Tříbarevné tvarohové řezy
Recept ještě nebyl hodnocenTříbarevný řez je pečený moučník, který se skládá ze dvou vrstev těsta, tmavého a světlého. Mezi tyto vrstvy pak patří tvarohová náplň, do které, podle své chuti, můžete…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tříbarevný řez je pečený moučník, který se skládá ze dvou vrstev těsta, tmavého a světlého. Mezi tyto vrstvy pak patří tvarohová náplň, do které, podle své chuti, můžete…
Další z receptů na oblíbený závin. Chutná s jakoukoliv nádivkou, ale klasika s jablky svou osobitou chutí nikdy nezklame. Ať už s kyselkavými nebo sladkými jablíčky,…
Mouku smícháme se solí, cukrem a droždím, přidáme mléko, vodu a olej a vymísíme těsto, které necháme kynout asi hodinu.Pak těsto vyndáme na pomoučněný vál a rozdělíme na…
Pokud chcete, aby se těsto na závin krásně vyvalovalo, přidejte do něj lžíci octa, tak jako v tomto receptu. Závin můžete naplnit třeba strouhanými jablky, plátky hrušek…
Věnečky z odpalovaného těsta jsou klasikou českých cukráren, která vás vrátí do dětských let. Jejich příprava není náročná, ale je potřeba dodržet základní postup.…
Domácí kynuté buchty plněné oblíbenou nádivkou určitě potěší malé i velké. Spolu s nimi a hrnkem bílé kávy si můžeme zavzpomínat na nedělní odpoledne u babičky. Příprava…
Houby letos nerostou nebo do lesa máte dalekou cestu? I tak si můžete připravit výborné houbové jídlo z koupené hlívy ústřičné. Jemná smetanovo-houbová omáčka s…
Legendární nanukové řezy připomínají dětství. Pekly je naše babičky i maminky. Ať už na oslavu nebo ke kávě, nikdy nezklamou. Krémový zákusek z ořechového těsta, s…
Obrácené koláče pochází z francouzské kuchyně. Voňavý karamel a šťavnaté hrušky stačí zalít jednoduchým těstem a upéct. Výsledkem je sladký a lahodný koláč s karamelovou…
Ovocný koláč z kefíru, po kterém se během chvilky jen zapráší. Využijte sezónní ovoce nebo zásoby z mrazáku a pusťte se do pečení. Recept je vhodný i pro začátečníky, a…
Jste milovníci zvěřiny? Křehká a voňavá jelení kýta, jemná smetanová omáčka, nadýchaný knedlík a lžička brusinek vykouzlí úsměv na tváři celé rodině a ohromí všechny…
Halušky rozhodně patří do slovenského národního bohatství. Jemné noky z brambor, zlatavá a křupavá slanina a pořádně kyselé zelí. Že byste hned ochutnali? Vyzkoušejte…
Kuřecí prsa jsou velmi oblíbená pro svou jemnou chuť, rychlou přípravu a příznivou cenu. Při pečení však mají tendenci se vysušovat. Když k nim přidáte smetanu, sýr a…
Do vajíčka na čaj dáme nalámaný bobkový list, nastříhaný rozmarýn a kuličky koření. Do velkého hrnce dáme všechny uvedené suroviny na vývar, jen játra odložíme na…
Výborné medové řezy z tenkých plátů těsta potřených jemným pudinkovým krémem a rybízovou marmeládou vám jistě zachutnají. Na povrchu je ještě potřete citronovou polevou…
Skvělá křupavá dýně, skoro jako řízek. Obalená v kořeněném sýrovém trojobalu a pečená v troubě, takže si ji můžete směle vychutnat i pokud jste zrovna na dietě. Nejlépe…
Foukané rohlíčky pekly už naše babičky, protože moc dobře věděly, že udělají na vánočním stole nemalou službu. Ořechové těsto, které se vám rozplyne na jazyku je…
Dunajské vlny, nebo také Sněhurčin dort, to je elegantní moučník, na kterém si pochutnávají už celé generace. Světlý a tmavý korpus, jemný krém, čokoládová poleva a…
Šťavnatá vepřová krkovice dušená v bylinkách a koření provoní celou kuchyni a potěší každého milovníka poctivé české kuchyně. Jednoduchá příprava a dokonalá chuť z nich…
Adventní svícen nemůže na Vánoce chybět v žádné rodině. Můžete ho připravit z perníkového těsta, nazdobit dle vaší fantazie bílkovou polevou. Originální svícen se bude…
Placičky plné sušeného ovoce, kandované citrusové kůry a ořechů, to jsou marokánky. Podle našeho receptu si toto exotické cukroví připravíte snadno i doma. Náš recept…
Jedná se o jedno z nejoblíbenějších cukroví, na které má každá hospodyňka uložený svůj recept. Křehké rohlíčky vonící ořechy a máslem, obalené v cukru s vanilkou, jsou…