové houstičky - kaiserky podle receptu upečete celkem snadno, výsledkem bude…
Kaiserky jsou oblíbeným pečivem ze supermarketů. Ovšem domácí pečivo je domácí. Peříčkové houstičky - kaiserky podle receptu upečete celkem snadno, výsledkem bude…
Hledáte recept na koláčky, které se rozplynou na jazyku? Právě jste ho našli. Těsto je kynuté, ale většina mléka je nahrazena smetanou. V důsledku toho je tučnější a…
Hledáte recept na koláčky, které se rozplynou na jazyku? Právě jste ho našli. Těsto je kynuté, ale většina mléka je nahrazena smetanou. V důsledku toho je tučnější a…
Ušleháme žloutky s cukrem do husté pěny, přidáme olej (dělala jsem v robotu), pak už vařečkou vmícháme mrkev a zbylé sypké suroviny. Nakonec vmícháme sníh z bílků…
Pokud si dáte práci se zpracováním srdce, uvaříte z něj velmi zdravý a chutný pokrm. Poduste vepřové srdce s restovanou zeleninou a vývarem, omáčku rozmixujte a…
V nádobě smícháme mouku s práškem do pečiva, cukr, vanilkový cukr, žloutky, máslo nebo Heru a kysanou smetanu. Utvoříme těsto a dobře ho propracujeme. Rozdělíme na…
Zapečené maso je vždy velmi vděčný pokrm, protože je připravený téměř bez práce i nádobí. Stačí naskládat pár základních surovin do pekáčku a vložit do trouby. Pokud vám…
Jednoduchý recept se skvělým výsledkem – přesně taková je tato šlehačková buchta. Upéct ji zvládne i naprostý začátečník a k přípravě postačí šest základních surovin.…
Kaši, mouku a vejce smícháme a vytvoříme těsto.Vyválíme z něj tenké placky (hodně podmoučnit při válení, jinak se lepí).Smažíme na oleji z obou stran.