Vláčný americký čokokoláč (bezvaječný)
Recept ještě nebyl hodnocenNemusíte péct složité moučníky, abyste si u nedělní kávy pochutnali. Tento americký čokoládový dortík nepotřebuje žádnou polevu ani marmeládu, je výborný sám o sobě a se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nemusíte péct složité moučníky, abyste si u nedělní kávy pochutnali. Tento americký čokoládový dortík nepotřebuje žádnou polevu ani marmeládu, je výborný sám o sobě a se…
Pod pojmem vdolky si asi většina z nás představí smažené kynuté těsto s povidly a tvarohem. Nicméně vdolky podle našeho receptu jsou jiné, slané. Pečené bochánky můžete…
Mezi oblíbené tradice při svatebních přípravách patří pečení koláčků. Pokud se rozhodnete pro poctivou domácí výrobu, určitě sáhněte po receptu s droždím, ale bez kynutí…
Klasický italský chléb připravíme velmi jednoduše z pár surovin. Po vykynutí těsto potřeme olivovým olejem, vytvoříme v něm dolíčky a posypeme solí. Do těsta můžeme…
Předehřejeme troubu na 180 °C. Nalámanou čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni.V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme kakao, mouku a prášek do pečiva.…
Víkendy u babičky vždy slibují vynikající moučník k snídani nebo sladkou dobrotu po obědě. Babiččin litý perník je neuvěřitelně vláčný a lehce pikantní díky rybízové…
Voňavé muffiny plné borůvek a bílé čokolády si zamilujete hned po prvním soustu. Díky zakysané smetaně jsou krásně vláčné a dlouho čerstvé. Skvěle se hodí na snídani, ke…
Oblíbený jablečný koláč z lineckého těsta je klasikou našich babiček a maminek. Pokud toužíme po změně, můžeme jablka nahradit marmeládou a šťavnatým tvarohem. Moučník…
Cuketu můžeme připravit na sto různých způsobů - jedním z nich jsou i tenké plátky cukety naplněné šunkou a sýrem. Takovéto "řízečky" pak obalené v trojobalu smažíme…
Velmi jednoduchý tip na rychlý oběd. Na tento recept použijeme vepřovou kýtu nebo plecko, které jsou snadné na přípravu. Spolu s pórkem tvoří výbornou kombinaci.…
Jen málokterá surovina má v kuchyni tak široký záběr jako právě vepřová plec. Je vhodná snad na všechny kulinářské úpravy, na vaření, dušení, pečení i smažení. Proto…
Jistě často přemýšlíte, co upéct návštěvě ke kávě. Mělo by to být něco lahodného a zároveň něco, co nám nepřidělá moc práce. Tyto kritéria splňuje dřevěnický štrúdl,…
Klasické, jemné a tenké palačinky podle snadného receptu plníme na sladko nebo na slano. Palačinky jsou rychle připravené i usmažené, vhodné k naplnění či zapékání.
Troubu předehřejeme na 205 °C a formu na 12 muffinů vyložíme muffinovými papírovými košíčky.Ve středně velké míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Odložíme…
Převážně v zimním období jsou velmi oblíbené husté a syté masové polévky. Šikovné hospodyňky se inspirovaly oblíbeným gulášem a vytvořily polévku, která je chuťově velmi…
Pokud máte chuť dát si k snídani teplé vafle, vyzkoušejte si je připravit podle tohoto snadného receptu. Chutnají po másle, rozplývají se na jazyku a udělají vám hned…
Máte chuť na staročeskou klasiku? Pak je tento recept pro vás jak dělaný. Připravte si tuto jednoduchou polévku z čerstvého hlávkového zelí - skvělá nejen na zahřátí,…
Dýňový kompot či polévku zná asi každý. Ale vyzkoušeli jste už koláč z dýně hokaido? Korpus z křehkého těsta je bohatě naplněný náplní z rozmixované uvařené dýně a…
Jednoduchý a rychlý recept na slaný koláč s jemnou sýrovou náplní, smetanou a špetkou muškátového květu. Náplň můžete vylepšit přidáním uzeniny, cibule nebo žampionů.…
Také milujete medovník, dort plný lahodného medu? Dopřejte si ho v podobě malých kuliček, které skvěle zapadnou mezi oblíbené druhy cukroví. Doporučujeme dělat z dvojité…
Jednodušší recept na žampiony smažené v trojbalu už nehledejte, právě jste ho našli! Příprava je snadná a rychlá, dokřupava a dozlatova usmažené žampiony podáváme s…
Čočku na kyselo netřeba představovat, tu zná každý. Ale zkoušeli jste takto připravit i fazole? Levný a vydatný pokrm do chladných dnů, který zvládne i začátečník.…
Z trochy vlažného mléka, kvasnic, lžice cukru a trošky mouky necháme vzejít kvásek. Vlijeme jej do mísy k ostatním surovinám, zaděláme hladké těsto a necháme na teplém…