Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořech muškátový - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Zapečená brokolice

Zapečená brokolice

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Brokolice je lahodná a zdraví prospěšná zelenina plná živin. Velmi jednoduchý způsob, jak ji připravit, je zapečení. Nejprve ji krátce spaříme a poté zapékáme v troubě…

poslirecept

40 min

Malé mazance, třeba pro koledníky

Malé mazance, třeba pro koledníky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Mazanec patří k Velikonocům jako vánočka k Vánocům. Připravte pro malé koledníky verze kynutých mazanců, které si mohou odnést jako výslužku. Jemné těsto doplní…

Handour

45 min

Mazanec bez kvasnic

Mazanec bez kvasnic

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Mazanec by neměl na Velikonoce chybět v žádné domácnosti. Toto tradiční sváteční pečivo můžete podávat k snídani, pochutná si na něm celá rodina. Tvarohové těsto je plné…

Daviddd

70 min

Jednoduchá rychlá medvědí polévka

Jednoduchá rychlá medvědí polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Říká se, že začátkem jara má rostlinka medvědího česneku největší sílu. Pokud jej chcete vyzkoušet, forma polévky je jednoduchá a česnek v ní bude moci vyniknout. Můžete…

magdalenka

30 min

Špenát z kopřiv

Špenát z kopřiv

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

S jarními dny, kdy se začíná příroda krásně zelenat, přichází i doba různých bylinek, kterými můžeme ozvláštnit náš jídelníček. Z mladých kopřiv můžeme připravit skvělý…

poslirecept

20 min

Ředkvičková polévka od maminky

Ředkvičková polévka od maminky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

V této výborné polévce zužitkujeme ředkvičky včetně natě. Štiplavé ředkvičky zkombinujeme s aromatickým muškátovým oříškem. Na závěr polévku zjemníme vysokoprocentní…

QakQak

25 min

Kopřivová nádivka

Kopřivová nádivka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Nádivku připravujeme zejména na slavnostní obědy či na Velikonoce. Jarní nádivku z vařeného uzeného masa doplní také pikantní kopřivy. Mladé lístky dodají nádivce…

poslirecept

50 min

Jidášky - hrnkový recept

Jidášky - hrnkový recept

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Jidáše ze sladkého kynutého těsta se připravují tradičně na Zelený čtvrtek. Těsto ochutíme medem, muškátovým oříškem a rozinkami. Drobné pečivo před pečením ozdobíme…

rozinka1

50 min

Chřestová polévka krémová

Chřestová polévka krémová

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Krémová chřestová polévka je oslavou jarní sezóny na talíři. Vyniká svou jemnou chutí, hladkou konzistencí a svěžím aroma čerstvého chřestu. Doplněná o kapku smetany je…

Bibinka

50 min

Nadívané telecí hrudí

Nadívané telecí hrudí

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Telecí hrudí je nadívané slaninovou nádivkou a prokládané fazolkami. Příprava je snadná a vznikne krásné sváteční jídlo, které můžete podávat při každé příležitosti.…

poslirecept

120 min

Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Jarní dny jsou zde a společně s nimi přichází čas mladých kopřiv, které v kuchyni využijete do různých pokrmů. Z kopřiv a špenátu můžete připravit výbornou náplň do…

poslirecept

60 min

Nádivkový beránek

Nádivkový beránek

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Beránek by neměl na velikonočním stole chybět. Pokud však nejste příznivci sladkého, můžete upéct beránka slaného. Nádivku z uzeného masa, kopřiv a rohlíků stačí vložit…

poslirecept

100 min

Grilované žížalky

Grilované žížalky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Grilované krůtí maso je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už se jedná o rodinný oběd nebo letní grilování s přáteli. Krůtí maso je nejen zdravé, ale také výživné…

tejaja

30 min

Grilovaný květák se sýrovou omáčkou

Grilovaný květák se sýrovou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Ugrilovat můžete téměř cokoliv, třeba takový květák, který předem naložíme do marinády, vonící po bazalce a česneku. Ke květáku připravíme omáčku ze sýru s modrou plísní…

zizala

40 min

Chřestová mimóza

Chřestová mimóza

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Vařený chřest je jednoduché a zdravé jídlo, které vyniká svou jemnou chutí a lehkostí. Mladý chřest je uvařený do křehkosti a podávaný s restovanými vařenými vejci, což…

tejaja

25 min

Špenátová pasqualina

Špenátová pasqualina

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Pasqualina je italský slaný koláč, který se v Itálii tradičně připravuje na Velikonoce, pochutnat si na něm ovšem můžeme kdykoliv během roku. Náplň připravíme z rukoly,…

poslirecept

95 min

1 39 40 41 42 43

Naposledy jste si prohlédli