Chleba s nivou a klobásou
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny dáme dle toho jak jdou za sebou, klobásu přidáme po zaznění signálu pro přidání surovin. Pekla jsem program klasik, tmavý a větší velikost.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suroviny dáme dle toho jak jdou za sebou, klobásu přidáme po zaznění signálu pro přidání surovin. Pekla jsem program klasik, tmavý a větší velikost.
Do nádoby pekárny dáme suroviny, nejprve tekté a sůl, pak sypké - nahoru na mouku dáme do jednoho rohu droždí, na protější stranu žitný kvásek. Zapneme program Základní…
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakryté necháme v teple asi 12 hodin kvasit.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto. Vodu je třeba ke konci…
Z trochy mléka, kvasnic, lžičky cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek.Z mouky, oleje, soli a kvásku vypracujeme hladké těsto a necháme na teplém místě asi 45 minut…
Nakrájame cibuľu na hrubšie céčka, dáme na olej a smažíme až do hneda. Necháme vychladnúť.Zemiak uvaríme v šupe, ošúpeme, na jemno nastrúhame alebo pretlačíme, necháme…
Všechny suroviny dáme do pekárny (nejprve tekuté, pak sypké, kvásek a droždí až nahoru na mouku) a použijerme program Základní nebo Celozrnný - déle kyne i peče. Po…
Do pečící trouby dáme všechny ingredience v pořadí, jak jsou napsané, zvolíme program-těsto, necháme i vykynout(kdo chce, dá celý program i s pečením!) Těsto dáme na vál…
Suroviny na omládek dobře promícháme a zakryté necháme hodinu kynout.K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme přibližně také hodinu…
Do pekárny dáme všechny suroviny v pořadí tekuté - sypké, jen kvásek přijde nahoru na mouku, naproti kvasnic. Zapneme základí program. Kvásek v tomto chlebíku být…
Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Velký Já dávám nastavení Těsto:
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé (kvásek, asi hodinu po nakrmení, nahoru na mouku, mimo kvasnice) a použijeme program Celozrnný (nebo základní).
Těsto vymíchané a nakynuté v pekárně. Pak jsem ho vytáhla, utvořila 2 bochníky, dala na plech, shora nastříhla nůžkama a nechala ještě asi 25min. kynout, pomázala vodou…
suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké), droždí a kvásek nahoru na mouku a použijeme program Celozrnný.Hotový chleba vytáhneme z formy a necháme vychladnout na mřížce.
K rozkvasu přidáme zbytek vody a mouky, promísíme a 30-40 minut necháme odpočinout – proběhne autolýza, mouka zbobtná a lepková struktura se pak lépe vyvíjí.K odpočinuté…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté – suché (20 g otrub jsou dvě veliké vrchovaté lžíce) a použijeme program Celozrnný.Hotový chléb vyndáme z formy a necháme…
K hotovému rozkvasu v míse přidáme zbytek surovin a vypracujeme řidší těsto. Není třeba mísit dlouho, těsto se zpevní budoucím překládáním.Vymísené těsto přeložíme do…
všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak sypké) a zapneme program Základní. Můžeme ale použít i Celozrnný, těsto bude mít delší čas na vykynutí. Chleba je prý…
Droždí rozdrobíme, přidáme špetku cukru a trošku vlahé vody, necháme vzejít. Vlijeme do mouky, přidáme olej, kmín, vodu a dobře těsto propracujeme. Přendáme na pracovní…
Předem uvaříme silnou meltu a v okamžiku, kdy schladne na tělesnou teplotu do ní vysypeme sáček droždí. Do větší mísy dáme kvásek, přilejeme meltu (s droždím). Tekutou…
Do pekárny vložíme tekuté, poté sypké, po pípnutí přidáme semínka.Použijeme program Základní.
Do domácí pekárny dáme vodu, na to mouky, sušené mléko, máslo, med, sůl, koření a semínka, nakonec zasypeme sušeným droždím.Pekárnu nastavíme na program Základní, stupeň…
Suroviny na rozkvas umícháme a necháme asi 10 hodin kvasit. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme v teple místnosti 1-2 hodiny kynout.Vykynuté…
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které v míse zakryjeme a necháme 60-80 minut kynout. Během kynutí ho 1-2x promísíme. Vykynuté těsto…