Kuřecí prsa se zeleninovo-smetanovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenŠťavnatá kuřecí prsíčka protknutá klínky uzené slaniny a přelitá jemnou, pikantně vonící omáčkou, jsou sice náročnější na přípravu, ovšem výsledek vás nezklame.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šťavnatá kuřecí prsíčka protknutá klínky uzené slaniny a přelitá jemnou, pikantně vonící omáčkou, jsou sice náročnější na přípravu, ovšem výsledek vás nezklame.…
Šťavnaté plátky krkovice pomalu pečené na lůžku z dušeného zelí provoní celou kuchyni. Zelí dochucené karamelizovanou cibulí, jablky a tymiánem chutná skvěle a maso…
Salát s krutonky z tmavého chleba opečenými na olivovém oleji a ochucenými bazalkou zdvihne běžný salát o několik stupínků výše k chuťovému nebi. A přidáte-li do…
Slovenský dýňový prívarok je obdobou naší dušené mrkve a skvěle se pojí s klobáskami na cibulce, volskými oky či vařeným masem. Jako přílohu můžete použít vařené…
Pokud se vám podaří koupit dýně ve velikosti tak akorát na jednu porci, neváhejte a zkuste je zapéct. V našem receptu bylo použito kuřecí maso, oblíbené koření a sýr,…
Kachní prsa opečeme krátce na pánvi, zůstanou díky tomu křehká a šťavnatá. Podáváme je s domácími bramborovými knedlíky a dušenou řepou, která ke kachnímu masu chuťově…
Zeleninové saláty jsou skvělou přílohou a zdrojem zdraví a vitamínů. Zejména pak v chladnějších dnech. V zimě si pak pravidelně můžete připravovat tento křupavý salát ze…
Medové řezy se hodí pro opravdu sváteční příležitosti. Medem provoněné nadýchané těsto je upečeno v plátech, které při sestavování moučníku na sebe vrstvíme a…
Meruňkové čatní je aromatická a chuťově vyvážená omáčka, která kombinuje sladkost zralých meruněk s kořením a lehkou kyselostí octa. Tato lahůdka pocházející z indické…
Židovský koláč Flódni je tradiční maďarský dezert s bohatou historií, který je známý svými vrstvami plnými chutí. Tento výjimečný koláč se skládá z několika tenkých…
Vynikající bramborový salát se zeleninou a luštěninami vás v chladných dnech dokonale zasytí. Můžete jej servírovat jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k vašemu…
Ochutnejte toto jednoduché a výborné jídlo. Zelné závitky plněné šťavnatým mletým masem uvaříte doměkka v jednoduché omáčce z rajčatového protlaku. Jako přílohu…
Voňavý vánoční jablkový štrúdl je klasický dezert, který přináší do domu kouzlo sváteční atmosféry. Jeho tenké, křupavé těsto ukrývá sladkou náplň z jablek, rozinek,…
Dozlatova osmažený řízek a dobrý bramborový salát je vánoční klasika. Pokud řízky před smažením naložíme do jogurtu, budou pěkně křehké a lahodné. K řízkům podáváme…
Polévka plná zeleniny je doslova nabitá vitamíny a prolínají se v ní různé chutě. Před podáváním můžeme polévku ozdobit zakysanou smetanou a strouhaným křenem, který jí…
Bramborový salát má variant, kolik je domácností. Zkuste šikovnou, sýrem obohacenou verzi tohoto oblíbeného pokrmu. Jako obměnu můžete použít recept bez zakysané smetany…
Plněné kokosky jsou spojením lahodných lineckých koleček s čokoládovým krémem, marmeládou a sladkou sněhovou kokoskou. Na stole se budou krásně vyjímat a svou vůní…
Tento elegantní zákusek vás okouzlí na první pohled i sousto. Kombinace vláčného kakaového těsta a jemného tvarohového krému s nádechem mandlí tvoří dokonalou harmonii…
Silvestr je již pomalu za dveřmi. Na oblíbených oslavách příchodu Nového roku nikdy nesmí chybět spousta bohatě obložených chlebíčků. Jednou z nejoblíbenějších pomazánek…
Pokud chcete zkusit něco nového, připravte si tyhle trubičky plněné krémem z ricotty. Oproti jiným receptům se tyto trubičky nepečou, ale smaží ve vyšší vrstvě oleje,…
Chlebíčky bohatě obložené jsou symbolem dokonalého pohoštění. Kombinace čerstvého pečiva, rozmanitých delikates, jako jsou šunka, sýr, vejce, zelenina a další lahůdky,…
Cizrna je luštěnina, bohatá na železo, zdravé tuky, vlákninu a má zajímavou jemně oříškovou chuť, Z cizrny můžete připravit zdravou pomazánku výborné chuti, které se…
Dva druhy prejtu, jeden světlý jitrnicový a druhý tmavý jelítkový, se výborně doplňují s vařeným bramborem a kysaným zelím. Prejt zapečte v troubě dozlatova a servírujte…
Křidélka omyjeme, osušíme, mírně osolíme a vložíme do marinády z uvedených surovin nejméně na 12 hodin.Pak je i s marinádou vložíme do pekáčku, mírně podlijeme a pečeme…