Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouka Žitná chlebová - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Vesnický chléb

Vesnický chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Večer, 10-12h před zaděláním těsta, umícháme rozkvas z kvásku, vody a žitné mouky a zakryté necháme do rána pracovat a kynout.Ráno přidáme zbytek surovin (hladkou mouku…

Jiné škvarkové rohlíky

Jiné škvarkové rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Škvarky (pokud jsou větší) nakrájíme, smícháme s paprikou a pepřem.Zaděláme těsto, necháme vykynout. Po vykynutí uděláme bochánky, které vytvarujeme do oválu, přendáme…

Dalamánky pro Samušku

Dalamánky pro Samušku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny na omládek necháme pekárnou jen umíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Přidáme zbytek všech surovin a opět necháme bez…

Chleba - hvězda

Chleba - hvězda

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

V podstatě se dá použít jakékoliv pevnější těsto na chleba (toto bylo kváskové). Tohle těsto je snad nejjednodušší, používám ho nejen na denní chleba, ale kdykoliv chci…

Kubetky

Kubetky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suroviny na rozkvas spolu dobře promísíme a zakryté proti osychání necháme 10-12 hodin (v závislosti na okolní teplotě) kvasit.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin…

Brynzové bagety s omládkem

Brynzové bagety s omládkem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Suroviny na omládek dobře umícháme a přikryté necháme 35-45 min kynout.Přidáme ostatní suroviny a uhněteme těsto. V míse, přikryté utěrkou necháme dobře vykynout (asi 1…

Chleba pro Popelku

Chleba pro Popelku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Suroviny na rozkvas dobře promícháme a v teple místnosti necháme vykvasit (cca 10-14 hodin). Zároveň s umícháním rozkvasu uděláme záparu - odměříme do misky semínka a…

Chleba s nivou a klobásou

Chleba s nivou a klobásou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Všechny suroviny dáme dle toho jak jdou za sebou, klobásu přidáme po zaznění signálu pro přidání surovin. Pekla jsem program klasik, tmavý a větší velikost.

Sezamový chleba z DP

Sezamový chleba z DP

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Do nádoby pekárny dáme suroviny, nejprve tekté a sůl, pak sypké - nahoru na mouku dáme do jednoho rohu droždí, na protější stranu žitný kvásek. Zapneme program Základní…

Chlebový závin

Chlebový závin

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Hotové těsto vyjmeme, propracujeme a vyválíme na placku, která má jeden kraj silnější, druhý…

Bramborový chléb s kyškou

Bramborový chléb s kyškou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

suroviny – kromě hladké mouky – dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a zapneme program Těsto. Jakmile začne promíchávat, přisypeme většinu hladké mouky. Brambory během…

Semínkové mega rohlíky

Semínkové mega rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Troubu předehřejeme na 230°C. Všechny suroviny dáme do pekárny a necháme pracovat na program Těsto.Po vykynutí těsto rozdělíme na 6 dílů a uděláme rohlíky, které…

znamenivah

150 min

Pšenično-žitné večky

Pšenično-žitné večky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Suroviny na omládek dobře promícháme a zakryté necháme hodinu kynout.K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme přibližně také hodinu…

1 8 9 10 11 12 14

Naposledy jste si prohlédli