Rumové měsíčky naší babičky
Recept ještě nebyl hodnocenNaše babičky mají spoustu skvělých a hlavně osvědčených receptů. Připravte dle rodinného receptu tradiční vánoční cukroví, které si mnoho z nás pamatuje ze svého dětství…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Naše babičky mají spoustu skvělých a hlavně osvědčených receptů. Připravte dle rodinného receptu tradiční vánoční cukroví, které si mnoho z nás pamatuje ze svého dětství…
Přemýšlíte, co dobrého dnes uvařit? Pokud máte doma zrovna pěkný kousek vepřové panenky, dvě hrsti žampionů a krapet smetany, volba je jasná. Příprava nezabere mnoho…
Příprava slaného cibulového koláče není složitá a výsledek stojí za to. Výrazná chuť cibule je zjemněná smetanou a koláč lákavě voní také slaninou, česnekem a bylinkami.…
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky tak, aby se dobře obalovaly a smažily. Nakrájené maso je potřeba nějakým způsobem namarinovat. Já používám směs kečupu a sladké chilli…
Tenké a chutné palačinky podle anglického receptu si zamilujete. Zvládne je každý. Navíc je smažíme nasucho bez oleje. Hotové anglické palačinky doplníme oblíbeným…
Kuře na paprice milujeme už od dětství a s chutí si ho dáme i v dospělosti. Naše babičky vařívaly slepice, které už přestaly snášet. Dnes se připravuje většinou kuře.…
Hrušky jsou často opomíjeným ovocem. Je to velká škoda, protože hrušky jsou zkrátka báječné ovoce. Mají vynikající chuť, která se hodí do mnoha dezertů a navíc jsou…
Hrušky jsou často opomíjeným ovocem. Je to velká škoda, protože hrušky jsou zkrátka báječné ovoce. Mají vynikající chuť, která se hodí do mnoha dezertů a navíc jsou…
Hrušky jsou často opomíjeným ovocem. Je to velká škoda, protože hrušky jsou zkrátka báječné ovoce. Mají vynikající chuť, která se hodí do mnoha dezertů a navíc jsou…
Omáčka z vepřové plece voní po houbách, podávat ji můžete s hranolkami či rýží. Příprava není složitá, stačí maso důkladně zarestovat a podusit ve šťávě do měkka.…
Smetanová houbová omáčka s vlastnoručně nasbíraných hříbků podávaná s jemným kynutým nebo karlovarským knedlíkem potěší určitě milovníky hub. Toto syté jídlo můžeme…
S majonézou se dá kouzlit různými způsoby, dokonce i při pečení sladkých pokrmů. Důkazem je tento recept na majonézové koláčky, které se připravují bez kynutí a určitě…
Jednoduchý recept pro všechny masožravce na rychlou večeři či oběd. Pečeme bez tuku, takže se vyhneme případnému nepříjemnému připálení. Podáváme nejlépe s bramborovou…
Samými dobrotami naplněné masové závitky zrovna volají po vidličce a noži. Připravte je třeba již o tomto víkendu své rodině. Přidejte i oblíbenou přílohu, určitě budou…
Halušky rozhodně patří do slovenského národního bohatství. Jemné noky z brambor, zlatavá a křupavá slanina a pořádně kyselé zelí. Že byste hned ochutnali? Vyzkoušejte…
Koprová omáčka je klasika českých jídelen, která rozděluje lidi na dva tábory – na ty, co ji milují, a ty, co ji nesnášejí. Aby byla koprovka opravdu dokonalá, nesmíte…
Na skvělé koláče nemusíte jen do cukráren, podle tohoto receptu jej jednoduše připravíte i doma. Křehké máslové těsto je základem pro náplň ze zakysané smetany, kterou…
Sklízíte ze své zahrádky jednu cuketu za druhou a nevíte co s nimi? V kuchyni se dá cuketa připravit na mnoho způsobů, smažená, vařená, pečená, grilovaná, dokonce i…
Recepty podle československých norem jsou jistou zárukou skvělého pokrmu. S našim dalším receptem si tak můžete připravit lahodné hovězí maso doměkka podušené na…
Kynuté koláče jsou vynikající, ať už je naplníme čímkoli. Tyto s tvarohem a meruňkami krásně voní vanilkou a citronovou kůrou. Díky sádlu je těsto vláčné a hladké, velmi…
Kynuté koláče jsou vynikající, ať už je naplníme čímkoli. Tyto s tvarohem a meruňkami krásně voní vanilkou a citronovou kůrou. Díky sádlu je těsto vláčné a hladké, velmi…
Trhanec je sladká dobrota, která byla vyhlášenou pochoutkou na císařském dvoře Franze Josefa. V mnoha variacích se s oblibou peče v evropských zemích dodnes. Ochutnejte…
Jestli máte rádi kuře z KFC, pochutnejte si na něm v klidu domova. Marinované kuřecí paličky obalíte v mouce a koření, osmažíte dokřupava a dopečete v troubě. K tomu…