Bramborový salát LFR
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory oloupeme a protlačíme přes mřížku, stejně tak vejce uvařené na tvrdo. Přidáme nakrájenou cibuli, jablko, gothaj a okurky. Kořenovou zeleninu nakrájíme a dáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory oloupeme a protlačíme přes mřížku, stejně tak vejce uvařené na tvrdo. Přidáme nakrájenou cibuli, jablko, gothaj a okurky. Kořenovou zeleninu nakrájíme a dáme…
Z trochy vody, droždí a cukru necháme vzejít kvásek.Do mísy dáme mouku, přidáme sůl, oříšky, semínka a vše promícháme Až vzejde kvásek, přidáme ho do mouky, přilijeme…
Zeleninu omyjeme, rajčata, papriku a okurky nakrájíme na kostičky. Kuřecí prsa omyjeme, osolíme, opepříme a obalíme v grilovacím koření. Pánev pokapeme olivovým olejem a…
Rajčata, kyselá jablka a cibuli očistíme, nakrájíme na kousky. Dáme do hrnce a přidáme sůl, papriku, skořici a hřebíček a rozvaříme. Ponorným mixérem rozmixujeme,…
Mangold povaríme 5 minút v osolenej vode. Scedíme a rozmixujeme s 3 lyžicami vody z varenia (to len kvôli lepšiemu mixovaniu).Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú…
Jemně sekanou cibuli zpěníme na oleji, na ní vložíme kousky masa (já použila 2 celá stehna, která jsem po uvaření do polévky obrala), krátce osmahneme, zalijeme vývarem…
Robertova hnědá omáčka: Posekanou cibuli podusíme na víně, přidáme rajčatový protlak, základní hnědou omáčku a vaříme 15 minut. Po dobu vaření sbíráme pěnu. Na závěr…
Kuskus premiešame s olejom, zalejeme vriacou vodou a zakrytý necháme 5 min postáť. Potom ho vidličkou načechráme. Vajce vidličkou rozšľaháme.Hermelín obalíme vo vajíčku…
Olej, mléko a med nalijeme do pekárny, zasypeme sypkými přísadami a necháme pekárnu pracovat na přípravě těsta, nebo zaděláme v míse.Mezitím zpěníme cibulku, přidáme…
Zálivka: Ve sklenici s dobrým uzávěrem smícháme cukr, olivový olej, červený vinný ocet, semínka a sojovou omáčku. Uzavřeme sklenici a dobře promícháme třepáním.…
Cviklu ošúpeme a nakrájame na hranolčeky.Na oleji orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme cviklu a za stáleho miešania 5 minút restujeme.Prilejeme vývar, pridáme…
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce tuku či drobně pokrájeném špeku lehce dozlatova. Přisypeme na nudličky pokrájené hlávkové zelí, ochutíme zhruba lžičkou soli,…
Připravíme trojobal, do vajíček zašleháme koření a přisolíme. Oloupané žampiony, zbavené třeňů, obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Smažíme na oleji dozlatova…
Vodu s octem, cukrem, feferonkami a kořením povaříme cca 10 minut, necháme vychladnout.Cibuli a špekáčky dle zvyklostí rozkrájíme a vložíme střídavě do sklenice (cibule,…
Z ingrediencí smícháme marinádu, do které vložíme křídla a necháme cca 2 hodiny odležet. Pak zprudka křídla opečeme a následně podusíme do měkka asi 15 min. Vyndáme…
Do pečicí nádoby domácí pekárny dáme vlažnou vodu, ocet a olej, pak prosáté a se solí a kmínem smíchané všechny druhy mouky, nahoru dáme cukr a rozdrobíme čerstvé droždí…
Čočku propláchneme a hodinu namočíme v dvojnásobném množství vody, co je čočky. Pak dáme vařit, dokud není čočka měkká. Lze dolít vodu dle potřeby (ale pouze vařící,…
Příprava: Kachnu vykostíme (kdo umí vykostit kuře, tak s tím nemá problém): Kachnu otočte prsy na prkénko a rozřízněte po páteři. Pak pomocí krátkého nože oddělíme…
Řepu si nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme kmín, oregano, sůl, ocet a vaříme tak 20 minut.Do smetany si přidáme mouku, vejce, rozšleháme a nalijeme do polévky,…
- houby (nejlepší je směs hřibovitých) očistit, nakrájet nadrobno (cca 1x1cm), krátce povařit (2-3min.), propláchnout - cibuli a papriku nakrájet nadrobno -…
První den dýni očistíme, vydlabeme, okrájíme slupku a nakrájíme na kostičky. Dýni zalijeme octem a vodou, zatížíme např.talířem, aby byla dýně potopená, zakryjeme a…
Bulvy červené řepy uvaříme do měkka (cca 1,5hod). Po vytažení a jejich vychládnutí nastrouháme na hrubším struhadle a pokapeme citronem. Přidáme nasekané a spařené…
Zeleninu nakrájíme na větší kusy.Ve vodě rozpustíme mořskou sůl, přidáme feferonku a do tohoto roztoku naložíme veškerou zeleninu na 24 hodin.Poté scedíme a asi třetinu…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Jak na výborný jarní špenát z kopřiv: Mladé lístky je nutné dobře spařit, pak bude chuť jemná a lahodná
Rákócziho řezy: Jednoduchý křehký koláč s tvarohem a marmeládou krásně dozdobí sněhová mřížka
Salát z čerstvého zelí: Křupavost a křehkost zajistí rychlé spaření horkou a pak studenou vodou, pikantní chuť dodá ocet