Zelí s červenou řepou
Recept ještě nebyl hodnocenKombinace zelí a červené řepy dodá vašim jídlům nejen svěžest, ale i dávku důležitých živin. Tento jednoduchý a lahodný salát je ideální jako příloha k hlavním chodům.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kombinace zelí a červené řepy dodá vašim jídlům nejen svěžest, ale i dávku důležitých živin. Tento jednoduchý a lahodný salát je ideální jako příloha k hlavním chodům.…
Porce pečeného kuřete s divokým kořením jsou na přípravu velmi jednoduché a chutnají prostě božsky. Slušet jim to bude s bílým i červeným zelím a bramborovým knedlíkem.…
Fazole v rajčatové omáčce jsou pokrmem mexických domorodců. Je to pokrm jednoduchý, bez náročných surovin a navíc dobrý a výživný. Fazole jsou totiž jedním z hlavních…
Nálev z uvedených ingrediencí je nutné povařit asi 1 minutu a nechat vychladnout. Přidáme cca 25 cukerinů. Nasypeme postupně do nálevu 2 balíčky čiré želatiny. Řádně…
Zelné saláty patří mezi velmi oblíbené přílohy zejména k masovým pokrmům. Tento je lahodný, pikantní, osvěžující a plný vitamínů. Využijte sezónu raného zelí a připravte…
Osvěžující klasika české kuchyně, která skvěle doplní letní oběd i grilování. Křupavé okurky v jemné smetanové omáčce, zálivce s trochou octa, cukru a pepře vytvářejí…
Příprava zdravého domácího chleba není při použití domácí pekárny žádná věda. Chléb je provoněný anýzem, česnekem a bylinným octem a obsahuje lněná semínka. Společně s…
Maso nakrájíme na kostky a dáme do pekáčku, přidáme papriku, sůl, kmín, nakrájený česnek a cibuli na plátky. Pořádně promícháme, podlijeme a dáme péct do trouby na cca…
Červené zelí nakrouhám (nakrájím) na drobné proužky.Na sádle osmažím na drobno nakrájený bok a v něm zpěním na drobno nakrájenou cibuli.Zasypu cca 2 lžícemi cukru a za…
Lahodná smetanová omáčka z netradiční suroviny - fazolek. Výborně se hodí k hovězímu masu, vejci a bramborám. Má příjemně kyselkavou chuť díky nálevu a přidanému octu.…
Čalamáda bez zavařování je rychlá a jednoduchá varianta klasické zeleninové směsi, která nevyžaduje dlouhý proces konzervování. Tato svěží a křupavá pochoutka kombinuje…
Houbová omáčka není žádná velká věda. Musíte jen dodržet pár zásad přípravy. Dobře povařit houby a zahustit akorát tak, aby pěkně obalily přílohu. A nezapomenout zjemnit…
Salám, cibule a zelenina v lehce kyselém nálevu jsou ideálním pohoštěním k pivu. Pokud si vyhrajete s vykrajováním salámu a zeleniny, budou utopenci vypadat jako malé…
Výrobě této tradiční ukrajinské pochoutky je zapotřebí věnovat mnoho času a je i dosti pracná. Určitě toho ale nebudete litovat, je zkrátka vynikající. Doporučujeme…
Králíka naporcujeme, omyjeme a osušíme.Rozmarýn otrháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Králičí porce osolíme a vetřeme do nich česnek a jehličky rozmarýnu. Zakápneme…
Nemáte doma párky? Nevadí. V tomto receptu je hravě nahradí dozlatova opečená slaninka. Luštěninový oběd s dávkou bílkovin hravě zvládne i začátečník. Pokud dodržíte…
Štrůdl je jedním z nejoblíbenějších moučníků pro svou snadnou a rychlou přípravu. Nemusí být vždy z taženého, nebo lístkového těsta. Zde je použito jednoduché křehké…
Pečená kachna se zelím patří ke slavnostnějším pokrmům. Podávat ji můžete se dvěma druhy zelí, bílé i červené a knedlíky můžete připravit houskové, karlovarské nebo…
Když máte kousek hlávkového zelí a nevíte co s ním, uvařte z něj polévku. Polévka z hlávkového zelí je úplně jiná, než jakou znáte z kysaného zelí. Navíc jí můžete…
Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Omyté maso dáme do hrnce (volíme co nejmenší, aby maso v něm bylo na těsno) a zasypeme nakrájenou zeleninou. …
Pokud již nevíte jak zpracovat zeleninové přebytky, uchovejte je do chladných zimních dnů. Takový naložený květák ve sladkokyselém k nálevu vám zajisté přijde k chuti.…
Dopřejte si netradiční variantu klasické polévky – zelňačku z červeného zelí. Sytá, voňavá a plná bohaté chuti, která zahřeje i potěší. Ideální volba pro milovníky…
Sterilované červené kapie jsou skvělým způsobem, jak uchovat chuť léta po celý rok. Jsou nejen praktické pro rychlou přípravu pokrmů, ale také chutnou a zdravou volbou,…
Nakládané zelí je jednou z tradičních příloh v tuzemských domácnostech. Je plné vitamínů a antioxidantů. Chutná výtečně jen tak samotné, ale je také výborným základem…