Vánočka se sezamovým semínkem
Recept ještě nebyl hodnocenVánočka patří mezi tradiční vánoční pečivo. Na Štědrý den ji rádi snídají v mnoha domácnostech. Upečte si s námi vláčnou máslovou vánočku plnou mandlí a rozinek, bohatě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vánočka patří mezi tradiční vánoční pečivo. Na Štědrý den ji rádi snídají v mnoha domácnostech. Upečte si s námi vláčnou máslovou vánočku plnou mandlí a rozinek, bohatě…
Ač se to na první pohled nemusí zdát, chřest můžeme připravit na mnoho způsobů. Zapékaný zelený chřest s bešamelem, posypaný parmazánem, využijete nejen jako obědové…
Dáme vařit vodu na spaření nakrájených kedluben. Přidáme cca 100 ml bílého vína, trochu cukru a soli.Kedlubny oloupeme a nakrájíme na hranolky. Když voda začne vařit,…
Tradice pojídání hus na svatého Martina sahá až do středověku. Tradice se mají dodržovat a proto vyzkoušejte husu dozlatova upečenou, s křupavou kůrčičkou a plněnou…
Svěží, jemná a plná chuti polévka s hráškem a brokolicí, je ideální volbou pro lehký oběd nebo večeři. Kombinace zelené zeleniny dodá tělu potřebné vitamíny a zároveň…
Kombinace chilli, zázvoru a kurkumy je doslova bombou na zimu. Toto trio najdete v lahodné prohřívací a syté polévce z červené čočky, kterou doplní i další zelenina a…
Křehké máslo těsto a sladká náplň z dýně a kondenzovaného mléka je lahodné podzimní spojení a v pochmurných chladných dnech vykouzlí úsměv na vaší tváři. Servírujte…
Tradiční americký Pumpkin Pie je sladký dýňový koláč z křehkého máslového těsta a kořeněné dýňové náplně. V těstě je část mouky nahrazena celozrnnou, která dává korpusu…
Tak, jako je u nás tradiční vánočka, v Itálii se peče panettone. Sladký kynutý vánoční chléb plný kandovaného ovoce s tónem chuti muškátového oříšku. Přesně to je on,…
Vynikající švédský pokrm Köttbullar si zamilujete doslova na první sousto. Jemné a skvěle dochucené masové kuličky v krémové omáčce a brusinkový rozvar tvoří dokonalou…
Vynikající švédský pokrm Köttbullar si zamilujete doslova na první sousto. Jemné a skvěle dochucené masové kuličky v krémové omáčce a brusinkový rozvar tvoří dokonalou…
Nejen na sváteční stůl v závěru roku můžete připravit výborné sýrové placičky. Udělejte je klidně z dvojité dávky, nemusíte se vůbec bát, že by zůstaly bez povšimnutí na…
Francouzské suflé můžeme připravit nasladko i naslano. Základem je bešamel, do kterého přidáme tvrdý sýr, pórek a šalvěj. Díky sněhu z bílků je suflé krásně nadýchané a…
Křehké a šťavnaté zaječí maso má výrazné aroma a skvěle chutná s klasickou smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny. Jako přílohu podáváme klasické karlovarské knedlíky,…
Svařené víno se zázvorem zahřeje tělo i duši! Kombinace červeného vína, voňavého koření a pikantního zázvoru přináší příjemné aroma a jemně kořeněnou chuť, která rozzáří…
Vděčným obědem, který příjemně zasytí a na kterém si zajisté pochutnáte, jsou těstoviny na mnoho způsobů. Zapečené těstoviny se salámem pepperoni a omáčkou napoletana…
K vánočním svátkům u nás bezesporu patří vánočka. Avšak taková bohatá štola, která je pečená i dva měsíce před svátky, může být vánočce chutnou konkurencí. Uvnitř štoly…
Na vánoční tabuli nikdy nesmí chybět krásně vláčná a hojně pocukrovaná vánočka, která zpříjemní svojí chutí svátky klidu a míru. Vánočka posypaná mandlovými plátky a s…
Těsto na zapletenou vánočku je plné másla, smetany, rozinek a kandovaného ovoce. Tak, jako každé kynuté těsto, i toto si vyžaduje čas. Pokud mu ho dopřejete, výsledkem…
Kůzlečí maso je vzácnou surovinou v naší kuchyni. Dobře připravené kůzlečí maso je opravdovou delikatesou. Navíc je snadno stravitelné. Z kůzlečího masa můžeme připravit…
Klasická vánočka z kynutého těsta s vůní másla a rumu. Vánočku nechte pořádně nakynout, bohatě posypte plátkami mandlí a upečte. Nejlépe chutná s hrnkem teplého kakaa,…
Vánočka s rozinkami nesmí na slavnostním stole nikdy chybět. Dejte si záležet na jejím pletení, nechte těsto dostatečně vykynout a hotové vánočky pomažte žloutkem, který…
Vánočka proložená ořechy a mandlemi, která voní po citronové kůře, máslu a rozinkách. Z receptu upečete hned dvě velké vánočky, které hravě ozdobí slavnostní stůl, nebo…
Quiche, francouzský koláč z křehkého těsta, můžeme připravit na mnoho způsobů. Koláč s náplní z vařených brambor, žampionů a kapustiček je velmi chutný a navíc dobře…