Bramborový chléb s kyškou
Recept ještě nebyl hodnocensuroviny – kromě hladké mouky – dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a zapneme program Těsto. Jakmile začne promíchávat, přisypeme většinu hladké mouky. Brambory během…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
suroviny – kromě hladké mouky – dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a zapneme program Těsto. Jakmile začne promíchávat, přisypeme většinu hladké mouky. Brambory během…
Do pekárny vložíme všechny suroviny, od tekutých po pevné. Pečeme na základní program.
Suroviny na omládek dobře promícháme a zakryté necháme hodinu kynout.K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme přibližně také hodinu…
Do pekárny dáme všechny suroviny v pořadí tekuté - sypké, jen kvásek přijde nahoru na mouku, naproti kvasnic. Zapneme základí program. Kvásek v tomto chlebíku být…
Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Velký Já dávám nastavení Těsto:
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté – suché (20 g otrub jsou dvě veliké vrchovaté lžíce) a použijeme program Celozrnný.Hotový chléb vyndáme z formy a necháme…
K hotovému rozkvasu v míse přidáme zbytek surovin a vypracujeme řidší těsto. Není třeba mísit dlouho, těsto se zpevní budoucím překládáním.Vymísené těsto přeložíme do…
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a v teple místnosti necháme cca 12 hodin vykvasit. Slunečnicová jadérka můžeme nasucho opražit na pánvi - více voní.K hotovému…
Do pekárny vložíme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme základní program.
Z nachystaných surovin odebereme 150 g vody, 150 g hladké mouky a droždí, umícháme a zakryté necháme 10-12 h pracovat.Vykvašený preferment dáme do pekárny, přidáme…
suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak sypké) a použijeme program Těsto. Nemáme-li pekárnu, zaděláme těsto, jak jsme zvyklí (kvásek, pak přidáme zbytek surovin a…
Vše si připravíme do mísy a v robotu uhněteme na hladké těsto. Dáme tomu 10 minut a těsto se nám odvděčí. Necháme 30 minut kynout. Zapneme troubu na 250°C, aby se…
Do domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme mouku, kmín, sůl, cukr a zasypeme droždím.Pekárnu nastavíme na program Základní, stupeň opečení tmavý.
Uvedené suroviny smícháme (kvásek neděláme), vypracujeme lesklé těsto. Dáme do jakékoli formy (kterou ptřeme olejem a vysypeme moukou) vykynout (já použila srnčí hřbet)…
Do nádoby, ve které budu mísit těsto, dám všechny suché ingredience kromě hladké mouky a promísím na sucho. Mouku samozřejmě proseji. (Když jsem byl mlád, tak mě docela…
Do misky dáme trochu cukru, mouky, droždí, zalijeme vlažnou vodou a necháme vzejít. Do mísy prosejeme mouku, přidáme kmín, sůl, olej, kvásek a kvas.Přilijeme vodu a…
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakyryté necháme kvasit asi 10 hodin. Zároveň uděláme záparu - oboje zrno pomeleme v tříštivém kávomlýnku na hrubší šrot, přidáme…
Suroviny na pivní kvásek dobře promícháme a necháme přes noc kvasit.Zvolíme program Klasik. Chleba upečeme v domácí pekárně nebo dáme jen na program těsto, přendáme do…
Nejdříve se připravíme den předem preferment a necháme kvasit do druhého dne. Těsto jsem připravovala v pekárně,nejdřív dáme tekuté a pak sypké suroviny,pak preferment…
Suroviny dáme do veliké pekárny, nejprve tekuté, pak sypké - nahoru na mouku droždí a kvásek - a použijeme program Základní (Klasik). Chleba je velký, poměrně…
Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme na pánvi a osmahneme na ní krájenou cibulku.Do pekárny vložíme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Základní.
K vykynutému omládku přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme 1-1,5 hodiny kynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 6 dílů a z každého uděláme…
Ve vodě rozmícháme med, droždí a několik lžic z připravené mouky, pak tento kvásek necháme 20 minut kynout. Ke kvásku přidáme zbytek surovin, uhněteme těsto a necháme…
Suroviny na rozkvas dobře umícháme a necháme cca 10 hodin kvasit.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme 1-1,5 hodiny kynout v teple.…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Retro okénko: Klasický "hospodský" zelný salát i sladký mrkvový nezruinují peněženku. Jedna porce vyjde na pouhé 4 koruny
Krkovička po farářsku: Lehce pikantní a šťavnaté plátky masa báječně chutnají a zvládne je i začínající kuchařka
Tipy, jak nakupovat potraviny, když chcete ušetřit i zhubnout