Ocet - suroviny a ingredience
Recepty s touto surovinou
Tažený štrúdl z komunistické kuchařky
Recept ještě nebyl hodnocenNa vál vysypeme mouku a uprostřed uděláme důlek.Smícháme teplou vodu se solí, olejem a octem a rozšleháme vejce. Vylijeme do mouky a vypracujeme těsto.V troubě si…
Chléb z ovesných vloček s kmínem
Recept ještě nebyl hodnocenDo pekárny vložíme suroviny v pořadí tekuté, pak sypké. Pečeme na program základní ( 3 hodiny ). Chléb je kyprý, nadýchaný, prostě chutný.
Cibulovo - podmáslový chleba
Recept ještě nebyl hodnocenVše kromě cibule do pekárny. Program \"Základní\". Po zaznění signálu přidáme do zlatova osmaženou vychlazenou cibulku.
Bílá polévka z králíka
Recept ještě nebyl hodnocenHrudní koš, bříška, vnitřnosti, 1 mrkev, celer, bobkové listy, česnek, pepř, nové koření, kopr, libeček, sůl dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou a vaříme do měkka.…
Vlašský salát speciál podle ČSN
Recept ještě nebyl hodnocenZemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a očistíme.Očistený zeler a mrkvu uvaríme do mäkka vo vode.Zemiaky pretlačíme cez mriežku do misy a zmiešame so salámou a…
Kapří pečenáče
Recept ještě nebyl hodnocenKapří maso se hodí pro všechny typy kuchyňské přípravy sladkovodních ryb. Na pečenáčích z kapra si pochutnáte až po dvou až pěti dnech, po které je třeba nechat…
Utopenci od dědy Milana
Recept ještě nebyl hodnocenRůzné názvy tohoto oblíbeného jídla se liší, většinou se ale nazývá Sloní žrádlo. Rovněž se upravuje přidáváním různých dalších ingrediencí, např. majonézy, okurek,…
Domácí listový závin se slanou náplní
Recept ještě nebyl hodnocenNa přípravu tohoto slaného závinu je potřeba více času. Tukové těsto necháme na pár hodin uležet v lednici a poté jej plníme cibulovou nebo zelnou směsí s klobásou a…
Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným
Recept ještě nebyl hodnocenNa tuto omáčku můžete použít jak sterilované, tak mražené fazolkové lusky. Není třeba je předem vařit, stačí je v omáčce jen prohřát. Vhodnou přílohou je brambor nebo…
Kulajdička, jak ji dělala maminka
Recept ještě nebyl hodnocenReceptů na klasickou houbovou kulajdu je spoustu, ale tu od své maminky má každý většinou nejradši. V této polévce krásně vyniká výrazná chuť hub a kopru, polévka voní…
Slovenský bramborový salát
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduchý bramborový salát připravíme z vařených brambor, sterilovaných okurek, celeru a syrové cibule. Salát promícháme se zálivkou, dochutíme podle svých představ a…
Pomazánka z červené řepy
Recept ještě nebyl hodnocenNa tenké nudličky nastrouhaná vařená červená řepa tvoří se šunkou základ pomazánky, která spojuje jemnost smetany s pikantností hořčice a křenu. Dochucená špetkou cukru,…
Pražské gule
Recept ještě nebyl hodnocenDva piškotové buflery slepené máslovým krémem, obalené v drcených arašídech a polité hořkou čokoládou - znáte tento zákusek? Pražské koule mohou vypadat složitě, ale…
Odlehčený Coleslaw
Recept ještě nebyl hodnocenZelí nakrouhejte na malé kousky, mrkev nastrouhejte na větším struhadle a cibuli nakrájejte na jemno. Vše v míse smíchejte se solí a kmínem a pořádně rukama promačkejte,…
Tmavší kmíňák (chleba)
Recept ještě nebyl hodnocenDo pečky dáme suroviny jak je psáno za sebou. Troubu nastavíme na těsto a po půl hodině vyndáme na vál, ještě propracujeme a vytvarujeme chleba jaký chceme mít (kulatý…
Valašské vepřové plátky
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme, zprudka osmahneme z obou stran na horkém oleji, podlijeme vývarem a dusíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme…
Bláznivý koláč ke kafíčku
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suché ingredience smícháme dohromady a pak přidáme mokré,důkladně prošleháme a pečeme na vymazaném a vysypaném plechu.Mezitím si vyšleháme šlehačku se…
Pikantní čalamáda
Recept ještě nebyl hodnocenPřebytky ze zahrádky uchováváme konzervováním. Tuto směs zeleniny pak můžeme použít jako základ dalších jídel, jako přílohu nebo jako zeleninový salát. Zachovat vitamíny…
Majonéza domácí super
Recept ještě nebyl hodnocenDomácí majonéza je nejen levnější než kupovaná, ale také chutnější. Má všestranné využití v kuchyni, do domácích hamburgerů, salátů, k pečeným bramborám a také ji můžeme…
Moje svíčková na smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenU nás asi neexistuje svátečnější jídlo než svíčková omáčka. Pro mnoho lidí představuje obrovskou výzvu, ačkoliv její příprava není složitá. Ve své podstatě je to…
Kaparová omáčka našich prababiček
Recept ještě nebyl hodnocenKapary jsou nerozvinutá poupata rostliny kapary trnité, která jsou naložená v soli nebo solném nálevu. Dnes je známe spíše jen jako sardelková očka. Dříve se běžně…
Camping salát podle ČSN
Recept ještě nebyl hodnocenCamping salát si mnozí z nás pamatují ještě z dětství. I dnes si ho můžeme koupit, ale podle tohoto receptu si salát sami snadno připravíme tak chutný, jako byl za…
Tukový závin
Recept ještě nebyl hodnocenRychlý tukový závin připravíte snadno. Stačí k nastrouhanému tuku přidat mouku, vejce, sůl, vodu a ocet a vypracovat vláčné těsto. S jablečnou, švestkovou, makovou nebo…
Další suroviny
Přečtěte si Zobrazit více