Voňavý vločkový chléb
Recept ještě nebyl hodnocenDo pekárne dáme najprv tekuté, potom sypké suroviny. Pečieme na programe Celozrnný.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do pekárne dáme najprv tekuté, potom sypké suroviny. Pečieme na programe Celozrnný.
Do pekárny dáme tekuté suroviny, pak sypké a použijeme program Těsto. Vykynuté těsto propracujeme, vyválíme, potřeme povidly, posypeme kůrou, ořechy a sušeným ovocem a…
Do pekárny nalijeme odměřené množství vody. Přidáme ocet, sůl, mletý kmín, celý kmín, obě mouky, nastrouhané brambory najemno, cukr, droždí a mletý česnek . Zapneme…
Suroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu jen umíchat a pak, v zavřené, asi 45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin, pšeničnou mouku dosypáváme postupně, už…
Všechny suroviny dáme do pekárny, nejprve tekuté, pak sypké a zapneme program Základní (Klasik).Hotový chleba z formy vyklepneme a dáme vychledit na mřížku.
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Pečeme na celozrnný…
Večer, 10-12h před zaděláním těsta, umícháme rozkvas z kvásku, vody a žitné mouky a zakryté necháme do rána pracovat a kynout.Ráno přidáme zbytek surovin (hladkou mouku…
Nejdříve si připravíme kvásek. Z už odměřených surovin si odebereme trochu vody, lžíci hladké mouky, lžíci medu, rozdrobíme droždí, zamícháme, přikryjeme utěrkou a…
Škvarky (pokud jsou větší) nakrájíme, smícháme s paprikou a pepřem.Zaděláme těsto, necháme vykynout. Po vykynutí uděláme bochánky, které vytvarujeme do oválu, přendáme…
Suroviny na omládek necháme pekárnou jen umíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Přidáme zbytek všech surovin a opět necháme bez…
Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Po zvukovém signálu…
Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - tuhé a zapneme program Kyprý, máme-li. Pokud ho pekárna nemá, použijeme klasicky program Základní. Chlebík s…
Suroviny na omládek dobře umícháme a přikryté necháme 35-45 min kynout.Přidáme ostatní suroviny a uhněteme těsto. V míse, přikryté utěrkou necháme dobře vykynout (asi 1…
Všechny suroviny dáme do formy v pořadí tekuté, sypké (kvásek použijeme nejdříve hodinu, i dvě po nakrmení) a použijeme program Základní.Hotový chleba z formy vyklepneme…
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a v teple místnosti necháme vykvasit (cca 10-14 hodin). Zároveň s umícháním rozkvasu uděláme záparu - odměříme do misky semínka a…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké (navrchu na mouce je v jednom rohu droždí, v protilehlém kvásek) a zapneme základní progam. I když těsto při míchání…
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Po signálu přidáme…
Do pekárny dáme nejdřív tekuté, potom sypké suroviny, zapneme program Těsto. Po vykynutí propracujeme a dáme kynout do ošatky (asi20min). Na dno trouby dáme kastrůlek s…
Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké, droždí a kvásek nahoru na mouku.Použijeme program Celozrnný chléb. Po upečení chleba z formy vytáhneme a…
Z trochy vychladlé Melty, několika lžic mouky, všeho cukru a droždí (vše z přichystaných surovin) umícháme kvásek a necháme 20 minut kynout.Přidáme zbytek surovin,…
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké) a zapneme program Základní. Před třetím kynutím můžeme vytáhnout háky a těsto ve formě urovnat.Upečený chleba vytáhneme z formy…
Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Hotové těsto vyjmeme, propracujeme a vyválíme na placku, která má jeden kraj silnější, druhý…
Všechny suroviny dáme dle toho jak jdou za sebou, klobásu přidáme po zaznění signálu pro přidání surovin. Pekla jsem program klasik, tmavý a větší velikost.
Do nádoby pekárny dáme suroviny, nejprve tekté a sůl, pak sypké - nahoru na mouku dáme do jednoho rohu droždí, na protější stranu žitný kvásek. Zapneme program Základní…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Vánoce v Itálii: Bez těstovin to nejde ani na Štědrý den. Podávají se i makarony s čokoládovou omáčkou a strouhanými oříšky
Pečeme s Ivou: Francouzské mléčné houstičky jsou ideální nejen na snídani
FRESH Festival: Maraton plný špičkového jídla, vaření a známých osobností se blíží