Polévka koprová - kulajda
Recept ještě nebyl hodnocenTato výborná kulajda vás zasytí i zahřeje. Cibulovou jíšku zalijete vodou, přidáte houby, brambory a čerstvý kopr. Po uvaření polévku zahustíte, přilijete smetanu a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tato výborná kulajda vás zasytí i zahřeje. Cibulovou jíšku zalijete vodou, přidáte houby, brambory a čerstvý kopr. Po uvaření polévku zahustíte, přilijete smetanu a…
Bílé fazole s uzeninou je tradiční španělský pokrm. Je to jídlo velmi jednoduché, kde se chutě fazolí a koření nádherně propojí, doplní je opečená klobása a výsledek na…
Coleslaw patří mezi jedny z nejznámějších salátů. Jeho příprava je velmi jednoduchá. Zeleninu nakrájíme nebo nastrouháme, smícháme a podle chuti dochutíme, třeba octem a…
Tento recept je dalším důkazem, že z čočky můžeme s minimem času připravit vynikající sváteční pokrm. Čočka beluga má výhodu v tom, že se nerozváří. Krásně se tedy…
Nakrájíme cibuli, nastrouháme mrkev a dáme restovat. Jak cibule zesklovatí, přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso a osmažíme ho. Přidáme pekingskou mraženou směs,…
Ryby vykucháme, zbavíme šupin, odřízneme hlavy. Větší ryby naporcujeme. Rybí maso se před vložením do kyselého láku musí nasolit, aby se pomocí soli zbavilo tekutiny…
Milujete kyselé okurky a ještě jste si na ně netroufli? S tímto receptem to půjde téměř samo a budete na sebe pyšní. Stačí jen očistit okurky, připravit jednoduchý nálev…
Základem výborného špekáčkového salátu, s majonézou a lehce kořeněným nálevem, jsou hlavně kvalitní špekáčky. Salát máte připravený během chvilky, pak už ho stačí jen…
Pokud máte velkou úrodu jablek, zkuste si z nich vyrobit povidla. Budou se skvěle hodit jako náplň do koláčů, závinů, ale i na palačinky. Jejich příprava je snadná a…
Jablečný štrúdl je oblíbený dezert, který v sobě spojuje lahodnou chuť šťavnatých jablek, voňavé skořice a křehkého, tenkého těsta. Na rozdíl od tradičních receptů je…
Mnoho z nás si tuto pikantní pomazánku pamatuje už z dětství, většinou namazanou na půlkrajíčcích chleba a servírovanou ke snídani. Zkuste ji ale pro změnu máznout na…
Výborná hustá zelňačka, která v tomto počasí zasytí a zahřeje. Je plná kysaného zelí, brambor, klobásky a koření a nakonec zjemněná zakysanou smetanou. Barvu získá díky…
Nezavařená čalamáda z našeho receptu se vyznačuje zachováním křehkosti a křupavosti zeleniny. Složení směsi můžete obměňovat podle sezóny jednotlivých druhů zeleniny.…
Dušené zelí je jednoduchá, ale chuťově bohatá příloha, která pozvedne každé jídlo na domácí pochoutku. V kombinaci s cibulkou a dozlatova opečenou slaninou tvoří…
Tuto rajskou omáčku připravíme z rajského protlaku a hovězího vývaru. K dochucení použijeme bobkový list, nové koření, pepř a skořici. Hovězí maso nahradíme kuřecími…
Masové ďábelské toasty jsou pikantní a lahodnou volbou pro milovníky výrazných chutí. Tato lahůdka spojuje šťavnaté mleté maso s pikantní omáčkou a aromatickým kořením.…
Přidat recept na "svíčkovou" omáčku je docela riskantní záležitost. Každá rodina má totiž ten svůj nejlepší a jediný správný recept, podle kterého se pokrm připravuje.…
Není nic lepšího než vůně čerstvě upečeného chleba. Existuje mnoho receptů a záleží jen na vás, který si vyzkoušíte. Tento využívá čerstvé droždí. Jednoduchý základní…
Dáme vařit králičí hrudí (nebo hlavu, vnitřnosti) spolu s cibulí a kořením. Když je maso měkké, přecedíme, zavaříme do vývaru mouku rozmíchanou ve vodě a povaříme.…
Dokonale krémová omáčka z fazolových lusků v odlehčené formě bez přidané mouky. S bramborami a vejci si na vyváženém a zdravém obědě pochutnají také všichni, kdo omezují…
Objevte tradiční chuť pečenáčů, které spojují křehké obalované rybí filety s pikantním nálevem plným koření. Tento klasický český pokrm je po odležení ideální jako…
Bílé fazole se smaženou cibulkou budou vydatným obědem i večeří. Luštěniny ve správném jídelníčku nesmí chybět, proto je zařaďte třeba ve formě tohoto chutného pokrmu.…
Název “Kozí brada” má tato zelňačka z čerstvého zelí. Tato polévka pochází pravděpodobně ze severní části Moravy a hlavně ze Slezska a Lašska. Zajímavá je nejen tvarem…